С
Само Човек
Гостин
значи атеист може да верува у душа, бесмртност,реинкарнација,спасение, живот на душата по смртта само да не верува бог е битно.
супер...
супер...
Lekcija broj 2 (od manualecot za spiritualni ateisti za 7odd-
"napravi sam")
Vo prvata lekcija vidovme deka i ateistite veruvaat vo dushata(religiozen poim). Niedna nauka na svetot na moze da go dokaze postojaneto na dushata. Sekoja religija veruva vo dushata i nudi nekoj spas na istata posle smrta.(raj, pekol, reinkarnacija,
nirvana,pa duri i pepel) Ova so pepelot da go rascistimi malku.
Isus rekol: "Od pepel sme stvoreni i vo pepel ke se pretvorime"
Samo po sebe se postavuva prashanjeto:
Dali Isus bil ateist?
PS: Ateisti, ne barajte odgovor od strinavi wiki, tamu go nema
Или си глуп или си мутав.. друго нема.. па 100 пати прашуваш, и 100 пати истото ти се одговара.. Што бараш човече?значи атеист може да верува у душа, бесмртност,реинкарнација,спасение, живот на душата по смртта само да не верува бог е битно.
супер...
Да но збориме за временска рамка од некои 4-5 часа така да за тој краток временски период лимфата е сеуште небитна ако продужи да речеме 24 часа како што има случаи за ЊОЊ или ДОТА се знае што ке му се деси.да но што равиме со лимфата, ќе ја уништи и ќе нема размена на материи..не е во право, џабе му е све кога не се движи, не се само калорите, многу ппкомплексна ствар е тренинг со движење и без
Закон си, нови дефиниции за јаболко и круша.Или си глуп или си мутав.. друго нема.. па 100 пати прашуваш, и 100 пати истото ти се одговара.. Што бараш човече?
Јаболкото е Јаболко, крушата е круша, сфати веќе еднаш...
Тебе и со речник од Охсфорд и Кембриџ да те акнат по шупљата глава, нема да сфатиш што е атеист, што вера, што е верник, што религија, верување, неверување и слични други работи поврзани со овој „феномен“.
Kој те повика тебе? Или онака како Аватара сам си се повика а?Закон си, нови дефиниции за јаболко и круша.
Јаболкото е Јаболко, крушата е круша....у пакет двете заедно.
Имаше таква една(не добра со памет) со мене што учеше основно.
На прашање што е мочен меур одговараше дека е еден тип мочен меур..
Закон си, нови дефиниции за јаболко и круша.
Јаболкото е Јаболко, крушата е круша....у пакет двете заедно.
Имаше таква една(не добра со памет) со мене што учеше основно.
На прашање што е мочен меур одговараше дека е еден тип мочен меур..
Батка религијата не е наука... нема факти, аргументи...само да се надополнам, која наука кажува дека има реинкарнација, која наука кажува дека има душа...која наука кажува дека човекот не е материја само
религиите кажуваат
ете од каде Атистиве, барем на форуов се религиозни
токму заради ова што го напиша атеистите на форумот се религиозниБатка религијата не е наука... нема факти, аргументи...
Тоа мора да е така, бидејќи ако не веруваш оти е така ке гориш во пеколот...
Со пример поткрепи го.Дефиниција за прост збор: Збор кој кој не може да се објасни со употреба на попрости зборови.
Па тоа е нивно мислење...токму заради ова што го напиша атеистите на форумот се религиозни
или има аргумент за реинкарација, душа итн.
значи религиозен си..зошто само религиите ја објаснуваат реинкарнацијата, душатаИли си глуп или си мутав.. друго нема.. па 100 пати прашуваш, и 100 пати истото ти се одговара.. Што бараш човече?
Јаболкото е Јаболко, крушата е круша, сфати веќе еднаш...
Тебе и со речник од Охсфорд и Кембриџ да те акнат по шупљата глава, нема да сфатиш што е атеист, што вера, што е верник, што религија, верување, неверување и слични други работи поврзани со овој „феномен“.
Не се нервирај бе, имаше еден што лоцираше се ректално....да не ти го пратам......шега на страна. Боли кога не си во право, од таму и таа нервоза, тој внатрешен немир кој кажува дека нешто не е ок.Kој те повика тебе? Или онака како Аватара сам си се повика а?
А за мочен меур, не знам што е, имам еден вероватно кај мене во организмов, дојди да ми го лоцираш и да да ми ја објасниш неговата функција..
па тогаш што се лутат кога ги нарекувам религиозниПа тоа е нивно мислење...
не постои ни душа, ни реинкарнација ни ништо.. ок?
кога некој ке ми докаже дека постојат, тогаш ке верувам...