Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
SMEM LI NESTO DA VAS ZAMOLIM…POMOZITE MI DA VAS NE UBIJEM…SA PUNO RAZLOGA…JA SAM UVEK BIO NA IVICI NEKOG DA UBIJEM NEMOJTE TO VI DA BUDETE NEMOJTE MOLIM VAS NEMOJTE VI DA BUDETE DA MI PLATITE ZA SVE ONE KOJI SU ME PONIZAVALI KOJI SU ME MUCILI…NEMOJTE VI
OCES JA DA TI KAZEM STA JE TO…TO JE MRZNJA I GADJENJE …KAD STE VIDELI DA MI NE MOZETE NISTA …ONDA STE ME ZATVARALI.
NIJE VAM ODGOVARALO DA SVI BUDEMO JEDNAKI I DA NEMA OVAKVIH RAZLIKA MEDJU LJUDIMA…DA PONOVO ZIDATE DVORCE I ZAMKOVE DA PONOVO TLACITE I UNISTAVATE LJUDE!!!
…(BALKANSKI SPIJUN)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.624
Поени од реакции
716
го читнавте ова?
ЈУЖНИОТ СОСЕД НЕ ШТЕДИ европски пари ЗА ПРОМОЦИЈА НА ВОЈСKОВОДЕЦОТ

Грција му прави дигитален споменик на Александар
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=3179CA0CF28CE14BBAFB676C903CC1D8
Што те чуди тоа? Грција "промовира" Александар Велики од милениуми, вие од 20 години. Тие имаат не 1000 пати повеќе научни трудови, документи, материјали и истражувања на оваа тема. Нема како Александар Велики да е бренд на Република Македонија - за него претендирате од само 20 години.

Воопшто, за да се тврди нешто мора да имате причина за тоа. Територијата на денешна Република Македонија влегува само на кратко во територијата на Античка Македонија и тоа токму за време на владеењето на Александар (тоа се територии превземени од Александар). Пред тоа, при владеењето на Филип во најголемата си екстензиjа опфаќа само 5-10% од денешната територија на Република Македонија.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Што те чуди тоа? Грција "промовира" Александар Велики од милениуми, вие од 20 години. Тие имаат не 1000 пати повеќе научни трудови, документи, материјали и истражувања на оваа тема. Нема како Александар Велики да е бренд на Република Македонија - за него претендирате од само 20 години.

Воопшто, за да се тврди нешто мора да имате причина за тоа. Територијата на денешна Република Македонија влегува само на кратко во територијата на Античка Македонија и тоа токму за време на владеењето на Александар (тоа се територии превземени од Александар). Пред тоа, при владеењето на Филип во најголемата си екстензиjа опфаќа само 5-10% од денешната територија на Република Македонија.
Абе Шитјанец, ако тебе те прашувавме сега ќе требаше споменик на хан Аспарух и цар Борис да правиме.
Името Македонија значи Висока Земја и е добиено по овие краишта, а не по Солуско поле. Александар и претците му биле хајлендери кои се прошириле на југ кон сегашна Егејска Македонија.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Стапката на невработеност е 32%. Нафатирани гомна како тебе сигурно мислат дека они јадат колачи.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 13:49 ---

Ак ти е ладен, пикни си го у задник.
Mрсиш и тоа многу добро го знаеш..гладен народ гладен...дека е евработен Е..дека е сиромашен Е..дека работи за мала плата и тоа Е.. ама за гладен не е ..може нема на трпеза секој ден јагнешко и кулен,ама ја не гледам по улици гладни луѓе да умираат за леб.. и неможеш да ме убедиш у тоа.. и не ми вади некој линк како некој некаде умрел од глад (може има 1 у 100 000) ..ја можам па за тоа да ти најдам 5 души од 100 000 милионери, и да ти тврдам дека сме богат народ..
Така да тоа клише со ''гладен'' народ заеби,не сме толку неписмени да ти веруваме,може на Бранко на митинг некој му верува,ама тука не сме до толку глупи Сагане.

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Mрсиш и тоа многу добро го знаеш..гладен народ гладен...дека е евработен Е..дека е сиромашен Е..дека работи за мала плата и тоа Е.. ама за гладен не е ..може нема на трпеза секој ден јагнешко и кулен,ама ја не гледам по улици гладни луѓе да умираат за леб.. и неможеш да ме убедиш у тоа.. и не ми вади некој линк како некој некаде умрел од глад (може има 1 у 100 000) ..ја можам па за тоа да ти најдам 5 души од 100 000 милионери, и да ти тврдам дека сме богат народ..
Така да тоа клише со ''гладен'' народ заеби,не сме толку неписмени да ти веруваме,може на Бранко на митинг некој му верува,ама тука не сме до толку глупи Сагане.
Ама зошто, зошто секогаш се фаќате за Бранко? Заебете Бранко, он сега рачунајте како да не постои... Значи по твое, треба да се задоволиме со тоа што не умираме од глад и да ги занемариме сите тие работи што самиот ги наброја? Дај бе ставете малку тоа прстот на глава.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ок, јадеме, не умираме од глад. Ама статистиката повторно си покажува невработеност од 30%. Тоа не прави сиромашна земја. Но, наместо да се протегнеме колку што ни држи чергата ние се расфрламе за дебилни работи. И не е некое оправдување: работат на црно, не се регистрирани, имаат некои посебни приходи и слично. Статистиката не прави сиромашна нација пред цел свет! Тоа не може да се скрие. Исто, сиромаштијата не ни се гледа само по процентот на невработеност. Студентските домови, дел од училиштата, болниците низ Македонија се МИЗЕРИЈА од најголем размер. Но, еби здравство и образование, тоа не е приоритет.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ама зошто, зошто секогаш се фаќате за Бранко? Заебете Бранко, он сега рачунајте како да не постои... Значи по твое, треба да се задоволиме со тоа што не умираме од глад и да ги занемариме сите тие работи што самиот ги наброја? Дај бе ставете малку тоа прстот на глава.
Ти читај ја прво конверзацијата меѓу мене и него,а не се улетуј како муле низ шарени врата... Постојано истата фраза се врти..гладен народ гладен народ..ненајаден,ненапиен.. тоа е тоа што го негирам..народов нити е гладен ни жеден.. ако незнаеш што е глад,прочитај овде и ќе видиш што е глад , а ова кај нас е невработеност и работење за мала плата. тука е проблемот што немаме висок стандард за луксуз,ама сепак за основните потреби се наоѓа пара.. (храна , облека и сл).

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Ти читај ја прво конверзацијата меѓу мене и него,а не се улетуј како муле низ шарени врата... Постојано истата фраза се врти..гладен народ гладен народ..ненајаден,ненапиен.. тоа е тоа што го негирам..народов нити е гладен ни жеден.. ако незнаеш што е глад,прочитај овде и ќе видиш што е глад , а ова кај нас е невработеност и работење за мала плата. тука е проблемот што немаме висок стандард за луксуз,ама сепак за основните потреби се наоѓа пара.. (храна , облека и сл).
Значи по твое, треба да се задоволиме со тоа што не умираме од глад и да ги занемариме сите тие работи што самиот ги наброја? Дај бе ставете малку тоа прстот на глава.
Ај да не се повторувам...

S

Sagan

Гостин
Ја си кажав мое мислење на темата.
Некои тука очигледно не можеле да го поднесат тоа и без никаква претходна ЛИЧНА провокација, ме нападнавте со зборови како “гомна“, “курови“ и сл. Сега, мене јасно ми е дека само така знаете да комуницирате, и до тука ви се перформансите, ама друг пат не нарачувајте јебач ако не сте спремни да го раширите шупакот.

Гладни Гладни Гладни Гладни!!!

Колку македонски семејства земаат социјална помош? Колкави се платите? Колкави се сметките за струја, вода, греење, телефон, интернет, гориво? Колку останува за храна и што јадат овие семејства? Со колку денари минуваат дневно? Гајле ви е, нели. Пошто не сте засегнати од тоа. Удобно сте сместени пред компјутер, тато носи, мама меси, апни пивни и гледај од ѕид урамени слики од плоштад. И мастурбирај на нив.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:43 ---
... ако незнаеш што е глад,прочитај овде и ќе видиш што е глад , а ова кај нас е невработеност..
А на невработените господ им дава пари и они така купуваат храна.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
И патишта да се градеа добар дел од гомнојадците пак ќе јадеа гомна дека патишта веќе има, може да се помине и со крпење, ама има гладни и така натака. Едноставно тоа на некои во крвта им е, професија им стана.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Ја си кажав мое мислење на темата.
Некои тука очигледно не можеле да го поднесат тоа и без никаква претходна ЛИЧНА провокација, ме нападнавте со зборови како “гомна“, “курови“ и сл. Сега, мене јасно ми е дека само така знаете да комуницирате, и до тука ви се перформансите, ама друг пат не нарачувајте јебач ако не сте спремни да го раширите шупакот.

Гладни Гладни Гладни Гладни!!!

Колку македонски семејства земаат социјална помош? Колкави се платите? Колкави се сметките за струја, вода, греење, телефон, интернет, гориво? Колку останува за храна и што јадат овие семејства? Со колку денари минуваат дневно? Гајле ви е, нели. Пошто не сте засегнати од тоа. Удобно сте сместени пред компјутер, тато носи, мама меси, апни пивни и гледај од ѕид урамени слики од плоштад. И мастурбирај на нив.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:43 ---
А на невработените господ им дава пари и они така купуваат храна.
А да ти купам еден бурек и престанеш за цмиздриш дека си гладен. Тема е друга за Скопје 2014. А ако си гладен имаш под форум Гурнаско Катче и ќе најдеш нешто за јадење и за тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom