Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Vtora runda sega...dojde i bodi...ako se pojavi i samo covek, gotovi se....;)
Не бе, онака на поминување сум.....за жал.
Ми се јавија на пиво да сум одел....а това не се одбива :)
Попосле може, со овие вернициве да се справиме....:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Абе ти да не се препозна нешто во муабетот погоре па вака напади нешто добиваш?
Пратјахара веднаш, веднаш... смири дишењето, смири мислата...
Сонце, те боцна свадистана? Милото тоа...
Без нервози... секој што сака тоа нека биде. Читајте да му се сневиди, вие само сте научени да мислите дека се некој на форум ве напаѓа и се труди да ве престави во лошо светло...
Но секој суди според самиот себе...

За мене Мардук е метал бенд, за тебе не знам Боди :) Ти си таму по оние Анунаки bull=shit срања со Нибиру планети и НЛО ...
За тебе сигурно Мардук е од некоја скриена планета која што ќе не нападне некогаш таму во иднината и ќе бидем нивни робови... Анунаки, Yog-Soghot, Kthulu итн итн и само со не-дејствување ќе биде Земјата бомбона за живот на луѓето.
Абе ајде... :)
Ако мислиш така, ок ...

Ајде до тогаш да бидеме сите атеисти( во смисла боговите да ни бидат во втор план) и да се грижиме само за човештвото. Баталете ги боговите, ако се семоќни можат и без нас...
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 22:07 ---
:pos:Најголеми верници се, ама и они како и другите......немат појма на кого се клањат.
Секогаш другиот не знае, позната приказна... ајде нека биде така, „другиот“ нека не знае според тебе...
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 22:09 ---
Vtora runda sega...dojde i bodi...ako se pojavi i samo covek, gotovi se....;)
И те како се готови... На смртна постела Атеист ќе биде и ќе бара богови...
Кога 3-цата (законот на три) почнуваат со своите, ајде нема да кажам бладања туку зборувања, секако сите си заминуваат од муабетот кој што нема смисла да се прави...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И те како се готови... На смртна постела Атеист ќе биде и ќе бара богови...
Кога 3-цата (законот на три) почнуваат со своите, ајде нема да кажам бладања туку зборувања, секако сите си заминуваат од муабетот кој што нема смисла да се прави...
Ili se blada ili "nekoj" ne razbira...a i nemaat argumeti ,zoshto toa go nema na wiki pa se gubat vo prostorot, spiritualnite ateisti.
Najgolem del od niv se decishta shto sakat da se pravat moderni ateisti ama demek praktikuvaat joga za da se relaksiraat i da bidat vo trend.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Ili se blada ili "nekoj" ne razbira...a i nemaat argumeti ,zoshto toa go nema na wiki pa se gubat vo prostorot, spiritualnite ateisti.
Najgolem del od niv se decishta shto sakat da se pravat moderni ateisti ama demek praktikuvaat joga za da se relaksiraat i da bidat vo trend.
Не велам дека не е така, но не може за секој тоа да го тврдиш по тоа што го зборува по форумов... дури и да е така, што се заморуваш ти со нив? Да покажеш како не знаат? Што со тоа? Сакаш да ги поправиш и да ги упатиш? Пробај на друг начин... не вака...

Јас и ти уште се расправаме дали јогата е или не е религија ( и нема да има крај на тоа ) (y)
Јас велам дека е пракса која може да ја практикува било кој и ќе даде исти резултати без разлика дали е некој атеист, христијанин, муслиман итн итн...
Сите тие „духовни блокади“ кај религиозните луѓе дека тоа (јогата) е лоша работа, далечна за нив и непотребна, е чиста ропска доктрина која им ја сервираат одредени институционални религии преплашени за нивната егзистенција и е толку длабоко вкоренета оваа лага што е неминовна вистина за било кој верник.
Што ако нивниот верник(на одредена религија) практикува јога? Ќе открие дека не е врзана за богови туку за човекот (сите гранки од било која форма на јога се врзани за човекот), а не со обожување и молење на некаков си бог... Нормално разните религии од истокот си ја инкорпорирале јогата во нивниот систем на верување и нормално ќе изгледа дека таа е религиозна пракса... но има и школи кои што не се религиозни а сепак практикуваат јога. Како е пак тоа можно? Па има ли подобро од тоа јогата да ја откачиме од религиозниот отров?

Стравот и доктрините си го прават своето... верник не би се ни обидел да практикува јога од пусти страв од некаков си бог (а всушност тој страв е даден од луѓе).

Сепак не може да се поништи универзалноста на јогата како пракса бидејќи таа постои и се практикува и дава слични резултати насекаде на Земјината топка, и тоа во различни школи (философски но и стриктно религиозни).

Па најди сега НЗС на случајот :) И атеистите и религиозните се во право :) нема потреба да се тепате и натпреварувате и боцкате...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Што е со Bodhidharma и куртоните? Јас мислев јас сум педерот овде, можеби грешам ...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Законот на 3?Нели имаше Закон на 7?Или можеш онака како ќе ти текне да си прогласиш закон за било кој број?:D
Имаат и за 11, но нема везе
шшшшшшшш ... don't spoil the fun now, just watch :P

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе ти да не се препозна нешто во муабетот погоре па вака напади нешто добиваш?
Пратјахара веднаш, веднаш... смири дишењето, смири мислата...
Сонце, те боцна свадистана? Милото тоа...
Без нервози... секој што сака тоа нека биде. Читајте да му се сневиди, вие само сте научени да мислите дека се некој на форум ве напаѓа и се труди да ве престави во лошо светло...
Но секој суди според самиот себе...

За мене Мардук е метал бенд, за тебе не знам Боди :) Ти си таму по оние Анунаки bull=shit срања со Нибиру планети и НЛО ...
За тебе сигурно Мардук е од некоја скриена планета која што ќе не нападне некогаш таму во иднината и ќе бидем нивни робови... Анунаки, Yog-Soghot, Kthulu итн итн и само со не-дејствување ќе биде Земјата бомбона за живот на луѓето.
Абе ајде... :)
Ако мислиш така, ок ...
.
Kakва свадистана какви бакрачи.....ја си користам вакви работи меѓу другото, не ми треба контрола на дишење :)
Си чул ти за самади нели?
Можеш да замислиш да бидеш у таква состојба 24/7 од прилика?
Него батали тоа, фалба е р'ѓа викаат старите. :)
За анунакаите е цело време муабетот.
Се плашиш ли да провериш кој е Ра?....или ти имаш некои информации дека не е тоа што јас тврдам. Кажи слободно, кој е? не само како воденица на празно ми верглаш.
Дај информации, кои се "светиите" на кои се клањаш?
Се до тогаш луѓето имаат право да знаат кој е Хептаграм и со какви демибогови(што и да се) се занимава.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Еве, и јас се надоврзувам, со неколку прашања, на кои очекувам саглам одговори:

1. Како атеистите разликуваат добро од зло?
2. Како атеистите разликуваат праведно од неправедно?
3. како атеистите ја толкуваат вродената човекова религиозност?
4. Како атеистите ја толкуваат човековата љубопитност за барање на „...нешто повеќе...„, како што е смислата и целта од нашето/човековото постоење на Земјава?
5. Како атеистите ја толкуваат идејата за Бога, која на човекот му е „фабрички„ вградена?
6. Како атеистите за разбираат способноста на човековиот дух за тежнее кон бесмртност и кон безмерни категории?

Доста е за почеток...
1. Всушност, индиферентни се и „не веруваат“ во добро и зло како такви, туку во човековата природа за којашто тврдат дека не е ниту едното ниту другото. Тоа е еден вид хуманистичко-нихилистичка толеранција којашто штом, на пример, се поднапијат - ја забораваат.
Ако се бунтовници, поточно провокатори:cool:, а помлади се од 21 година, тоа и не е лошо; и не впаѓаат во атеисти. Ако се умерени атеисти, како што созреваат - материјално умерено се експонираат.
Меѓутоа, човекот во принцип и е таков (ако не е совесен верник, т.е. верник каков само таа една личност совесно знае дека може да биде).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Се плашиш ли да провериш кој е Ра?....или ти имаш некои информации дека не е тоа што јас тврдам. Кажи слободно, кој е? не само како воденица на празно ми верглаш.
Дај информации, кои се "светиите" на кои се клањаш?
Се до тогаш луѓето имаат право да знаат кој е Хептаграм и со какви демибогови(што и да се) се занимава.
Аман бре, електронска музика? Ах ете зошто си ти ваков...

Не ти кажувам бре... „Дај информации...“ кој сум јас тебе да ти солам ум... ти си во самади 24/7 кај можам јас со тебе :)
Кога велам дека се полните само со инфо и забегувате вие ми велите не е така... не си ти тој пред кого треба за да се објаснувам што и како Хептаграм работи... по она што го пишувам по форумов, ако те интересира ќе склопиш според твојата моќ на расудување кој, што, како, кога, кому Хептаграм нешто работи...

Што нема да ми кажат веќе... Што е толку битен Хептаграм, не знам

Луѓето немаат правао да знаат ништо за Хептаграм ако Хептаграм не решил сам да им каже на тие што мисли дека треба да знаат... Тоа со имање немање право, не пали...
Мене ми е интересно да ги гледам луѓето со нивните главички полни со инфо и бладање со теории на заговори и демони и светски заговори и нло и пдф и доооел и анунаки и египетски богови (или пак само аспекти на еден бог?), па маите па индијанци... Атлантида, каде без нејзе :)... тоа е интересно за гледање... не знам како само не ве мрзи да се заморувате со тоа...

Абе добре дојде во новиот свет каде што такви ко тебе им е дозволено да зборуваат дека имаат самади 24/7 :)

п.с. Прашај нешто што те интересира за атеистите, батали кој е Хептаграм

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Аман бре, електронска музика? Ах ете зошто си ти ваков...

Не ти кажувам бре... „Дај информации...“ кој сум јас тебе да ти солам ум... ти си во самади 24/7 кај можам јас со тебе :)
Кога велам дека се полните само со инфо и забегувате вие ми велите не е така... не си ти тој пред кого треба за да се објаснувам што и како Хептаграм работи... по она што го пишувам по форумов, ако те интересира ќе склопиш според твојата моќ на расудување кој, што, како, кога, кому Хептаграм нешто работи...

Што нема да ми кажат веќе... Што е толку битен Хептаграм, не знам

Луѓето немаат правао да знаат ништо за Хептаграм ако Хептаграм не решил сам да им каже на тие што мисли дека треба да знаат... Тоа со имање немање право, не пали...
Мене ми е интересно да ги гледам луѓето со нивните главички полни со инфо и бладање со теории на заговори и демони и светски заговори и нло и пдф и доооел и анунаки и египетски богови (или пак само аспекти на еден бог?), па маите па индијанци... Атлантида, каде без нејзе :)... тоа е интересно за гледање... не знам како само не ве мрзи да се заморувате со тоа...

Абе добре дојде во новиот свет каде што такви ко тебе им е дозволено да зборуваат дека имаат самади 24/7 :)

п.с. Прашај нешто што те интересира за атеистите, батали кој е Хептаграм
Па ми верглаш.....хахахахха кој е Ра?
Ти како атеист не е лошо да кажеш, еве ти ..... прашање за атеистот Хептаграм.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom