- Член од
- 16 јуни 2012
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 2
TI blagodaram.....Toj sto rabotel so mene me znae...sekako....milo mi e za gore spomenatoto sekoja cest sto si go uvidel seto toa.....sepak sekoj si ima svoe pravo...da razmisluva kako saka.....so gospod se stremime kon podobra idnina...pozz i ti blagodaramНАЈПРВО ДА НАВЕДАМ ДЕКА ВОЈСКАТА НЕ Е ЗА БЕЗКИЧМЕЊАНЦИ!!! Исто така и јас бев во Велес! Си поминав одлично! Бев во група кои ја водеа старешини кои се желни за работа и успеси! Брзо се вклопив во нивните барања и прописи! Се стремев зададените задачи да ги завршам брзо и квалитетно ... додека некои други се концентрираа на тоа како да фатат кривини и да ги избегнат истите! Тие што ги сватиа нивните барања и истите ги извршуваа како што беше наведено беа секојдневно наградувани ... додека кривинашите беа доброволци за работни групи !!! Го почитував секој старешина, истата почит ми беше возвратена и од нив! Го поминав доброволниот воен рок успешно и горд сум на тоа што бев пофален од моите Инструктори! Мило ми е што ги запознав како личности и им сум многу благодарен што нивните искуства ги споделија со мене!!! Секој од старешините работи различно гледано од некој психолошки аспект ... доколку ги разгледате нивните карактерни особини и го сватите нивниот начин на предавање на своето знаење, не би требало никој од нив да ви остави лош впечаток (ова се однесува на ВЕЗИЛКА на која Посв. Орхан не и оставил УБАФ впечаток)!!! Доколку не знаете да го прочитате човекот каква личност е и за што се стреми во животот ... тогаш ве молам не коментирајте ништо !!! Посв. Орхан со цела своја сила, знаења, искуства и моќ се стреми своето знаење да го предаде на секој доброволен војник, иако тој војник не знае ни да зборува па камоли да пишува!!! Посебно сум му благодарен на Посв. Орхан, кој со своите знаења и искуства придонесе полесно да ги поминам предизвиците кои ме очекуваа а воедно и да научам многу работи поврзани со истите!!! Доколку Г-не Посв. Орхан го читате мојов пост на овој форум би требало да знаете кој сум Јас! Воедно да ве потсетам дека ми е чест што бев ваш војник и се надевам дека повторно ке работиме заедно! Ве поздравувам !!!
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 15:18 ---
Vezilka...Kako prvo li4no ne te znam...kako vtoro...ti blagodaram za toa sto si iskomnetiral za mene....sakav da kazam deka sekoj si ima pravo na svoe mislenje...dali sum ostavil dobar vpecatok...po tebe ne...ali sekogas se stremam kon toa...nie sme ljuge pred se...treba da se pocituvame...da si pomagame eden na drug....Sluzbata treba da e na najvisoko nivo...a za da moze da bide....treba mnogu da se zalagas i da srabotis...ima mnogu nesta za koii bi mozel licno da gi navedam za ARMIJATA i za toa zasto ti e vpecatokot takov...no ke mi treba mnogu vreme....i da
kazam mnogu raboti vrzano za nesto..sekako...Sakav da kazam deka si nemal mnogu vreme za da me zapoznaes i da go vidis vistinskiot JAS.....bi imalo efekt znam poveke od siguren sum vo toa ...Jas ne se otkazuvam od nisto....imam vojla i motivacija pred se...dali nekoj mi se bendisuva ili ne si go cuvam vo mene setoa toa...koj kako zasluzil neli...treba da pomines i da izodis mnogu za da iskomnetiras na nesto..treba mnogu pot..trud...da vidis sto e ARM... toa ne e za cirkuzanti...nitu za ljuge koi sto se otkazuvaat...toa e VOENA USTANOVA...koja bara vistinski mazi...koi nikogas nema da padnat....da ja sakaat svojata zemja i da se borat za nea....Jas sum prezadovolen za toa kako moite vojnici gledaat na vistinskite raboti i sekogas se trudam da im go olesnam teskiot pat po koj treba da izodaat...Ima koj da kaze dosta raboti za mene....steta sto se otkaza..zdravje vo naredna prilika ako ima...ke me zapoznaes podobro vo podobro izdanie...a ako ti se ukaze takva sansa za da bides pak vojnik...icno ke ti pokazam deka ne e se crno i belo...ima i drugi boi neli? Bidi mi pozdraven i se nadevam nema da me svatis pogresno...celta mi bese da ti se zablagodaram za toa sto si napisal za mene licno...Te pozdravuvam I ti posakuvam se najubavo vo zivotot