Стомачни мускули

• Креатор на темата Креатор на темата mister_lova
  • Време на започнување Време на започнување
Stetnite masti trans masti se vikaat sto gi ima vo majonzez przeni krompiri cipsovi i razni stvari ako sakas ubavi stomacni treba mn trud a i vreme
se pravat no treba da znaes i na koj nacin 1 i osnovno abs are made in kitchen odnosno se pravat vo kujna sto vnesuvas taka i teloto ke reagira i taka ke izlgeda, visok proteinski vnes znaci pileski stek junesko cisto svinsko belka od jajce riba oslic tuna isto taka se osnovnite namirnici so visok proteinski iznos za nadopolnuvanje na ovoj dneven vnes isto taka preporaclivo e i proteinski prasok te whey protein sto nekoj se plasat od ova no toa e samo obcno nesto nastanato od mleko vo praskasta sosotojba nizok jaglehidraten vnes i toa mora jaglehidrati no samo slozeni prosti ne slozeni se krompir oves oriz grasok itn minimalno junk food duri i ic gazirano ne blago vo odredeni dozi cokolado moze kolku sekerot da ne padne i dosta konzumiranje na voda toa e donekade od ishranata na 2 mesto se stomacnite stomacnite muskuli se kako i site muskuli zatoa ne vazi recenicata koja ne znam koj ja izmislil deka sekoj den po 2000 iljadi stomacni za da gi imas ne togas samo ke gi pretreniras a so toa nema efekt znaci 2-3 pati nedelno po 400 stomacni i toa ne edna vezba tuku 3-4 vezbi vo 4 serii a vo edna serija 30 povtoruvanja ima mn nacini na izveduvanja ne e mn komplicirano moze da se vidi na youtube abs workout samo pisete i ke imate rezultati akjo se pridruvate kon ova pozz

Еве почнувам да користам кромпири.
pozz

има 14 страни за читање ! :vozbud:
Е ме мрзи да читам. Кажете ми само како да ги развијам тие во последниот ред, ги иам првите четири :pos:

де ке ве молам дајте ми некоја вежба или дел од вежбањето само за долниот дел од стомачните долните стомачни мускули...
има 14 страни за читање ! :vozbud:
Е ме мрзи да читам. Кажете ми само како да ги развијам тие во последниот ред, ги иам првите четири :pos:
Ако мислиш на најдолните, легни на грб и кревај ги нозете исправени, со рацете покрај тело и дланките на под.
Исто друга вежба е легнат на грб, рацете покрај тело, дланките на под, со двете нозе исправени, во исто време да правиш кругови во воздух.
Тешкичко е малце ( :

Абе ај дој нозеве држи ми ги..како да ги праам иначе. :D
Епа за квалитетни вежби за стомачни, најпрво треба да ги зајакнете нозете. (пробај со чучњеви и кикови)
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:50 AM ---
Masloto od ribata ne spagja u tie klasi4ni zejtini sto se natalozuvaat na organizmot,naprotiv,toa e korisno i brzo procirkuliruva niz krvta i teloto i nemas nikakov zijan od negovo konzumiranje,plus ribata e dobra ne samo za stoma4nite,tuku i voopsto za site muskuli,taa e bogata so proteini,a proteinot e osnovnata gradbena edinka na sekoj muskul,drugo pravilo za da se napravat stoma4nite e da se namali vnesot na jaglenohidratite,i hranata da bide bogata so proteini,zosto jaglenohidratite se gorivo na teloto i ako gi vnesuvas vo pogolemi koli4ini nema da mozes da go trgnes masnoto tkivo zalepeno na stomakot,za cokoladnoto mleko sum susal deka i toa e mnogu korisno,no ako eventualno sakas da go zemas nego bi ti preporacal cokoladno,no obezmasteno cokoladno mleko,sto znaci so minimum maslenost.Znaci najdobro za stomacnite se kardio treninzite kako,skokanje na jaze,trcanje,vozenje rolerki,to4ak,planinarenje isto taka i plus ishrana kako:riba,belki od jajca,pilesko,mleko ili cokoladno mleko,no da bide obezmasteno,znaci so negde pod 2% mlecna maslenost........:):):):))))

Абе супер си е туната, само што е со јаки конзерванси тоа е друга исто така МН БИТНА ствар.

Епа за квалитетни вежби за стомачни, најпрво треба да ги зајакнете нозете. (пробај со чучњеви и кикови)
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:50 AM ---

Абе супер си е туната, само што е со јаки конзерванси тоа е друга исто така МН БИТНА ствар.
E pa zatoa se zema sveza tuna za jadenje,ne konzervirana :D

Земете швајцарска топка за правење стомачни, тоа се оние големите топки за вежбање што изгледаат како да се за на плажа. Било која вежба која ја правите на неа ( а има милион) ви ги појачува стомачните бидејќи стомачните се т.н. јадро мусули односно се активираат кога телото го одржува балансот. Плус цената на оваа топка е мала, мислам дека е 600 денари.
Исто заборавив да кажам дека еден од најдобрите протеини се наожа во јајцето. Да не објаснувам на широко, има коефициент за тоа колку протеинот се искорисутва од телото кога ќе го изедете и јајцето е на самиот врв. Плус холестеролот од жолчката не е толкав проблем како што се мислеше порано, ако јадете се во граница се разбира.

Сакам да прашам нешто....знам дека газираните пијалоци се "штетни" за нашите стомачни то ест кој вежба а пие многу го забавуваав прогресот е сеа би сакал да прашам а пошто сме лето и не можем а да не се напијам по некоја чашка а вежбам редовно и имам колку толку оформено стомачни дали пиењето така одвреме навреме ке ми штети на моите стомачни дали ке имам прогрес дали ке напредувам или ептен во уста никогаш да не ставам повеќе исто и за благото се однесува прашањево мое..Поздрав
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 14:24 ---
Сакам да прашам нешто....знам дека газираните пијалоци се "штетни" за нашите стомачни то ест кој вежба а пие многу го забавуваав прогресот е сеа би сакал да прашам а пошто сме лето и не можем а да не се напијам по некоја чашка а вежбам редовно и имам колку толку оформено стомачни дали пиењето така одвреме навреме ке ми штети на моите стомачни дали ке имам прогрес дали ке напредувам или ептен во уста никогаш да не ставам повеќе исто и за благото се однесува прашањево мое..Поздрав

--- надополнето: 14 јуни 2012 во 14:24 ---

Јас колку што иам слушнато газираните пијалоци го дујат стомакот, па сеа види ти.. Ти можеш да пиеш ама во помала количина, под услов да продолжиш со вежбите :)

Јас колку што иам слушнато газираните пијалоци го дујат стомакот, па сеа види ти.. Ти можеш да пиеш ама во помала количина, под услов да продолжиш со вежбите :)
епа во таа смисла мислев погрешно може се изразив...па сега се фокусирам и повеќе вода пијам...избегавам газирано...

Дечки, сакам да ги дефинирам стомачниве мускули летово доста добро, па вака ми е ситоацијата... Првиве 2 стомачни ми се дефинирани и се забележува тоа, вториве две ми се дефинирани малку и скроз малку се забележуваат а третиве се катастрофа :/ Читам во погоренаведениве постови дека газираното е штетно а јас пијам по многу преку ден (Pepsi + Мраз) :D Сега за сега прам секој 2 ден стомачни вежби 4 класи по 25 ама не обични туку на крајот на кревет поставен со г'зов x) на нозеве поставено нешто тешко, да се растегнам до долу вкрај и со стап зад врат и 2-ра вежба легнат на земја и ги кревам нозеве нагоре :) Исхрана применувам компир скоро секој ден, ориз, јајца (поретко) а и благо јадам одпојќе :D Прашањето ми е какви измени да напрам во горе-наведеново? Фала однапред :)

Пред месец дена почнав во теретана и више почнаа да ми се познаваат стомачните... Али секој ден праам по 200 стомачни џД

Пред месец дена почнав во теретана и више почнаа да ми се познаваат стомачните... Али секој ден праам по 200 стомачни џД
Повеќе ќе ти се познаваат ако не правиш секој ден, ти треба одмор на стомакот.
Прерипувај бар 1 ден и трчај. :)
Вака можда имаш резултати, ама верувај ако прерипуваш ден, повеќе ќе ти се познаваат, им треба одмор.
Исто така вежбите на клупа и легнат обавезно со рацете позади глава, за потешко :)

Дечки, сакам да ги дефинирам стомачниве мускули летово доста добро, па вака ми е ситоацијата... Првиве 2 стомачни ми се дефинирани и се забележува тоа, вториве две ми се дефинирани малку и скроз малку се забележуваат а третиве се катастрофа :/ Читам во погоренаведениве постови дека газираното е штетно а јас пијам по многу преку ден (Pepsi + Мраз) :D Сега за сега прам секој 2 ден стомачни вежби 4 класи по 25 ама не обични туку на крајот на кревет поставен со г'зов x) на нозеве поставено нешто тешко, да се растегнам до долу вкрај и со стап зад врат и 2-ра вежба легнат на земја и ги кревам нозеве нагоре :) Исхрана применувам компир скоро секој ден, ориз, јајца (поретко) а и благо јадам одпојќе :D Прашањето ми е какви измени да напрам во горе-наведеново? Фала однапред :)
Оваа комбинација ми симна 1 сантим сало од најздолните стомачни за 2 недели 3 пати неделно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom