Депилација

што чудо природе сум јас... на сите им е супер со депилатор само мене не ми чини. ме убија поткожни. два три пати пробав и едно влакно не израсна нормално... сите поткожни... цело лето се убив од носење долги и на крај си го спакував и се вратив на восокот и лентите, а сварно убава работа е депилаторот.. чисто, брзо, практично... Некој совет околу поткожниве? зошто ми растат така и како да ги спречам?

Decki dali znae nekoj kakva e taa bezbolna depilacija eden drugar bese vo BG i videl reklama na dukanot bezbolna depilacija i vlegol i go legnale od nekoja kanta zemale ness belo go namackale i mu rekle 30 min da ne mrda i posle 30 min zemala dadata nekoja mreza i mu ja stavila na gradite vrz toa namackanoto i za nekoja min oppp si ja izvadila zaedno sose toa i sose vlakna ni setil nesto ni niss ....so bi mozelo da e toa nemozam ni na net da najdam :)
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 03:23 ---
Decki dali znae nekoj kakva e taa bezbolna depilacija eden drugar bese vo BG i videl reklama na dukanot bezbolna depilacija i vlegol i go legnale od nekoja kanta zemale ness belo go namackale i mu rekle 30 min da ne mrda i posle 30 min zemala dadata nekoja mreza i mu ja stavila na gradite vrz toa namackanoto i za nekoja min oppp si ja izvadila zaedno sose toa i sose vlakna ni setil nesto ni niss ....so bi mozelo da e toa nemozam ni na net da najdam :)

и јас сакам да знам :D

дали имат шанси да излезит рак нешто на кожата(скраја да е) од депилација со топол восок. се депилирам гради ,грб. поздрав фала однапред

Аха, лепра ќе фатиш.

Терај ајде.

Ај некој не ка ми каже како се депилира со топол восок, оти почетничка сум! :pipi:

Ај некој не ка ми каже како се депилира со топол восок, оти почетничка сум! :pipi:

Прво восокот го загреваш, така што го ставаш во врела вода да постои некое време, откако ќе стане течен, оставаш малце да се олади, за да не се изгориш кога го нанесуваш на кожата.
Потоа со ролерчето само повлекуваш надолу по кожата и го вадиш со лентата. Ако ти треба уште нешто пиши.

Имам една дилема... :D Да почнам да се депилирам на градите или не? Некои ме разубедуваат дека си клавам трн во здрава нога. :/ Е сеа... ако почнам да се депилирам на колку време од прилика ќе растат влакната? На пример в лето колку пати е доволно за депилација? 100 пати ме премислија незнам што да правам. :D

не растат брзо доволно ти е еднаш месечно, ама ке умреш од болка ако си машко

не верувам дека ќе успееш со ленти да се издепилираш... најдобро е со восок, има рол он восок на силк.. само го топиш во сад со топла вода мачкаш лепиш лента и вадиш.. во спротивен правец од растот нормално :) лентите јас ги користам за раце а имам толку нежни плави ретки влакненца и пак треба да се повторам од што не се вадат сите, незнам како би идело со машки бидејки се мн појаки погусти итн итн. сепак депилација во салон е права ствар :)) а има и машинчиња што депилираат со вадење од корен, но болат малку повеќе :))
колку чини рол-онот на силк?:pipi:
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 18:28 ---
не верувам дека ќе успееш со ленти да се издепилираш... најдобро е со восок, има рол он восок на силк.. само го топиш во сад со топла вода мачкаш лепиш лента и вадиш.. во спротивен правец од растот нормално :) лентите јас ги користам за раце а имам толку нежни плави ретки влакненца и пак треба да се повторам од што не се вадат сите, незнам како би идело со машки бидејки се мн појаки погусти итн итн. сепак депилација во салон е права ствар :)) а има и машинчиња што депилираат со вадење од корен, но болат малку повеќе :))
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 18:30 ---
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 18:37 ---

Да препорачате некој салон за депилација на мажи во Скопје?:icon_lol:

дали имат шанси да излезит рак нешто на кожата(скраја да е) од депилација со топол восок. се депилирам гради ,грб. поздрав фала однапред
Рак на кожа се фаќа од премногу експозиција на УВ зраци не од депилација.Кој ти го кажал ова нека си ја чукне главата во ѕид.Јас се депилирам и немам никакви проблеми можеби поткожни влакна но и тие се отсрануваат со игла и алкохол.

Редовно депилирам нозе (машко сум), но при последните депилации ми излегоа многу подкожни влакна и бубулички во горниор дел на нозете. Што да правам како да ги остранам и дали да продолжам да се депилирам или да ги бричам нозете.

Редовно депилирам нозе (машко сум), но при последните депилации ми излегоа многу подкожни влакна и бубулички во горниор дел на нозете. Што да правам како да ги остранам и дали да продолжам да се депилирам или да ги бричам нозете.
А што кур ги депилираш?

А што кур ги депилираш?
А што ти некој хејтер си, па сега ке продаваш муда и ќе се праиш фраер на форумов. Ако можеш помогни, ако не викни си другар и хејтај си, не ме замрај молимте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom