methMKD
Евроскептик
- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.826
- Поени од реакции
- 723
1. Не во некој си сектор за охридски договор туку СЕКАДЕ каде што министер е Албанец ги има по 50-60% човече не 25% туку 50% ПОЛА вработените албанци на конкурсите се примаат 10 албанци и 2 македонци(имаше тоа со име и со презиме на некоја тема на форумов) тоа не е океј ! а уживај си дека кај спировски има 5% албанци испод 20% не се С-И-Г-У-Р-Н-О !!!Да видов дека во некој си сектор за Охридски договор имало премногу вработени албанци ...
Но пошто се работи за државни административци и службеници , кога ќе ги собереш сите заедно , се добива 17% албанци. Фалат уште 8%.
Во никој случај не ми се допаѓа тоа со Бејта ... јас би сакал кај Бејта да има 25% а и кај Спировски 25% , а не 5%. (паушален пример)
Токму тие од ЕСМ порано им ги средувале саатите за да крадат ... а наводно албанците не биле во можност за тоа.
А дека крадат и македонци , па се знае тоа и статистички можам да ти го докажам.
Ме интересира дали на пример пред 10 - 15 - 20 години се крадело струја кај македонците.
2. Во ЕВН имало албанци вработено од секогаш тоа што не биле 20% вработени е производ на тоа што тогаш воглавном албанците биле неписмено/полуписмено , селско население (јбг факти) седеле изолирани по селата тоа бабами не ги тераше тоа ги терало тоа што биле заостанати и несакале да се мешаат со другите ... а друго сега да бараш во ЕВН вработени албанци е глупаво затоа што е приватна фирма (многу глупаво не малце) и исто така бараш да бидат вработени албанци зошто !? за Албанците да плаќаат !? да ПЛАЌААТ ? инаку ќе крадат wtf ? другар приватна компанија не ги е*е 2% не ли плаќаш ќе те сече ... истото е и за Македонците ако крадат ги сечат моментално само што Македонците не прават протести за да крадат (тотално нелогично)