Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

• Вкупно гласачи
    153
Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Abe zezni ti toa. Adam i Eva vodat...
Пфф Тито би ги пратил на голи оток зашто немаат облека а Александар би се размножувал со нив за да ги направи сите луѓе една раса... get with the program dude.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Пфф Тито би ги пратил на голи оток зашто немаат облека а Александар би се размножувал со нив за да ги направи сите луѓе една раса... get with the program dude.
Ovie bile vo Rajot, tamu gi nemalo ni Tito i Aleksandar:D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Sto ima da se raspravame za nesto sto bilo i pominalo. Nema fajde.
Onaka opsto zboram, na onie sto im bilo odzemeno im bilo maka, onie sto nemale pa gledale kako na ovie im se odzema moze i se sitele, moze im bilo i drago zatoa sto lugeto se takvi, za zal..
Баш така како што викаш, некој изгубил, некој добил, тој што губи нормално дека не е задоволен и среќен и има право да се буни, тој пак што добива нормално дека ќе е задоволен и среќен, па и денеска е исти ку*ац ....... ако не е Социјализам, ако немаш пари денеска да плаќаш даноци и комуналии државата ќе ти го одземе/конфискува имотот(макар и дел од тој имот), или пак фирмата(доколку си бизнисмен, а затајуваш даноци), значи врти-сучи исти ку*ац ти е !
Социјализмот и Капитализмот се брат и сестра .......... така да ........... еве на пр. Велија Р. си остана со празен џеб(без телевизијата, како и без фирмите, а плус и во затвор), на Фијат Ц. па зградата му летна во воздух ....... така да да ги баталиме овие глупости, времињата си се исти/слични, а и на запад не е нешто поарно !
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:16 ---
Дечко, Расизмот е забранет на форумов ........... :D
Патем ние нели и сме дел од тие Филипови, Ацеви, Гоцеви, Дамеви и.т.н. раси ............. ние сме Ариевци ........ т.е. Ациевци ......... инаку Тито и Александар М. недај боже да се сретнат на оној свет(може и веќе се сретнале до сега) ...... заебано би било ......... тепачка ! :LOL:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Дечко, Расизмот е забранет на форумов ........... :D
Патем ние нели и сме дел од тие Филипови, Ацеви, Гоцеви, Дамеви и.т.н. раси ............. ние сме Ариевци ........ т.е. Ациевци ......... инаку Тито и Александар М. недај боже да се сретнат на оној свет(може и веќе се сретнале до сега) ...... заебано би било ......... тепачка ! :LOL:
Абе не заебавај, Тито е лажго а Александар стварно се борел со нерпијатели до крај на светот има да го стави во зуб Тито... плус во рајот се имаат спријателено со Џингис кан па Тито може само вода да им носи.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Абе не заебавај, Тито е лажго а Александар стварно се борел со нерпијатели до крај на светот има да го стави во зуб Тито... плус во рајот се имаат спријателено со Џингис кан па Тито може само вода да им носи.
Е сега стварно ги испомеша лончињата .......... Александар бил од бела раса(татко на белата раса) значи прв и прав Ариевец т.е. Македонец Антички :D
А Џингис-Кан бил косоок т.е. монголоид/жутљак ......... така да мешаш баби и жаби, на иста страна Ариевецот Аце и монголот Џингис ЈОК ! :notworthy:

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32
Тито е човек кој од никаква тогашна кралевина Југославија направи модерна држава која се носеше со многу Европски држави и економски и воено
Системо не беше комунизам туку еден вид на социјализам кој го копираја Кинезите па видете кај се пак нечинел системо Капитализмо бил поарен.
Убо било некој да биде Ултра Богат, а некој да нема леб да купи

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
CUVAJMO BRATSTVO I JEDINSTVO KO ZENICU OKA NISMO POSLUSALI ZATO JER SMO STOKA...
ZA REVOLUCIJE LJUDSTVO NE POSTOJI

Dekemvri

Неписмен уличар
Член од
8 декември 2010
Мислења
338
Поени од реакции
247

Е ... ДРУЖЕ ТИТО НЕКИ СУ СЕ КЛЕЛИ ДА ЧЕ СА ТВОГА ПУТА ДА СКРЕНЕ ...И ДИБИДУС СУ СКРЕНУЛИ.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
До 1944 некој да им кажеше напоголемиот број од македонските борци дека влегуваат во партизанските единици за да се борат за Југославија, тие ќе мислеа оти се шегува со нив.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Tито sucks, и сите тие млади носталгичари кои не сетиле ништо од Југославија. Имав прилика по одделни предмети да ја проучувам (без да сакам самиот), станува збор за експериментален ,,ситем" краден од ваму од таму, Кина, Русија, САД, така склоп кој вештачки, фалширано оди во ,,подем" за да нуркањето кое следувало би било смртоносно, за голем дел од учесниците во тој систем. Секој Македонец кој ќе писнел за слободна Македонија, се знаело што му следува, јамчето на врат..............Јас сум од оние не ја поддржуваат таа политика, земањето на Македонија под закрилата на тоа системче си има своја цел и намера, не е туку така оти им се смилувало да ни помогнат :)

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32
Tито sucks, и сите тие млади носталгичари кои не сетиле ништо од Југославија. Имав прилика по одделни предмети да ја проучувам (без да сакам самиот), станува збор за експериментален ,,ситем" краден од ваму од таму, Кина, Русија, САД, така склоп кој вештачки, фалширано оди во ,,подем" за да нуркањето кое следувало би било смртоносно, за голем дел од учесниците во тој систем. Секој Македонец кој ќе писнел за слободна Македонија, се знаело што му следува, јамчето на врат..............Јас сум од оние не ја поддржуваат таа политика, земањето на Македонија под закрилата на тоа системче си има своја цел и намера, не е туку така оти им се смилувало да ни помогнат :)
Сеа сакаш да кежеш дека поарно се живее сеа?

Римјаните не рекле за џабе ,,Каде што ми е убо, таму ми е татковината"

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Сеа сакаш да кежеш дека поарно се живее сеа?

Римјаните не рекле за џабе ,,Каде што ми е убо, таму ми е татковината"
Јас не реков ништо спрема денес, кажав дека е тоа експеримент чиј промашај (ако се оставел до крај да егистира) би бил фатален. Имаш и тогаш прикриена невработеност од широки размери, вештачко финансирани претпријатија кои биле темпирани бомби (кои подоцна експлодирале во секоја земја одделно)
Само ги потенцирав работите кои мене ме нервираа во тој систем, најмногу немањето слобода и криењето под капата на ,,горди југословени-браќа за цел живот"

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Не знам што да кажам. Од една страна бил асален политичар (во поглед на сите придобивки што ги имало во Југославија) ама од друга страна деспот кон Македонското прашање. Не го обвинувам толку него колку што го обвинувам нашиот ни народ, кој кога ги почувствувал југословенските опции патриотизмот went flying out of the window и до ден денешен има луѓе од сите можни возрасти што се чувствуваат словени. А други пак глумат патриоти и плукаат по Тито без да знаат дека колку ни направил лошо толку ни направил добро.

Член од
6 април 2012
Мислења
84
Поени од реакции
32
Јас не реков ништо спрема денес, кажав дека е тоа експеримент чиј промашај (ако се оставел до крај да егистира) би бил фатален. Имаш и тогаш прикриена невработеност од широки размери, вештачко финансирани претпријатија кои биле темпирани бомби (кои подоцна експлодирале во секоја земја одделно)
Само ги потенцирав работите кои мене ме нервираа во тој систем, најмногу немањето слобода и криењето под капата на ,,горди југословени-браќа за цел живот"
Јас не викам дека се разбирам многу од овие работи (сепак имам 17 год и не можам да му кажувам на некој кој има некакво искуство) но можам да видам дека ти ми го опиша денешниот систем во кој е полн со невработеност.Секој систем си ги има своите мани не велам дека тој систем бил совршен но сепак животниот стандард бил подобар.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 16:56 ---
Не знам што да кажам. Од една страна бил асален политичар (во поглед на сите придобивки што ги имало во Југославија) ама од друга страна деспот кон Македонското прашање. Не го обвинувам толку него колку што го обвинувам нашиот ни народ, кој кога ги почувствувал југословенските опции патриотизмот went flying out of the window и до ден денешен има луѓе од сите можни возрасти што се чувствуваат словени. А други пак глумат патриоти и плукаат по Тито без да знаат дека колку ни направил лошо толку ни направил добро.
LOL ние сеа не сме словенски народ ?
Немаме словенско писмо ?
Немаме словенска култура ?

Dekemvri

Неписмен уличар
Член од
8 декември 2010
Мислења
338
Поени од реакции
247
До 1944 некој да им кажеше напоголемиот број од македонските борци дека влегуваат во партизанските единици за да се борат за Југославија, тие ќе мислеа оти се шегува со нив.
Да не те мачи што не го послушале цар борис и неговиот брат хитлер да не влегуваат да се борат со партизанските единици во Југославија во борба против фашистичкиот германско-италијанско-албанско-бугарскиот окупатор.
Требало да бидат во сојуз со бугарските фашисти за да денес не постои Македонија туку гојаама Б''гаријја и Shqiëria e Madhe.

И... паметни партизани ја разбрале окупаторската (по бан ослободителна) фашистичка шала.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom