Фан Клуб: Челзи

H

HoT IcE

Гостин
Абе една легенда шта да ти причам, ако знаеш што значи зборот легенда, друго иако е легенда да речеме досега незнам даимал некој тренерски ангажман така да што фајде од него, тука треба стручни луѓе, а не легенди кои немаат 2 тренинга изработено, додека за Ван Дер Вил и подобро да не го земаат што го гледав на Европско катастрофа жива е не дека не беше цела негова репрезентација но тој многу слабо, чорлука боже ме сочувај тој во Тотенхем неможе да фати место а не пак да ротира со Бане, овој третиот не го ниту знам, а прво и Роби и Роман треба да се концентрираат на доведување на добар плеј од калибарот на Модриќ а отом потом други ствари!
Дали јас да ти верувам тебе дека Десаили не е легенда, или пак на сајтот на Челзи кој го има наведено во ЛЕГЕНДИ на Челзи. Плус можам да ти кажам дека и ти како мене не си гледал две утакмици од него кај игра. Така да, не знам што се палиш толку за Марсел, како и да е, доволно е што е прогласен за легенда, и тоа многу значи, од психолошки аспект за екипата и стручниот штаб, дали ти тебе тоа одговара и допаѓа ич не ми е гајле.

И за Чорлука исто ќе кажам дека немаш појма што збориш, против Шпанија одигра перфектно, одличен играч е за ротација, тоа што не играше во Тотенхем беше поради форсирањето на Кајл Вокер од кој се очекуваат 40 милиони да извлечат за 2-3 сезони.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Дали јас да ти верувам тебе дека Десаили не е легенда, или пак на сајтот на Челзи кој го има наведено во ЛЕГЕНДИ на Челзи. Плус можам да ти кажам дека и ти како мене не си гледал две утакмици од него кај игра. Така да, не знам што се палиш толку за Марсел, како и да е, доволно е што е прогласен за легенда, и тоа многу значи, од психолошки аспект за екипата и стручниот штаб, дали ти тебе тоа одговара и допаѓа ич не ми е гајле.

И за Чорлука исто ќе кажам дека немаш појма што збориш, против Шпанија одигра перфектно, одличен играч е за ротација, тоа што не играше во Тотенхем беше поради форсирањето на Кајл Вокер од кој се очекуваат 40 милиони да извлечат за 2-3 сезони.
Незнам ти што подразбираш под легенди, за мене е легенда Дел Пиеро во Јувентус, Малдини во Милан, Касиљас во Реал, Гигс во Манчестер, Чави во Барселона, моментално Тери и Лампард во Челси, а натаму се стреми и Чех, а да и Дрогба, од порано незнам дали си го гледал и си слушнал за Зола и Вијали... додека некој не го сметам за легенда само затоа што играл 6 сезони во Челси од кои по доаѓање на Роман е продаден и додека бил капитен имаше една статија каков лигуш бил, а за Чорлука незнам дали да се смеам или да плачам, човекот одиграл една утакмица со Шпанија и затоа требал да се земе, а во Тотенхем неможел место да фати само затоа што Вокер бил непревадно форсиран, па Вокер за Хрватот е 2 класи подобар, а и да не се секирај сум го гледал и Десаи и Вијали и Зола и Ди Матео!!!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
....

Најдобриот со најдобрите :love: ( Јаки тандеми имавме - само што најдобро функционираше Дрогба - Анелка :) )
Не ги спомна и Дрогба-Гудјонсен и Дрогба-Креспо :D:D .Инаку Дрогба-Шевченко и Дрогба-Анелка функционираа како тандем во нападот (особено вториве),а за Дрогба-Торес неможе во никој случај тоа да се каже,зашто 90% од времето едниот од нив седеше на клупа додека другиот играше//..
Ја немавме и таа срека Хаселбанк да остане уште некоја сезона па да го гледавме со Дрогба во тандем,тоа ке беше wau man..

L

Löwe

Гостин
Не ги спомна и Дрогба-Гудјонсен и Дрогба-Креспо :D:D .Инаку Дрогба-Шевченко и Дрогба-Анелка функционираа како тандем во нападот (особено вториве),а за Дрогба-Торес неможе во никој случај тоа да се каже,зашто 90% од времето едниот од нив седеше на клупа додека другиот играше//..
Ја немавме и таа срека Хаселбанк да остане уште некоја сезона па да го гледавме со Дрогба во тандем,тоа ке беше wau man..
Дрогба Гудјонсен многу кеф ми правеше тој тандем. Гудјонсен какви се голови нема постигнато. Посебно место има во моето срце тој играч :love:

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Дрогба и Хаселбанк two black man во нападот , damn sounds good :D ( не за нешто ќе се плашеше голманот кога ќе ги видеше обајцата ) :) . А не ги спомнав заборавив и тешко се наоѓа слика од Дрогба и Гудјонсен заедно бре нц нц нц :D

Btw edit :

во позадина Гудјонсен

со Креспо

со Шева

со Нико

и со нашиот Ел Нињо

А иначе GTFO еве ти го тандемот :D , штета голема што не можеше да се деси :

bubub.jpg

Јimmy Floyd Hasselbaink аnd Didier Drogba

И пак ќе кажам најдобриот со најдобрите :)

