Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не може, секоја вечер во 7 се јавува на лекар. Порано не може, од 5 до 7 е Бојко.Ако е оваа Бугарка како шо рекла...зошто не е во Белгија?
Не може, секоја вечер во 7 се јавува на лекар. Порано не може, од 5 до 7 е Бојко.
Ааа ти не знаеш, нов си овде. Па нормално дека е малтретирана затоа што е Б'лгарка, плус пишуваше во весник дека најверојатно ќе ви биде нов Министер за труд и социјала. Тоа не смее да се дозволи. Јас да сум на ваше место уште вечер би повлекол Амбасадорот.
И писмо до ЕУ, разбира се.
А бе комшија, мене ама ич не ми пречиНаправено е вече писмото...Ама си кажи сериозно, какво ви пречи?
Зошто да и го одземат детето ?
Тоа не се закани за блокади. Борисов објаснува дека поради малоумието на македонскиот суд, реформите во судството ќе се гледаат строго при проценката на овој систем во РМ.
Додека детето беше "при татка си", тогаш воопшто не е гледано од него, а дадено за одгледување на баба и дедо. Колку малоумен треба да е судот, кој доделува дете на татко, кој нема намера да го гледа, а да му го даде на одгледување на мајка си и татко си. Спаска сама си гледаше детето, без да го дава на трети лица.
Во нормалните земји децата во 99% од случаите се доделуваат на мајката. Во арапските држави т.е. земјите од третиот свет тие се доделуваат на таткото, зашто таму жените немаат речиси никакви права. Покрај Албанците повеќе почнувате да заприлегавте на земја од третиот свет, па дури и на суд.
1. Не сум правник, но сум учел доволно "Право" да сум "правно грамотен".
2. Доволно грамотен сум за да можам да прочитам законот и да го разберам.
3. Познавам законот - тој не е толку различен од оној на Бугарија.
4. Доволно знам
5. Овие садови ги има и во Бугарија. Предавање ли сакаш да ти одржам?
6. Република Македонија, како кандидат-членка на ЕУ има обврска да синхронизира судскиот систем со нормална европска. Тоа е процес кој тече од години во РМ.
7. Овие проценти се сосема точни. Исклучок прави, ако мајката не може да гледа детето (Прочитај законот за семејството, таму јасно го пишува).
7-а. Врз основа на статистика во нормалните европски држави. Сигурен сум дека и во Република Македонија е така.
Под услов таткото не гледа детето сам, а го дава на своите српски родители да го одгледуваат, а мајката е целосно способна да го гледа сама, одлуката на судот е благо речено смешна. Детето ќе порасне и ќе разбере во што за држава било принудено живее.
. Во еден анти-бугарски политички процес државата е способна за се. Веќе се нагледавме на анти-бугарски политички процеси и активности во кои зборот "право" е само збор.
Вие Бугарите имате многу бујна фантазија. Искрено, никого во Македонија не го интересира на кого ќе припадне детето, дали Спаска била Бугарка, дали таткото на детето е Србин, дали детето го гледале дедото и бабата или Марсовци. Освен, нормално, судиите кои мораат да одлучуваат по предметот и адвокатите кои земаат пари за тоа.анти-бугарски политички процес