Атеист
Дежурен Шаман
Не ме издавај бе па ти, нели тајно сум избранТој ни е Претседател, го избравме пред 3 години на тајна седница.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ме издавај бе па ти, нели тајно сум избранТој ни е Претседател, го избравме пред 3 години на тајна седница.
А прецедник на троловите кој е?Не ме издавај бе па ти, нели тајно сум избран![]()
Не знам, треба да избереме, гледам кандидати има подоста, ...... а да направиме анкета?А прецедник на троловите кој е?
А прецедник на троловите кој е?
Не можеме ние да гласаме, друга држава се они![]()
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза...Не можеме ние да гласаме, друга држава се они![]()
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза.....
... Микикецот е правиот избор... како најинтелигентен помеѓу нив само тој може да ги држи на куп...![]()
Затоа и пишав....Мислам дека Мики и Богов на Хаосот не ми се за ставање во ист кош. Барем Мики ми користи симболика од Нордичка митологија, нешто стварно XD
Да не зборам дистанцата од ментален развој - светлосни години помеѓу нив двајца.
Не може.. но може да погураме и им наместиме, тајно... разбира се.... некој кандидат кој нас ни одговара и кој и незнаејки ќе работи за нашата кауза.....
... Микикецот е правиот избор... како најинтелигентен помеѓу нив само тој може да ги држи на куп...![]()
Затоа и пишав....
А бе не да ги учи, тоа е mission impossible... да ги држи на купче...Абе трол не се учи, макар Мики го имал за џедај мастер![]()
Izvini poradi zakasnatiot odgovor. Me baniraat oti tvrdam deka i jogata e religija.Чисто е ко солза (солзата е матна, иначе, ради солта и уреата) е за недоучени луѓе кои ги мрзи да прочитаат по интернетов.
Будизмот не признава постоење на креатор. Во будизмот нема богови.
http://en.wikipedia.org/wiki/God_in_Buddhism#cite_note-3
Ако во една религија нема богови, тогаш таа религија е атеистичка религија.
Земи прочитај. Срамота е.
Izvini poradi zakasnatiot odgovor. Me baniraat oti tvrdam deka i jogata e religija.
Spored tvojava defenicija za religija, neli mi veleshe da procitam malku na http://en.wikipedia.org/wiki/Religion, povrzuvajki go redosledot na tvoeto tvdenje, tvrdish deka Budizam= Ateizam.
Aj sega edno prashanje:
Dali wikipedija go priznava Budizmot za religija?
Ako gi izednacuvash ovie dva poima(ateizam i budizam) togash se slagam so tebe, ali toa se kosi so moeto svakanje za poimot religija. Ateizmot nikako ne e religija
Nemam namera da se svagjam....hahaha....samo da raschistime so nekoi poimi kako Ateizam, Budizam , religija...itn
I ne trci so termini kako: Zemi procita, Sramota e...bash zaradi toa shto sum procital go osporuvam tvoeto mislenje.
Prilicno ednostavno i logicno.....ne znaci i deka e tocno.Атеизмот не е религија. Атеизмот е позиција, став или тврдење, дека не постојат божества.
Религијата е „систем на ритуали, догми и верувања.... “
Будизмот е религија и филозофија на живеење во чија сушштинска форма не постојат божества. Оттука, будизмот е атеистичка (безбожна) религија.
Безбожни (атеистички) религии се и таоизмот, конфучијанизмот и сатанизмот.
За мене е ова прилично едноставно. Како ти се чини тебе?