Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Slagam se so se shto si napishal, pogotovo so ona okolu vnatreshniot mir.(religiozen poim)Искрено не ми е познато ова на сликата. Во периодот од пред 4000години постоеле два правци на боречките вештини. Едниот бил јога а другиот Шаолинското Кунг Фу. Е сега се смета дека Шаолинското Кунг Фу потекнува од јогата. Затоа што јогата постои повеке од 4000години.
Е сега за болдот. Кажа многу со него и не ми е јасно зошто во претходните постови на темава провоцираш со атеисти будисти итн. (знаеш што сакам да кажам). Што е битно како некој ке го најде својот внатрешен мир, својот баланс помеѓу Јинг и Јанг дали тоа ке биде преку религијата, преку атеизам и прифаќање на будистички размислувања, тренирање на јога, боречки вештини или било што кога на крајот сите тие постојат бидејки сите луге се различни и секоја од тие филозофии мора да се вклопи со индивидуалното размислувањето за да биде прифатливо за која било индивидуа, те ако за тебе вистинскиот пат до твојот внатрешен мир е да речеме јогата за мене не е и обратно, но дали тоа значи дека јас сум во право или ти си во право или можеби и двајцата сме во право. Тоа е она што го нудат источните филозофии.
samo mala ispravka.....istocni religii a ne filozofii