Кретените кои возат мотори на патеката на кеј

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нема одење на стаза а да не се изнервирам поради сељачизам :tapp: Се сте опфатиле, само ќе додадам плус моментот кога некој со точак ќе види некој познаник од спротивна лента и ќе земат да си прават муабет сред стаза. Е како тоа што вади од такт - ништо.
И кога ќе видиш, на стазата возат деца со точачиња од 3-4 години и забавуваат цел сообраќај :facepalm: ало, мало е детето, доволно е низ улица, пред зграда кај тебе таму да го провозиш, што само го влечеш по стаза за ништо.

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Моментот кога зааа мааалкуу ќе превртев количка со бебе на патека...на мајката во моментот и текна да застане да си праи моабет со некој,во најголемата гужва...јас залетана со ролери,ама за среќа некако во трева успеав да застанам без да искршам рака,нога...Иии на крај секако јас бев кривата,не сум имала почит кон луѓе со бебиња:)А цела патека за пешачење горе слободна,али мајкава изгледа тркалава многу сериозно ги сфатила:icon_lol:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
ваквите ги ставам у исти кош на сењачана како оние што месец дена нема леб да јадат али битно ке земе скутер на вода и ке се глупира околу педалинките на кои има пички на охридско без да подразмислат дека можат инцидент да направат (n)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
За ова пишујте казни а не за глупости,отворете им ги очите на луѓево,неписмени,дегени,да незнае човек уште како да ги,нарече -.-

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Е дека да го возам моторо ако не там. А и добри пујки има а јас неам кациКа, а и јас никад не го карам моторо ногу брзо оти сакам тија пујките да ме видат.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.401
Вечерва бев таму и решив онака лагано со другарчево да броиме колку ментиши ќе се избацат со точак по горната патека. И бројката навистина фрапираше. Можда беше секој четврти точак што пројде воопшто на теренот. А башка имаше и млади мајки со дечиња од 4-5 годинки. И сеа замисли ситуација некој сељак се нафура и шибне со точакот по горна и му се избаци некое детенце онака пуштено од родителите и типов ем ќе го тресне ем ќе излета удолу и ако има среќа ќе напраи карамбол на оние доле шо возат. Стварно претеризам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Само има одредени по кој и ако се мавне по џеб, нема ништо да испадне.. и тоа си останува.. и така
А тие одредени да се однесуваат онака како што треба, на пример?
Мајка ми си има казна за зборење на телефон додека вози, сосема оправдано. Вниманието на шоферот треба да биде на улицата, а не во телефонот или ватевер.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ko sto me iritiraat "nafurani sportisti" nikoj ne me iritira.
Na niv sve I'm smeta. I da zastanes muabet da si prais, I sporo da vozis da se vleckas, I brzo koga vozis isto gi iritira, koga preticas, koga I'm vozis na 20 cm od pozadi, se gi iritira.
I togas naogjaat lekcii da drzat.
Vozete si I ne me zamarajte.
Nekultura bilo. Vie pa kulturnite I dobrodusnite, se pravite so dobra namera I vo soglasnost so zakonite.
Brkaj rabota.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Na niv sve I'm smeta. I da zastanes muabet da si prais, I sporo da vozis da se vleckas, I brzo koga vozis isto gi iritira, koga preticas, koga I'm vozis na 20 cm od pozadi, se gi iritira.
Nekultura bilo. Vie pa kulturnite I dobrodusnite, se pravite so dobra namera I vo soglasnost so zakonite.
Brkaj rabota.
За тоа колку брзо возиш, или колку близу, е различна ствар од човек до човек . Некогаш не можаш а да не претицаш некој (ако се апла спори). Не можеш на сите да им погодиш.

Ама за муабетењето се чини ги нервира најголемиот дел.

Што се однесува до муабетење, имате горен дел, со клупи, седнете и фино лепо муабетете. А не доле, каде фрчат велосипеди и луѓе на ролери, а ти со другарката да виткате коса, да се кикотите, и да мафтате со рацете во објаснувањето на некои ваши женски муабети, сето тоа, на сред трака.

Извини, ама ќе бркам работа кога нема да имам такви појави пред пат, додека возам велосипед, а не да завршам со нечија коса (најверојатно не природна, туку продужетоци) увиткана на мои тркала, па згора на тоа јас да и плаќам после оштета.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Moze kje se zdruzite otkako ke padnete zaedno :D
Jas taka ednas padnav so eden decko I posle toa cel pat do Vlae muabet si praevme. On pred mene vozese I imase kamce I se sopna I legna na staza, a jas vozev pozadi nego I ko sto padna go skoknav I posle padnav I jas.
So trebase da mu recam?
Nepismen eden so ne znaes da vozis kaj si dosol tuka da vozis?

Sve vi smeta. Ne se samo muabetenjata. Zracite so negativna energija so iritira.
Demek vie nafurani, ste dosle da sportuvate. Abe aj.
Ako vi bese tolku do sportuvanjeto, nemase da odite vo 7.30 koga ima najgolema guzva.
Nego glummite ludilo. Sportistite jaki...

So praevte koga nemase uopste staza be, sportisti edni? :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Brkaj rabota.
Стазата не е за да застанеш и да правиш муабет на неа. За спортување е. Тргни се настрана во тревата па family reunion ако сакаш прави.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Стазата не е за да застанеш и да правиш муабет на неа. За спортување е. Тргни се настрана во тревата па family reunion ако сакаш прави.
A sto si ti? Mvr? Kje me kaznis? :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сериозно прашање, немате попаметно место замуабет него на стаза каде фрчат плејада точаци и ролери?

Или сте само гладни за внимание?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нема да те казнам ама ако те собере некој со точак или некоја грамада од 150 кила се улупа во тебе, сигурно ќе се жалиш „како имало неписмени со точаци што возат со 200 на саат“, нели? Ти си се ставаш на ризик самата себеси. А и да не зборам дека е некултура така да пречиш некому на било каков начин. Не ти држи муабетот „нафурани спортисти“. Се знае што е намената за стазата, горе е патеката за правење муабети, или па во тревата. Ако не па, ајде сите да паркираме сред раскрсница кога ќе нема паркинг, наместо да си легнуваме во кревет да спиеме сред ходник и така натаму.

Има луѓе што секојдневно трпат стресови од 7 до 7 и сакаат да се издуваат на стаза, ги разбирам, не е тоа фурање. За тие што возат споро не е проблем, барем никој досега не сум видела да прави проблем ако сакаш да го претркаш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom