Кој е Исус Христос?

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
.

Единствениот Вистински и Совршен БОГ (Отец) во Името и Срцето Исусово е безкрајно поголем, помудар и подобар од вашето сфаќање, учење и верување!

Денот ќе дојде кога ќе увидите - заедно со сите останати кривоверници и неверници кои се’уште се слепи за Полнотата на Мудроста (Милоста) БОЖЈА во Христа - дека вашите дела со кои се фалите и на кои се надевате, не се нити оддалеку доволни за влегување во вечниот живот и конечно спасение!

Ев. Лука 7:36-50 (Кликни тука)
.

.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:23 ---

.
covece ima lugje sto 20 godini studirale bibli i pak se konvertirale vo islamot. i ti sigurno neznaes povekje za hrstijanstvoto od ovie bivshi sveshtenici.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
covece ima lugje sto 20 godini studirale bibli i pak se konvertirale vo islamot. i ti sigurno neznaes povekje za hrstijanstvoto od ovie bivshi sveshtenici.
Зошто ви е толку важно колкав број од луѓето преминуваат во ислам и зошто цело време спомнувате дека светот станува муслимански? Ќе ви донесе ли тоа некоја корист вам лично?
Еве и тука ќе го поставам моето неодговорено прашање од темата за исламот

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Еве и тука ќе го поставам моето неодговорено прашање од темата за исламот
ova ti e dokaz deka hrstijanstvoto ima mnogu nejasnotii i lugjeto gi ostava bez idei i ranlivi vo dusata!
koga sme kaj toa vo biblata duri i pisuva deka "Isus nije vas spasitel, Bog je"
i nigde vo nikoja verzija od biblite ne e spomnato svetoto trojstvo. i zarem posle ova ke go napravite Isus bog? :O ako ne veruvate vo biblata togas ne mi e jasno vo sto ke poveruvate deka Isus e bog?

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Но, прашањето ми е зошто толку ви е важно вам ЛИЧНО што луѓето преминуваат во ислам. Мене како верник, ич не ми е гајле колку луѓе излегле од христијанство или влегле, туку ете цело време пропагирате некои видеа, некои статистики. Што би сменило тоа кај вас, но од ЛИЧЕН аспект?

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Но, прашањето ми е зошто толку ви е важно вам ЛИЧНО што луѓето преминуваат во ислам. Мене како верник, ич не ми е гајле колку луѓе излегле од христијанство или влегле, туку ете цело време пропагирате некои видеа, некои статистики. Што би сменило тоа кај вас, но од ЛИЧЕН аспект?
ne, ne e toa vo ovoj slucaj, da bese licno nemase ni da postiram tuka. tuku samo sakav da mu dokazam na toj pogore deka ima lugje sto mnogu povekje znaat od nego za hristijanstvoto i po 20 godini studii i na krajot zavrsuvaat vo Islamot.
jas da ti kazam pravo koga jas licno slusam deka nekoj preminal vo islamot, toa me pravi uste po gord sto sum vo taa vera, i nekako mi dava sila i me pravi da sum podobar vernik.
ne e ubavo koga lugjeto nemoze potpolno da se snajdat sebesi vo verata. svetoto trojstvo sekogas bilo slepo veruvanje. toa mu doagja kako prepodpostavki.
neznam, mozebi, izgleda, etc.
pozdrav

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
ne, ne e toa vo ovoj slucaj, da bese licno nemase ni da postiram tuka. tuku samo sakav da mu dokazam na toj pogore deka ima lugje sto mnogu povekje znaat od nego za hristijanstvoto i po 20 godini studii i na krajot zavrsuvaat vo Islamot.
jas da ti kazam pravo koga jas licno slusam deka nekoj preminal vo islamot, toa me pravi uste po gord sto sum vo taa vera, i nekako mi dava sila i me pravi da sum podobar vernik.
ne e ubavo koga lugjeto nemoze potpolno da se snajdat sebesi vo verata. svetoto trojstvo sekogas bilo slepo veruvanje. toa mu doagja kako prepodpostavki.
neznam, mozebi, izgleda, etc.
pozdrav
Тоа е твоето мислење за оние што преминуваат од христијанство во ислам. А кое е твоето мислење за оние што преминале од ислам во христијанство?
Немој да ме сфатиш погрешно онака ме интересира за мислење, инаку еве ја да кажам мој став, не ми е ама ич гајле за нив, и според мене оние што преминуваат од едно во друго, без разлика на која вера и религија припаѓаат/ле, никогаш не биле и нема ни да станат вистински верници

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Светиот Дух БОЖЈИ знае повеќе од сите професори и свештеници заедно ! :)

Вие коишто постојано се фалите со конвертитите, се’уште не знаете (а до судниот ден за најмногумината нема нити да дознаете) колку многу чеда БОЖЈИ коишто биле родени во мухамеданската традиција ( а некои од ними по струка се професори, имами, теолози, ...) во тајност Го имаат прифатено Евангелието на Милоста БОЖЈА - Исус!

Во близината на моето сегашно живеење беше пред известно време дојдено еден бивш професор по исламска историја - кој што со 12 години напамет го имал научено куранот - и ја објаснуваше вистинската природа и намерите на кураишката идологија.

Да ти кажува колку пати само најблиските пробале да го убијат, бидејќи јавно кажал дека Го прифатил спасителното Евангелие ... за глава ќе се фатиш и нема да веруваш! .:(

п.с. Интересен е фактот дека многу кои што конвертираат во мухамеданската традиција посебно ревнуваат да го одат и проповедаат патот на крвавите кураишки книжници, за што многумина од вас силно се радуваат поради тоа!

Тешко вам книжници и фарисеи, лицемери, зашто обиколувате по море и по копно за да добиете еден следбеник, и кога ќе успеете во тоа, тогаш го правите син на пеколот, двапати полош од вас.

(Ев. Матеј 23:15)

.

.. А кое е твоето мислење за оние што преминале од ислам во христијанство?
...
.

Еве - кликни тука - и ќе видиш кое им е мислењето, учењето и чинењето кое што им го налага отецот на лагата и убиството!

.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 19:54 ---
Е така е....Нема друг освен Него. Никој не му е рамен.

Мојата вера (Исламот = Тотален Покор Кон Бога) познава само едно нешто, само Еден и Единствен Бог.

Мухаммед, Исус, Абрахам и другите (нека е Божјиот мир над нив) немаат никаков статус кај мене освен како избрани, најверни и најсакани слуги на Бога пратени од Него да го упатат човекот кон вистината, ништо повеќе.

Мојата вера е чиста релација ЧОВЕК - БОГ, нема ништо меѓу нив.

Све што навлегува меѓу ЧОВЕКОТ И БОГА, тоа ја расипува верата.

Не ми треба никој да ми посредува. Бога е прв без почеток и последен без крај, апсолутен креатор на све што знаеме ние и не знаеме, на све што постоело, постои и ќе постои. Ние Негови сме и кај Него ќе се вратиме. Тој не гледа, не следи и не слуша во секој момент, па зошто само на Него да не му се молиме?!

Јас си го сакам Бога, Еден и Единствен, без татко, без мајка, без синови, без керќи. Баш така како што му прилега на Бога, кој без сомнение нема потреба да падне толку ниско, да стане човек и да ми дозволи мене да го убијам и масакрирам на крст со цел да ја добие мојата љубов, неееее, тоа не е Бог.

Неговата љубов кон човечкиот род почнува од моментот кога го создаде Адам и од целиот човечки род. Еве каде сме сега, после колку илјади години, после толку гревови, неправди, убивања, крвави војни, верување во статуи, лажни богови, убиени пророци, аморалност, сатанизам, атеизам, сепак сме живи, Бог ни дава рокови и рокови, секој ден.

Постојат луѓе кои што го негираат Неговото постоење. Па нели тоа е најголемата неправда кон Бога. Но сепак Неговата Голема љубов преовладува, кон сите, и верниците и неверниците. Па нели не е голема љубов тоа што Бога му дава рок на секој човек се до последниот здив, да се покае?

Мене персонално ме чуди фактот како многу од христијаните кои ги знам спомнуваат цело време Божја Љубов а никој не му ја возвраќа таа љубов на Него. Задева женски секој метар, ги мењава ко чорапи, лудее по журки, пие, не дава пари на сиромашните, пцуе мајка, иде на молитва само за Велигден, а за Божиќ не (бидејќи тоа е за лудување по дискотеки, музика, ракија и женски) и после све е ОК, вели дека тој е спасен, поради безусловната љубов на Богот Човек Христа и бла бла бла......

Ова за мене е лицемерие.

Љубовта треба да се докаже со дела. Само глуп да си и да не разбереш. Земи прочитај Библија и ќе видиш дека така не се спасува никој. Спасен е само тој што се чува од тоа што Бога забранил а го исполнува тоа што тој наредил.

Да тврдиш само усно да тврдиш дека веруваш во Бога и го сакаш е само почеток, формалност, а да станеш ВЕРЕН на Бога е сосема друго нешто.

Еј драги пријатели, а бе кој е тој будала што не би сакал да се спаси на ваков начин. Прави што сакаш и само верува во Божја Љубов и тадаааамм, директно во Рај.

Не фала, итс то чип.

СЕЛАМ

.

Милоста БОЖЈА и Нејзиното Отелотворение во Телото и Крвта Исусова
е нешто најскапоцено за човековата душа!​

Единствениот Вистински и Совршен БОГ (Отец) во Името и Срцето Исусово е безкрајно поголем, помудар и подобар од вашето сфаќање, учење и верување!

Денот засигурно ќе дојде кога ќе увидите - заедно со сите останати кривоверници и неверници кои се’уште се слепи за Полнотата на Мудроста (Милоста) БОЖЈА во Христа - дека вашите дела со кои се фалите и на кои се надевате, не се нити оддалеку доволни за влегување во вечниот живот и конечно спасение, а со одбивањето и негирањето на Евангелието на Милоста БОЖЈА, вие сте ја одбиле и вистинската покорност кон Него!

Кога од најглавното место ќе слушнете ... >> Не фала, итс то чип. << ... тогаш најкасно ќе увидите дека оние кои грешно ви ја посредувале верата (а со тоа и се’уште духовно стојат посред вас и Вистинскиот БОГ) не се ништо друго освен чеда на надувените и крвожедни фаризеји!

Ев. Лука 7:36-50
.

п.с. За нашето спасение, вера и дела, заслугата, славата и благодарноста Му припаѓа само на Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој што за спасение на сите во Исус - преку Светиот Дух - Ја отелотвори својата надприродна Мудрост (Милост)!

.
.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
ova ti e dokaz deka hrstijanstvoto ima mnogu nejasnotii i lugjeto gi ostava bez idei i ranlivi vo dusata!
koga sme kaj toa vo biblata duri i pisuva deka "Isus nije vas spasitel, Bog je"
i nigde vo nikoja verzija od biblite ne e spomnato svetoto trojstvo.i zarem posle ova ke go napravite Isus bog? :O ako ne veruvate vo biblata togas ne mi e jasno vo sto ke poveruvate deka Isus e bog?
Се е јасно само ако сакаш да го видиш тоа. Христос низ домостројот на спасението ја покажува Својата божественост, Христос е жив Бог достапен, не е бог како во некој монотеистички религии, скриен, недостапен, бог кој никогаш не го видел.... каков е тој бог?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Во секоја земја треба да постојат почитувањето на човековите права и слободата на вероисповеста.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Во секоја земја треба да постојат почитувањето на човековите права и слободата на вероисповеста.
Секако. Но, треба да има уште нешто - треба да има забрана за било каква промоција на било која религија.

Понатаму, треба да се забранат било какви бенефиции за религиозните институции и истите да се третираат како деловни субјекти, какви што де-факто се.

Конечно, секое нарушување на јавниот ред и мир од страна на религиозни институции (камбани, оџи и сл.) да се санкционира согласно релевантите закони.

,

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Секако. Но, треба да има уште нешто - треба да има забрана за било каква промоција на било која религија.

...
,
.

Дали модерните фаризеји ќе можат да сфатат, дека тоа што Единствениот Вистински и Совршен БОГ лично во Исус стори и ни Го дари е безкрајно повеќе од било која религија?

Тогаш, некои од фарисеите кои се најдоа меѓу народот, Му рекоа: „Учителе! Нареди им на Твоите ученици да замолкнат!“
Исус им одговори: „Да ви кажам нешто: Ако тие замолкнат, камењата ќе извикуваат!“

(Ев. Лука 19:39+40)

.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Се е јасно само ако сакаш да го видиш тоа. Христос низ домостројот на спасението ја покажува Својата божественост, Христос е жив Бог достапен, не е бог како во некој монотеистички религии, скриен, недостапен, бог кој никогаш не го видел.... каков е тој бог?
a ti si go videl tvojot gospod?
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 00:02 ---
.

Дали модерните фаризеји ќе можат да сфатат, дека тоа што Единствениот Вистински и Совршен БОГ лично во Исус стори и ни Го дари е безкрајно повеќе од било која религија?

Тогаш, некои од фарисеите кои се најдоа меѓу народот, Му рекоа: „Учителе! Нареди им на Твоите ученици да замолкнат!“
Исус им одговори: „Да ви кажам нешто: Ако тие замолкнат, камењата ќе извикуваат!“

(Ев. Лука 19:39+40)

.
covece daj nekoj naucen fakt od biblata, i sto treba da znaci ovoj citat od biblata "Isus nije vas spasitel, Bog je" i zosto isus vika "pri mojot tatko i vasiot tatko,pri mojot bog i vasiot bog?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
a ti si go videl tvojot gospod?
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 00:02 ---

covece daj nekoj naucen fakt od biblata, i sto treba da znaci ovoj citat od biblata "Isus nije vas spasitel, Bog je" i zosto isus vika "pri mojot tatko i vasiot tatko,pri mojot bog i vasiot bog?
Normalno deka ke prasuvas zosto. Toa e tajna na Hristovata licnost. Koga ke ja razberes poentata na domostrojot se ke ti bide jasno.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 00:12 ---
koj aristotel, toj sto rekol Allah e najgolem?
Kontradiktornost vo mislite na Aristotel nema. bdw: imas problem so vremenska orientacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom