Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
На сите коли стаклата се затемнети 10-15%проценти.Ако фолиите на колата ти се 30% автоматски стаклата се затемнуваат 40-45%.Предните стакла треба вкупно да бидат 30%а задните од 60-70%.
Ако ти ги прифатат фолиите би требало да палтиш околу 2000 денари
Пак грешиш и за ова не се на сите коли стаклата затемнети но да на повеќето се имаат блага ув заштита. Веќе затемнети стакла на пример 10% ако стаиш фолија од 30% не се добива 40% можеш да прашаш било каде кај што местат а ова е ради тоа што светлото се прекршува повеќе и тој мерачот покажува поголема затемнетост

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Имам проблем со жмигавците, се работи за фиат фиорино.. кога давам лев жмигавец , некогаш брзо трепка како да не функционира некоја сијаличка, некогаш си работи нормално, десниот е ок... совет некој ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Имам проблем со жмигавците, се работи за фиат фиорино.. кога давам лев жмигавец , некогаш брзо трепка како да не функционира некоја сијаличка, некогаш си работи нормално, десниот е ок... совет некој ?
Имаш 100% проблем со некој конектор на некоја сијаличка. Кога работи брзо значи не работи некаде некоја сијаличка. Провери ги сите конектори на сијаличките, исчисти ги, и евентуално, ако имаш, нашприцај малку контакт спреј.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Пак грешиш и за ова не се на сите коли стаклата затемнети но да на повеќето се имаат блага ув заштита. Веќе затемнети стакла на пример 10% ако стаиш фолија од 30% не се добива 40% можеш да прашаш било каде кај што местат а ова е ради тоа што светлото се прекршува повеќе и тој мерачот покажува поголема затемнетост
Сам лепев фолиии на стаклата кои фабрички се затемнети 15%.Залепив 40%фолија и отидов на машински мислам дека беше ама не ми ги атестираа со образложение дека предните стакла биле затемнети 55%,а требало вкупно 40%.Требало да залепам фолии од 20-25%ако сакам да поминат атест.За задните мислам дека не треба да се повеќе од 80% затемнети

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Да ве прашам, сакам да купам голф 3ка, па ги има ТДИ , СДИ , етц, кој е најдобро решение да се купи?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да ве прашам, сакам да купам голф 3ка, па ги има ТДИ , СДИ , етц, кој е најдобро решение да се купи?
Koj ti se sviga koj e poeftin i koj ke namali najmnogu od toa shto bara za goljfot

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Jaz bi uložil ušte nekoe evro i kupil 4ka. Trojkite strašno skapuvaat,eden nema zdrav. Katastrofa od pleh. Ako veke kupuvas najubavo da e tdi. Mnogu pojak motor potrošuvačka ista,sdi pa ima svoja prednost,pomalce senzori i nema turbo znaci momala sansa nešto da se rasipa. Edno da znaeš,ovie trojkite pa i četvorkite imaat site pominato po najmalku 300.000km nekoi poveke od 500.000. Da ne se lažeš na toa što im pišuva na kilometražite. Na zapad dizeli se kupuvaat ako se vozi najmalku po 30-50.000km godišno,pa sega praj matematika. A benzinci se navagaat so malku km.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
598
Поени од реакции
145
каде можам да најдам најефтини кровни носачи за kalos ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
каде можам да најдам најефтини кровни носачи за kalos ?
Каде се стегаат носачите ако се на врата имам едни ефтино ке ти ги дадам Thule црни не оштетени.

Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
Може ли некој да ми каже од каде можам да купам паркинг сензори и колку пари се отприлика? :) И уште нешто... http://www.youtube.com/watch?v=DfqR2wV6kik дали може да најдам вакви паркинг сензори за да не го бушам браникот.

Благодарам однапред ;)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Може ли некој да ми каже од каде можам да купам паркинг сензори и колку пари се отприлика? :) И уште нешто... http://www.youtube.com/watch?v=DfqR2wV6kik дали може да најдам вакви паркинг сензори за да не го бушам браникот.

Благодарам однапред ;)
Земи во дог секјурити имаш

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Што нафта пијат 1.9 SDi моторите.Ми викаат било која и Еуродизел и Биодизел може да се става ама кој е поубаво?

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Браќа да ве прашам , нешто на мал гас многу ми сецка колата, како да не прима гас, давам гас како на лер да е само звук дава не мрда, додека не мењам брзина на лер па пак на прва.Сменив и карбуратор сега нов,свеќици све....

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Браќа да ве прашам , нешто на мал гас многу ми сецка колата, како да не прима гас, давам гас како на лер да е само звук дава не мрда, додека не мењам брзина на лер па пак на прва.Сменив и карбуратор сега нов,свеќици све....
А баба ванѓа да ја прашаме што кола и мотор носи ?

Kajgana Shop

На врв Bottom