Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Posle se lutish koga ne ti odgovaramЧовек, обично прашање беше. Chill
Posle se lutish koga ne ti odgovaramЧовек, обично прашање беше. Chill
Mа не е за лутење, туку се чинеше дека премногу сериозно ме сфати, демек те обвинувам за ширење или промовирање на некаква религијаPosle se lutish koga ne ti odgovaram
Која ти е таа потреба да се гребеш кај атеистите?Mа не е за лутење, туку се чинеше дека премногу сериозно ме сфати, демек те обвинувам за ширење или промовирање на некаква религија
Он е индијанец.Aбе Гурџи, ти да не си будист?
Нешто не те сфатив? Дообјасни на што точно мислиш.Која ти е таа потреба да се гребеш кај атеистите?
Сигурен си дека мисли?Нешто не те сфатив? Дообјасни на што точно мислиш.
Искрено, очекував некоја добра зен мудрост од тебе, али ова приказнава од ракав си ја извади туку така, колку да сакаш да му плеснеш на некој атеист - онака на ѓутуре.Си бил некој голем атеист и кај и да одел со кого и да правел муабет ја внесувал темата за господ и секогаш вадел добри аргументи дека не постои госпот, до толку се окупирал што дури и во собата со големи букви на ѕид напишал God is nowhere (бидејки бил од англија и затоа на англиски). И така прошло некое време се оженил и му се родило првото дете. Откако потпораснало детето почнало да се учи да зборува и да чита и така една вечер атеистов бил со детево во собата и тоа пробало да го прочита напишаното на ѕид, но бијеки сеуште не знаело добро да чита зборот nowhere го прочитало така што го разделило на now - here, значи рекло God is now here(Бог е сега-овде) што за момент го шокирал таткото и се запрашал како толку време поминало никогаш не му текнало да го види напишаното на тој начин и од тој ден во неговиот живот влегол еден нов квлитет на битисување т.е. медитацијата и вистинската потрага за вистината(која е тука и сега во моментот и никогаш не е на друго место освен овде и никогаш не е некое време освен сега)
П.С. Абе добри сте вие атеистите но само како атеисти сте недовршени, кругот не е целосен ви треба уште нешто за да ја исполните празнината која е создадена од отфрлање на религиите и нивните догми и верувања... медитативност
Кул... ме читаш како отворена книга.Искрено, очекував некоја добра зен мудрост од тебе, али ова приказнава од ракав си ја извади туку така, колку да сакаш да му плеснеш на некој атеист - онака на ѓутуре.
Да интерпретираше бар некоја добра зен приказна, па преку неа некоја мудрост да споделеше, а не вакви петпарачки глупости... Вака имам впечаток дека она што си го ставил под OSHO - Lover, ZA-ZEN ти е од помодарство ставено, а појма немаш од зен. Прашање и дали си прочитал..
то ти е..
Јас не напаѓам никого погрешно си ме разбрал али нема везе, битно Јода ме разбра.Па не си ми предизвик, затоа те читам ко отворена книга..
Да дадеше некоја зен мудрост, можда и ќе се заинтересирав што имаш да кажеш, а вака си многу плиток, како и повеќето што еклетично, ексцентрично и неосновано се дрзнале да наречат некого атеист, вербално да нападнат самодеклариран атеист, и да измислуваат блесави приказни...
Тоа е што ќе праиш.. да те прочита некој Зен - учител, кој Јода од Анакин ќе се разочара...
E да де... не напаѓаш, али затоа сакаш да им објасниш, а при тоа на истите тие на кои сакаш да им објасниш - атеистите, некако потајно не можеш да ги сфатиш, па тоа „не можам да ги сфатам“, онака чудновито преоѓа во „не можам да ги поднесам“..Јас не напаѓам никого погрешно си ме разбрал али нема везе, битно Јода ме разбра.
Ајде човеку до кај отиде..E да де... не напаѓаш, али затоа сакаш да им објасниш, а при тоа на истите тие на кои сакаш да им објасниш - атеистите, некако потајно не можеш да ги сфатиш, па тоа „не можам да ги сфатам“, онака чудновито преоѓа во „не можам да ги поднесам“..
Мислиш на Анакин? Тој е оној „зелениот“...
Си бил некој голем атеист и кај и да одел со кого и да правел муабет ја внесувал темата за господ и секогаш вадел добри аргументи дека не постои госпот, до толку се окупирал што дури и во собата со големи букви на ѕид напишал God is nowhere (бидејки бил од англија и затоа на англиски). И така прошло некое време се оженил и му се родило првото дете. Откако потпораснало детето почнало да се учи да зборува и да чита и така една вечер атеистов бил со детево во собата и тоа пробало да го прочита напишаното на ѕид, но бијеки сеуште не знаело добро да чита зборот nowhere го прочитало така што го разделило на now - here, значи рекло God is now here(Бог е сега-овде) што за момент го шокирал таткото и се запрашал како толку време поминало никогаш не му текнало да го види напишаното на тој начин и од тој ден во неговиот живот влегол еден нов квлитет на битисување т.е. медитацијата и вистинската потрага за вистината(која е тука и сега во моментот и никогаш не е на друго место освен овде и никогаш не е некое време освен сега)
Да е само медитација во прашање ....П.С. Абе добри сте вие атеистите но само како атеисти сте недовршени, кругот не е целосен ви треба уште нешто за да ја исполните празнината која е создадена од отфрлање на религиите и нивните догми и верувања... медитативност
E вака може.. ова е веќе нешто!Ајде човеку до кај отиде..
ај нема везе еве ти една зен анегдота па медитирај малце...
A young zen student asked the Zen master how long it will take to find Zen.
The master thought long and replied “ ten years”.
The student was eager. “If I work very hard and try to learn fast then”
“Twenty years”
“If I work even harder” , “ Thirty years”
I do not understand said the student baffled. “Everytime I say I will work harder you say it will take longer to reach Zen. Why ?”.
“ When you have one eye on the goal, you only have one eye on the path” said the master.