Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.744
Поени од реакции
1.003
Хахаха, многу смешно :icon_lol:
И мене ич не ми се верува да биде така , но да се надеваме дека барем кај 5 % од народов тоа ќе смени нешто .

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Кој е по глуп. Јас шо ќе одам во Грција на одмор и нема да ми фали влакно. (тоа го правам 12 години и никогаш не сум имал никаков проблем. Изглеа јас не се курчам и не јачам муда таму, туку се однесувам кој секој културен граѓанин па изгледа и тие така со мене. Солун во една продавница ме прашаа од каде сум. Му одговорив Македонија. Ми возврати ок мило ми е што те запознав. За тебе е Македонија, за мене е Скопје. Ни лошо настроен ни ништо спрема мене. Негово право, мое право. Па каде и да одам на одмор во Грција, повеќе од мене знаат да зборат македонски хаха. Ни ми наплаќаат поскапо оти сум македонец, ни ме дискреминираат на никој начин.) А вие се запнавте за некои налепници ? Поглупи се нашите политичарии кои потпишаа да се викаме ФИРОМ ( и тоа зад наш грб ), не потпишав јас. Во ОН сме заведени под името ФИРОМ. И после јас да се срамам оти сум бил на одмор таму ? Пахахаха. А тој што го потпишал документот никој не го гибаше дур не умре, а неговите соработници си уживаат во Парламентот. И после да не одам на одмор во Грција ? Ги мразам грците да, ама само оние што се националисти, политичари и испрани мозоци. Истите луѓе што ги мразам и во Македонија. Ја сакам својата држава, но ги мразам луѓето што владеат со неа. Најповеќе плукаат тие што не биле Грција и им солат памет некои други дека таму не мразат или што и да било. Па секоја година луѓе си шетаат со македонски обележја и никој не ги гиба. Сите го фалат мојот град и кажуваат дека е многу убаво место ( изгледа им лежат казината ). Има секаде будали кои можат да ти направат проблем не велам не. Али не би дозволил политика да ме раздели од посетување на некое место. Јас на светот не гледам со граници.
И ако мислите дека на нивниот фашизам не им се возвраќа со лошо, лека полека ќе ги лапне кризата и пак ќе бидат на ниво подолу од нас.
Барате правдина, никогаш нема да ја добиеме.
Ајде сега плукајте ме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Затоа МВР треба да спреми шаблони за печатење, компресори и боја и на секое грчко возило кое влегува да му се ишприца текст “Ова е возило кое доаѓа од држава кое не го признава уставното име на Република Македонија и која смета дека македонци како нација не постојат и кои користат својата меѓународна положба за да ги попречат влезот на Република Македонија во НАТО и ЕУ а за што меѓународниот суд веќе ја осуди таа земја. Како контрааргумент на нивните трврдења ќе посочиме историски факти кои сведочат за посебноста на Македонија и Македонскиот народ. Во 8ми век пред новата ера.......“
И тука сега ќе се реди историја и историски факти за Македонија (на Англиски, Македонски и Грчки јазик) значи од Аминта па се до денес, карти, мапи, линкови до веб страни, подтоци за литература која се користеше. Е сега за помали возила да се изработи една пократка верзија а за камиони и автобуси - подолга. Секако услугата на шприцањето на текстот на возилото ќе го сноси сопственикот на возилото а ќе има можност да бира дали сака металик или мат обоен текст.

Член од
18 мај 2012
Мислења
68
Поени од реакции
38
Учен човек си.Седни,имаш уште една 5-ка.Ај следно да видам што имаш научено....
Дека мојов народ се трти на све што сака да го е-е!
Нешто малце историја што сум читал.
И замисли - до ден денес историјата се повторува...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
А што помисли ти дека не ги знам останатите дестинации па среќа да не беше ти немаше да знам кои се другите освен Грција?
Читаш ли ти дека се работи за мало бебе од 6 месеци? каков Египет бре таму на кол набадаат Христијани,во Албанија у фекалии ли да се бањам?,Црна Гора колку време и каков пат треба да акам?Турција 1300 км? Бугарија тоа море ли е? ем 700 км?
Значи се бара блиска дестинација за со кола,убави плажи и море и ефтини цени.
Лупај се ти у груди и не соли памет зашто уште не си дозреан за тоа.
Све осим црна гора си горе доле у право. Со тоа што црна гора сеа имаш пат напраен, нишо да не осетиш. Ако идеш со кола преку албанија и косово виа автопат, во суто море си за 6 часа. Во Будва 7.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
А што помисли ти дека не ги знам останатите дестинации па среќа да не беше ти немаше да знам кои се другите освен Грција?
Читаш ли ти дека се работи за мало бебе од 6 месеци? каков Египет бре таму на кол набадаат Христијани,во Албанија у фекалии ли да се бањам?,Црна Гора колку време и каков пат треба да акам?Турција 1300 км? Бугарија тоа море ли е? ем 700 км?
Значи се бара блиска дестинација за со кола,убави плажи и море и ефтини цени.
Лупај се ти у груди и не соли памет зашто уште не си дозреан за тоа.
Лично јас тебе не те навредив. Туку само пишав каде може било кој да отиде на одмор, освен во грција. Во египет никој нема да те набоде на колец, бев пред неколку години, поефтино и поубаво здравје. Албанија морето е фекалии? Ма ајде молим те. Имаш илјада туристикчи дестинации во албанија. Не се сите фекалии.
Се гледа дека си темпераментен тип. Пази си го газот да не ти залепат некоја налепница на него.

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
А ОВА Е САМО КОЛКУ ДА ПОМИНЕШ ГРАНИЦА И ПОСЛЕ СМЕЕШ ДА ЈА ОДЛЕШИШ НАЛЕПНИЦАТА, ИЛИ ЗА ЦЕЛ ПРЕСТОЈ КАЈ ГЕЈЦИТЕ МОРА ДА СТОИ?
BTW ОД КАЈ ИМ ПАРИ БЕ ЗА ЛЕПЕНКИ? НЕЛИ СЕ ПРЕД БАНКРОТ?
МОЖЕ И ЗА ТОА ПОДИГНАЛЕ КРЕДИТ :tapp:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А ОВА Е САМО КОЛКУ ДА ПОМИНЕШ ГРАНИЦА И ПОСЛЕ СМЕЕШ ДА ЈА ОДЛЕШИШ НАЛЕПНИЦАТА, ИЛИ ЗА ЦЕЛ ПРЕСТОЈ КАЈ ГЕЈЦИТЕ МОРА ДА СТОИ?
BTW ОД КАЈ ИМ ПАРИ БЕ ЗА ЛЕПЕНКИ? НЕЛИ СЕ ПРЕД БАНКРОТ?
МОЖЕ И ЗА ТОА ПОДИГНАЛЕ КРЕДИТ :tapp:
Менува ли нешо тоа дали е само за минење граница или цело време да ти стое на кола ?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Сосема очекуван потег кога победи Самарас на изборите. Си има кажано човекот дека ќе чека Македонија да се распадне од внатре и дека ќе направи се што може тој процес да се забрза така да ова му доаѓа само како почетна мерка.

Си водат една иста политика веќе 100 години и немаат ни намера а ни потреба да ја променат. Они бараат и добиваат а ние сме пасивни. И македонсскиот менталитет им е добро познат зашто знаат дека нема да опадне туристичката посета туку луѓето за неколку дена пак ќе си легнат на брашното и ќе стане нормално да одиш со налепница. На Самарас му треба надворешен непријател да го тргне вниманието на гласачите од внатрешната криза а ние вака фини и мирни му доаѓаме како кец на десетка.

Ќе се пишува неколку дена по статусите на фејсбук и после ќе се заборави како и се друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom