Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Кај комшиите се има десено таква случка. Ќерка им христијанка се одаде за муслиманин а со тоа почна да ги прифаќа и нивните обичаи. Родителите долго време не и зборуваа(поготово татко и ), а таа роди и дете и го крстија со муслиманско име. Незнам како се чувствувале тогаш родителите ама сигурно не убаво.По некое време, мајка и почна да оди кај неа за да си го види внучето,а пред 2-3 месеца и татко и и презборе.Сепак ќерка им е.

Партнерот да ми е друга националност не ми смета, а за религијата е малку поразлично.:toe:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Не реков друга нација, гледам и тоа си спомнала, зборувам за верата. Сум можел да видам на мои блиски луѓе како им беше кога со прст ги покажуваа што дозволиле да се случи, ги озборуваа и сл. Незнам дали и ти си почувствувала на своја кожа или си осетила. Ако не си, тогаш и јас можам да бидам јак на зборови.
Можеби во поразвиена земја би било понормално ама тука во мала средина каде секој со секого се знае многу тешко.
Kaj nas obicno na covek od druga nacija se gleda isto kako na covek od druga vera, zatoa ja spomnav nacijata.
I moi bliski lugje imale deca koi se vo vrska so partner od druga vera pa nikomu isto. Naseto zaostanato opstestvo gi osuduva takvite vrski no ako ti zastanes gordo pred tie lugje i se izjasnis deka ne ti smeta toa so tvoeto dete e vo takva vrska lugjeto ke si gi povlecat mnogu brzo prstite so koi pokazuvaat na tebe. E sea ako si na isto nivo kako niv,i vikas lele sto me snajde, togas sam baras so prst da se pokazuva na tebe

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Сепак, во средината каде што јас живеам и гордо да се исправиш ќе останеш обележан. Реков ова е само мое мислење и не би требало да има мешање, поготово не во мојов град ( Тетово ), каде има невидена омараза и поделеност.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
друга националност ок,друга вера НИКАКО!:nenene:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
I

InF3cTeD

Гостин
не би биле во врска со згодна паметна духовита индијко-американка будистка која обожава јога а и патем е докторка?
си кажав....и останувам на тоа НЕ!!па која сака и шо сака нека е

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
си кажав....и останувам на тоа НЕ!!па која сака и шо сака нека е
oкеј, значи би и дал корпа на

Селма Хајек - мексиканка-амариканка, Roman Catholic
Manga напиша:
Katolici ..Pravoslavni .Protestani i drugi pomali zaednici zaedno go socinuvaat Hristijanstvoto :helou:.. vo svetski religii se racuname zaedno..ista religija sme
океј, заеби делот со верата...мексинанка-американка...?? ени уан? (ко на аукција да е:pos:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Од друга националност секако нема проблем,а од друга религија прифаќам ама да не е муслиманска или будистичка и тие забегани може само католичка.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.765
Поени од реакции
5.053
oкеј, значи би и дал корпа на

Селма Хајек - мексиканка-амариканка, Roman Catholic

Katolici ..Pravoslavni .Protestani i drugi pomali zaednici zaedno go socinuvaat Hristijanstvoto :helou:.. vo svetski religii se racuname zaedno..ista religija sme

1. Christianity: 2.1 billion tuka spagjaat i katolici ,protestani i ostalo hristijanstvo
  2. Islam: 1.5 billion
  3. Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion
  4. Hinduism: 900 million
  5. Chinese traditional religion: 394 million
  6. Buddhism: 376 million
  7. primal-indigenous: 300 million
  8. African Traditional & Diasporic: 100 million
  9. Sikhism: 23 million
  10. Juche: 19 million
  11. Spiritism: 15 million
  12. Judaism: 14 million
  13. Baha'i: 7 million
  14. Jainism: 4.2 million
  15. Shinto: 4 million
  16. Cao Dai: 4 million
  17. Zoroastrianism: 2.6 million
  18. Tenrikyo: 2 million
  19. Neo-Paganism: 1 million
  20. Unitarian-Universalism: 800 thousand
  21. Rastafarianism: 600 thousand
  22. Scientology: 500 thousand

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Значи имам другари и другарки од друга вера, и немам ништо ама ништо против за такво дружење, но никогаш не би имала врска со човек од друга вера. Нити би била среќна доколку некој од мојата фамилија направи таков потег. Секој по своето.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123
Од друга националност секако нема проблем,а од друга религија прифаќам ама да не е муслиманска или будистичка и тие забегани може само католичка.
Генерализирање.
Секаде има одстапување.
Земи пример христијанството. Има некои се молаат 25 часа од денот, секое утро на црква и живеат според 17вековните норми. Но, on the other hand, постојат и тие нормалните.

I

InF3cTeD

Гостин
statusQuO бро заеби која сака нека е.....а и и да сакам немам пристап до такви како неа така да наше си е наше...така сум учен така и ќе си останам

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Дефинитивно различна религија носи и „трзавици“ во двете семејства. Можеби во 21 век многу страшно звучат сите овие редици што ги испишавме, ама во реалното наше балканско опкружение, тоа е...
Никогаш не ме било страв за консеквенци поврзани директно со мене самата, се запрашувам дали тоа ќе им влијае на децата на пример. Заклучокот би бил: ако може да се одбегне дефинитивно ќе има помалку главоболки; од друга страна, ако е вистинска љубов во прашање нема пардон.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom