Град ги уништи посевите во Скопско, за градобојни ракети нема пари, а за врби има

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
АБЕ МИ СЕ УРЛАААААААААААААААААААААА

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Врти облакот по цела скопска околија, соње, сушица,Добридол сопиште можеби ке се спасат покрај Лозар.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Катаострофа, баш прееска и јас се враќав кога фати градот... Коли испопаркирани по патот, нешто невидено... Треба да проверам да видам да не отиде стаклото...

Срамота, целосно те подржувам тебе и сите други земјоделци (т.е. луѓе кои имаат штета) кои плукате по владава за овој потег. СРАМОТА!

Најнапатена група на луѓе се у земјава, па уште вакви ср*ња им требаат...На сите временски прилики и неприлики работат на ниви, за на крај да те поебе времето.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Катаострофа, баш прееска и јас се враќав кога фати градот... Коли испопаркирани по патот, нешто невидено... Треба да проверам да видам да не отиде стаклото...

Срамота, целосно те подржувам тебе и сите други земјоделци (т.е. луѓе кои имаат штета) кои плукате по владава за овој потег. СРАМОТА!

Најнапатена група на луѓе се у земјава, па уште вакви ср*ња им требаат...На сите временски прилики и неприлики работат на ниви, за на крај да те поебе времето.
Шофершајбна на нова кола ми отиде, Рибизлите се на 0 од реколта 10 000 килограми нема ни 5 кила сега, капини малини само прачки се останати.Ајде мене ми е споредна ама најмалку 15 000 евра сум во загуба само за садници,не го сметам трудот и она што требало да се обере. Лозјата партали се.,што праиме со оние кој што единствено им е годинашниов род.
Да не зборам за две пластични фасади по 340 квадрати кој се партали направени.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шофершајбна на нова кола ми отиде, Рибизлите се на 0 од реколта 6000 килограми нема ни 5 кила сега, капини малини само прачки се останати.
Лозјата партали се.
Иди дај им ги рибизлите нека си ги насадат во газ.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Добро бе пичка му материна од утре и јас блокирам собрание и барам субвенции.И оштета да ми се плати.
Што кој кур им е на овие све да им........ ја укинаа градобијната заштита, немало рачун немало пари, има пари за огради од 1 000 000 евра , има пари за врби пичкави материна, а нема 30 000 евра годишно за градобијни ракети племенцето да ви го заебам.
Штетите се непроценливи во Скопската котлина, иљадници тони жито ги нема, материјална штета на куќи автомобили,насади, овошки, Две фасади им еба матер бе Грујо да богда тоа носот дваметра да ти штрчи пинокио еден,градинарски насади, пластеници се е отидено у пичку матер.
Зашто ја укинавте бе пичкаливи лепа градобијната заштита не копилиња едни.
Лозјата уништени, пченицата уништена.......... абе се е уништено бе да ви го ебам племето ваше хоштаплерско непрокопсано бе пичкави смрдена засмрдена небањата.
Снимав и сликав, да го видите хаосот и штетите Ме остави без нова кола бе Грујане, и ЦИТРО јави му се на влиделот прашај зашто ја укина градобијната заштита.
Да ви ебам ИМБИЦИЛИТЕ МОРОНСКИ ВМБЛОВСКИ без мозок.
Мраз има 15 цм, градот беше со големина на орев, значи се е уништено.
напоменувам вечерва ке поставам фотографии и видеа.
А ПЛЕМЕТО АПАШКО
Druze koj reon zivees?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
^ Жално...

Нека им служи на чест тие што дигаат раце (гласаат) за да се укине заштитата за вакви непогоди.

А нас ко е*ани странки, не ни останува ништо друго освен да размислиме за кого ќе гласаме кога ќе дојде време...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Иди дај им ги рибизлите нека си ги насадат во газ.
Абе што ке им дадеш само прачки се останати,заштитните мрежи никаде ги нема партали е се.
Ќарот и зијанот се браќа, не барам ништо од оваа држава ни субвенции ни помош ни бутури ни врагови ама ова ја премина секоја мера веќе.
Ако толку немаа 30 000 евра за да ја покријат цела македонија со градобијна служба што не кажеа ке соберевне по 10 евра и ке ги купевне.

B

Black Guard

Гостин
за на крај да те поебе времето.
Времето...не ќе да е до него туку се СТРАДА ОД НЕОДГОВОРНОСТ од немање РАЗУМ и СВЕСТ,ако имаше Активна градобијна заштита немаше ова да се случи немаше да има минимум десетици(ако не и 100ка) милиони евра.....сум видел град ама ова....ова се камења бре.

Колку бизарна одлука-па ракетите се ласт стенд против...против вакви катастрофи и они ги укинаа,секоја чест на експертизата на дотичните за донесената одлука-како бе не ја научија онаа "боље спречити него лечити":facepalm:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Противградна одбрана може да функционира само во држава каква веќе одамна не постои. Потрошив петнаесет години на таа заебанција.
Во ваква Македонија не може.
Башка Европска препорака е ОСИГУРАЈ СЕ.
Сега веќе немаме ни можност за такво нешто. Производството прекина. Развојот прекина, тимовите се растурија пред 20 години. Од друга страна и за да функционира треба многу сложен и релативно скап систем кој нема од каде да се плати. Тој треба постојано да ја следи метеоролошката ситуација и минута по минута да прави проценка за можниот развој на облакот и да делува во многу кратко време. Тоа значи координација со стрелците и лансирните рампи, воздушниот сообраќај во текот на целото време кога постои можност во некој регион облакот да премине во кулумунимбус. Таков облак има ОГРОМНА ЕНЕРГИЈА некогаш слушав поголема од атомската на Хирошима од 3 килотони. Мал дел од таа енергија доаѓа на земја...:) Хемискиот процес со кој се делува на облакот се состои во внесување на честички на сребро јодит на право место во јадрото и на тој начин конечниот број честички кои постоеле и околу кои почнала кристализацијата се зголемува енормно и така се добиваат повеќе зрна лед кои додека удрат во тлото потполно се претвараат во вода. Без оваа интервенција се формираат ОГРОМНИ ЗРНА кои до тлото се топат , но не доволно и удираат веќе како опаснен град...Тука е многу битен и градиентот на раст на зрната во однос на вертикалните струења, т.е. колку долго останува зрното во зоната на смрзнување од што зависи величината на евентуалниот град. Како гледате прилично комплициран процес за кој треба професионално добар синџир..од производство на сигурни ракети способни на 7-8 километри во страшни турболенции со мало отстапување да го донесат гас генераторот со сребро јодит КАДЕ ТРЕБА, а после тоа да се самоуништат за да не направат пак тие после голема штета на земја...:) Па производство на добра термитна смеша на сребро јодит..што е посебна песна, па лансирни рампи , па безбедни теренски магацини , па обука на стрелци, па систем за комуникација, па пари за се тоа. Како гледате прилично комплицирана работа за ваква смотана и неорганизирана држава каква е македонија. каде министерот за здравство седи на шалтер за да си долови атмосфера.
Џабе нашиов псовач
ја ребри владата за тоа..Магарето е одамна мртво, тепање по самарот не решава ништо.... ;)

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Времето...не ќе да е до него туку се СТРАДА ОД НЕОДГОВОРНОСТ од немање РАЗУМ и СВЕСТ,ако имаше Активна градобијна заштита немаше ова да се случи немаше да има минимум десетици(ако не и 100ка) милиони евра.....сум видел град ама ова....ова се камења бре.

Колку бизарна одлука-па ракетите се ласт стенд против...против вакви катастрофи и они ги укинаа,секоја чест на експертизата на дотичните за донесената одлука-како бе не ја научија онаа "боље спречити него лечити":facepalm:
Имаш право... така е...

S

Sheldon Cooper

Гостин
греота е тоа што се случува со нашите земjоделци, треба еден добар масовен протест да се организира за да го покажете револтот и власта да се изjасни дали САКА или НЕ САКА да ви излезе во пресрет, а не само за предизборните кампањи да ве посетува за да сними спот колку сте задоволни ..

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
А кој е уствари Љубе лигавиот ? :нинџ:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom