Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Vtora runda sega...dojde i bodi...ako se pojavi i samo covek, gotovi se....Ова нов елемент му доаѓа, нашите се појаки од вашите, ко на бокс меч
Vtora runda sega...dojde i bodi...ako se pojavi i samo covek, gotovi se....Ова нов елемент му доаѓа, нашите се појаки од вашите, ко на бокс меч
Не бе, онака на поминување сум.....за жал.Vtora runda sega...dojde i bodi...ako se pojavi i samo covek, gotovi se....
Абе ти да не се препозна нешто во муабетот погоре па вака напади нешто добиваш?
Секогаш другиот не знае, позната приказна... ајде нека биде така, „другиот“ нека не знае според тебе...Најголеми верници се, ама и они како и другите......немат појма на кого се клањат.
И те како се готови... На смртна постела Атеист ќе биде и ќе бара богови...Vtora runda sega...dojde i bodi...ako se pojavi i samo covek, gotovi se....
Ili se blada ili "nekoj" ne razbira...a i nemaat argumeti ,zoshto toa go nema na wiki pa se gubat vo prostorot, spiritualnite ateisti.И те како се готови... На смртна постела Атеист ќе биде и ќе бара богови...
Кога 3-цата (законот на три) почнуваат со своите, ајде нема да кажам бладања туку зборувања, секако сите си заминуваат од муабетот кој што нема смисла да се прави...
Не велам дека не е така, но не може за секој тоа да го тврдиш по тоа што го зборува по форумов... дури и да е така, што се заморуваш ти со нив? Да покажеш како не знаат? Што со тоа? Сакаш да ги поправиш и да ги упатиш? Пробај на друг начин... не вака...Ili se blada ili "nekoj" ne razbira...a i nemaat argumeti ,zoshto toa go nema na wiki pa se gubat vo prostorot, spiritualnite ateisti.
Najgolem del od niv se decishta shto sakat da se pravat moderni ateisti ama demek praktikuvaat joga za da se relaksiraat i da bidat vo trend.
Законот на 3?Нели имаше Закон на 7?Или можеш онака како ќе ти текне да си прогласиш закон за било кој број?Si zaboraviL.....
u ime oca, sina i svjatoha duha (zakonot za 3 neli)...AMIN
Имаат и за 11, но нема везеЗаконот на 3?Нели имаше Закон на 7?Или можеш онака како ќе ти текне да си прогласиш закон за било кој број?
.!.Секогаш се 3
Нуит, Хадит, Ра-Хоор-Кхуит
Така де, без фалус каде... додади и Ктеис и ете не на патот повторно.!.
Секогаш 3, освен ако не добиеш заушки, па да останеш со 2.
Kakва свадистана какви бакрачи.....ја си користам вакви работи меѓу другото, не ми треба контрола на дишењеАбе ти да не се препозна нешто во муабетот погоре па вака напади нешто добиваш?
Пратјахара веднаш, веднаш... смири дишењето, смири мислата...
Сонце, те боцна свадистана? Милото тоа...
Без нервози... секој што сака тоа нека биде. Читајте да му се сневиди, вие само сте научени да мислите дека се некој на форум ве напаѓа и се труди да ве престави во лошо светло...
Но секој суди според самиот себе...
За мене Мардук е метал бенд, за тебе не знам Боди Ти си таму по оние Анунаки bull=shit срања со Нибиру планети и НЛО ...
За тебе сигурно Мардук е од некоја скриена планета која што ќе не нападне некогаш таму во иднината и ќе бидем нивни робови... Анунаки, Yog-Soghot, Kthulu итн итн и само со не-дејствување ќе биде Земјата бомбона за живот на луѓето.
Абе ајде...
Ако мислиш така, ок ...
.
1. Всушност, индиферентни се и „не веруваат“ во добро и зло како такви, туку во човековата природа за којашто тврдат дека не е ниту едното ниту другото. Тоа е еден вид хуманистичко-нихилистичка толеранција којашто штом, на пример, се поднапијат - ја забораваат.Еве, и јас се надоврзувам, со неколку прашања, на кои очекувам саглам одговори:
1. Како атеистите разликуваат добро од зло?
2. Како атеистите разликуваат праведно од неправедно?
3. како атеистите ја толкуваат вродената човекова религиозност?
4. Како атеистите ја толкуваат човековата љубопитност за барање на „...нешто повеќе...„, како што е смислата и целта од нашето/човековото постоење на Земјава?
5. Како атеистите ја толкуваат идејата за Бога, која на човекот му е „фабрички„ вградена?
6. Како атеистите за разбираат способноста на човековиот дух за тежнее кон бесмртност и кон безмерни категории?
Доста е за почеток...
Само ти си, не се секирај....не ти го одзима никој приматот.Што е со Bodhidharma и куртоните? Јас мислев јас сум педерот овде, можеби грешам ...
Аман бре, електронска музика? Ах ете зошто си ти ваков...Се плашиш ли да провериш кој е Ра?....или ти имаш некои информации дека не е тоа што јас тврдам. Кажи слободно, кој е? не само како воденица на празно ми верглаш.
Дај информации, кои се "светиите" на кои се клањаш?
Се до тогаш луѓето имаат право да знаат кој е Хептаграм и со какви демибогови(што и да се) се занимава.
Па ми верглаш.....хахахахха кој е Ра?Аман бре, електронска музика? Ах ете зошто си ти ваков...
Не ти кажувам бре... „Дај информации...“ кој сум јас тебе да ти солам ум... ти си во самади 24/7 кај можам јас со тебе
Кога велам дека се полните само со инфо и забегувате вие ми велите не е така... не си ти тој пред кого треба за да се објаснувам што и како Хептаграм работи... по она што го пишувам по форумов, ако те интересира ќе склопиш според твојата моќ на расудување кој, што, како, кога, кому Хептаграм нешто работи...
Што нема да ми кажат веќе... Што е толку битен Хептаграм, не знам
Луѓето немаат правао да знаат ништо за Хептаграм ако Хептаграм не решил сам да им каже на тие што мисли дека треба да знаат... Тоа со имање немање право, не пали...
Мене ми е интересно да ги гледам луѓето со нивните главички полни со инфо и бладање со теории на заговори и демони и светски заговори и нло и пдф и доооел и анунаки и египетски богови (или пак само аспекти на еден бог?), па маите па индијанци... Атлантида, каде без нејзе ... тоа е интересно за гледање... не знам како само не ве мрзи да се заморувате со тоа...
Абе добре дојде во новиот свет каде што такви ко тебе им е дозволено да зборуваат дека имаат самади 24/7
п.с. Прашај нешто што те интересира за атеистите, батали кој е Хептаграм