H

HoT IcE

Гостин
Многу е глуп новиов стадион во Батерси, делува пренатрупано и измешано.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Влече опасни потези Ди Матео, формира опасен стручен штаб од легенди на Челзи, и тоа е позитивно за тимот, ќе бидат апла мотиватори и примери.
Туку да напоменам дека Роби го сака Чорлука за ротација со Бане на десен бек, и тој му бил прв пик пред Ван Дер Вил и Дебуши. Истотака тој бил главен иницијатор на трансферот на Марин, и сега го барал Мозес за ротација десно, ова се информации од Твитер, па така колку се веродостојни неможам да тврдам, но мислам дека е вистина.
Респект за то. Прашање е дали Абрамович е спремен да му ја остави таа слобода. Веројатно, Ди Матео, ќе има повеќе кредити за разлика од неговите предходници, но што ако не му тргни најдобро сезонава ? Хипотетички земено. Дали ако после, ете на пример, 15кола е на место кое за Челзи е неприфатливо ? Пример, долен дел од табелата. Дали Вие како навивачи ќе го прифатите тоа и ке му дадаете поддршка или пак, повторно и повторно ќе барате смена.

Искрено, речено и како навивачи, имате двојни аршини, односно немате верба во стручњаците. Ме интересира, како размислувате, сега за овај. Карло Ди Матео.

Поздрав.

H

HoT IcE

Гостин
Респект за то. Прашање е дали Абрамович е спремен да му ја остави таа слобода. Веројатно, Ди Матео, ќе има повеќе кредити за разлика од неговите предходници, но што ако не му тргни најдобро сезонава ? Хипотетички земено. Дали ако после, ете на пример, 15кола е на место кое за Челзи е неприфатливо ? Пример, долен дел од табелата. Дали Вие како навивачи ќе го прифатите тоа и ке му дадаете поддршка или пак, повторно и повторно ќе барате смена.

Искрено, речено и како навивачи, имате двојни аршини, односно немате верба во стручњаците. Ме интересира, како размислувате, сега за овај. Карло Ди Матео.

Поздрав.
Види вака, ние фановите од Кајгана и ширум светот немаме никаква улога во давање подршка или барање смена, тоа повеќе би требало да прашаш навивач од Лондон, член на HeadHunters можеби, ние овде не сме никаков фактор.
Но еве јас лично, јас Роби секогаш ќе го помнам, и во успех и неуспех секогаш ќе ја има мојата подршка затоа што ни донесе многу радости на гордост и среќа сезонава откако стана главен. Со него целиот тим се препороди, Челзи повторно го играше својот препознатлив фудбал со брзи контри и јака одбрана, играше многу зрело и тактички, наспроти досадниот фудбал кој го форсираше АВБ да речеме.
За мене Роби е вториот најдобар стратег после Мурињо за разбивање на противникот, покажа голема фудбалска зрелост и интелигенција на мечевите со Барселона, Тотенхем, Наполи и Ливерпул, ги умртви сите противници и ги разби потполно. Голем мотиватор е, многу позитивна личност според изјавите на играчите и знае како да се постави со сите играчи, и јасно даде до знаење на играчи како Стариџ дека доколку солира нема да игра, и тоа е тоа, доволно за да го засакам многу и да го помнам засекогаш, едноставно покажа дека е зрел и доволно квалитетен за наследник на АВБ.

Фановите освен за Анчелоти и Сколари за ниеден друг не барале смена, сите одлуки ги носел Абрамович, ние сите се буневме и тагувавме по АВБ кога Роман реши да го избрка, но после сите сфативме колку Роман паметно размислувал и колку добра и паметна одлука донел. Челзи е врвен клуб, со врвен газда кој само бара врвни и достојни за резултати за клуб од највсиок ранг. Ако Роби сака да биде на ова место долго време ќе мора да вади добри резултати, доколку е тој квалитетен и добар нема да има потреби од кредити од Абрамович. Во фудбалот нема тргнало или не тргнало, едноставно, треба умешност и знаење секогаш да се извлече максимум од фудбалеире и мечевите, е токму тоа го бара Роман.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Види вака, ние фановите од Кајгана и ширум светот немаме никаква улога во давање подршка или барање смена, тоа повеќе би требало да прашаш навивач од Лондон, член на HeadHunters можеби, ние овде не сме никаков фактор.
Но еве јас лично, јас Роби секогаш ќе го помнам, и во успех и неуспех секогаш ќе ја има мојата подршка затоа што ни донесе многу радости на гордост и среќа сезонава откако стана главен. Со него целиот тим се препороди, Челзи повторно го играше својот препознатлив фудбал со брзи контри и јака одбрана, играше многу зрело и тактички, наспроти досадниот фудбал кој го форсираше АВБ да речеме.
За мене Роби е вториот најдобар стратег после Мурињо за разбивање на противникот, покажа голема фудбалска зрелост и интелигенција на мечевите со Барселона, Тотенхем, Наполи и Ливерпул, ги умртви сите противници и ги разби потполно. Голем мотиватор е, многу позитивна личност според изјавите на играчите и знае како да се постави со сите играчи, и јасно даде до знаење на играчи како Стариџ дека доколку солира нема да игра, и тоа е тоа, доволно за да го засакам многу и да го помнам засекогаш, едноставно покажа дека е зрел и доволно квалитетен за наследник на АВБ.

Фановите освен за Анчелоти и Сколари за ниеден друг не барале смена, сите одлуки ги носел Абрамович, ние сите се буневме и тагувавме по АВБ кога Роман реши да го избрка, но после сите сфативме колку Роман паметно размислувал и колку добра и паметна одлука донел. Челзи е врвен клуб, со врвен газда кој само бара врвни и достојни за резултати за клуб од највсиок ранг. Ако Роби сака да биде на ова место долго време ќе мора да вади добри резултати, доколку е тој квалитетен и добар нема да има потреби од кредити од Абрамович. Во фудбалот нема тргнало или не тргнало, едноставно, треба умешност и знаење секогаш да се извлече максимум од фудбалеире и мечевите, е токму тоа го бара Роман.
Чекај, сакаш да ми кажеш дека го поддржваш то шо го прај Роман, конкретно, во случајот со менаџерите ?

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Ведран Чорлука , хрватот е страшен играч тоа дали му го зеле местото за да го форсираат Вокер или не не е ни толку важно јас мислам дека тој добро ви се снајдел доколку биде приклучен на Челзи.

Инаку за легендите има задолжени лица во клубот и тие одлучуват кој како и зошто не гледам причина некој од "нас" да одлучува за тие работи о.О

Во врска со менаџерите и Роман , одкако замина Мурињо до денот пред да дојде Ди Матео Челзи играше некако беден фудбал како изморени да беа нон стоп без идеа некако и со послабите екипи се случуваше да има проблеми со организирањето на играта т.е. средниот ред како да не постоеше 2 паса неможеа да сврзаат . Не го оправдувам Роман за тоа што ги отпушташе менаџерите при некои киксови бидејќи нели нема секого да го посака среќата и од прва да му тргне да "газе" , но размислете вие да сте на негово место да вложувате такви суми и да нема никаков резултат , и тоа не иде нели..
Пред некое време кружеше тоа дека Роман стигнал до таму каде што е со своја глава доколку а не слушајќи го мислењето на другите што е за почитување ( барем според мене ) , е сега на овие резултати за 2 месеци што ги направи Ди Матео срамота ќе беше да не остане барем уште една година да му се даде шанса да ја продолжи добрата работа , знаејќи нели дека беше загреан по Пеп.

Мислам дека доволно засилување се Марин и Хазард само крво ми е зошто не му е продолжен договорот на Босингва , човекот во речиси секој натрпевар даваше повеќе од максимум но јебига тоа е ..
Исто така за Калу ми е криво што неможеше да избори место а за Старич доколку се најде место во екипата , поради тоа што е англичанец (првично публиката го сака ) многу има да покаже значи страшен потенцијал :)

F

fantomX

Гостин
Пример, долен дел од табелата. Дали Вие како навивачи ќе го прифатите тоа и ке му дадаете поддршка или пак, повторно и повторно ќе барате смена.

Поздрав.
За долен дел на табела, со вакви ресурси и играчки состав, јас барам отказ. Нема двојни аршини, или има резултат или нема.

Поздрав и до тебе.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 10:21 ---
ние сите се буневме и тагувавме по АВБ кога Роман реши да го избрка
:pos:
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 10:22 ---
Чекај, сакаш да ми кажеш дека го поддржваш то шо го прај Роман, конкретно, во случајот со менаџерите ?
За него тој нека си одговори сам, мој личен одговор е: ДА, го поддржувам Абрамович. Се знај шо е менаџер, продавачи на магла како АВБ не влегуваат во таква категорија.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
И ја бев АВБ да се мења затоа што човекот почна да влече глупи потези сам си ископа дупка во која на крај си падна

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
ние сите се буневме и тагувавме по АВБ кога Роман реши да го избрка.
What the fuck are you talking about HoT IcE ? :eek:

Да се бунам дури и да тагувам за некој што врска немаше и ги освои симпатиите на мнозина од тука на Фан клубов . Да се бунам за некој што неискусниот го ставеше пред искусниот. Фала богу што го снема и Роман има 10 000 000 000 000 бакнежи од мене за тоа.

Кога се појави шпекулацијата на почетокот од минатата сезона дека кормилото на Челзи го превзема Гус Хидинк или АВБ , за АВБ ама ич не ми се слушаше , и не многу ме засегаше тоа што направи со Порто . Ако самиот бил свесен во каква лига доаѓа ќе го стегнеше задникот не ќе се глупираше и изведуваше. Е баш во тие моменти си реков конечно добра вест , најдобра Хидинк повторно во Челзи. Јбг иако беше пола сезона со нас го засакав претерано како менаџер исто и Ди Матео . Ама јбг не се деси тоа што сакав повторно да го видам во Челзи тоа е тоа .

Kajgana Shop

На врв Bottom