Чоколадца за здебелување

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не ми се верува да си 190 и 72 кила, мислам дека малце со висината претеруваш но ако е така треба да накачиш некое кило со протеин, глеј да не практикуваш многу јајца ќе накачиш холестерол, јади месо(не претерувај со црвено месо не е здраво,највеќе протеин имаш во пилешко али затоа тука имаш исто и многу хормони), а што е до чоколадите не би ти препорачал дека за тие пари можеш многу повеќе протеин да добиеш( ја мислам дека е фрлање на пари )
Докторе, ми се допаѓа одговоров твој :vozbud:

Повеќе од 1-2 жолчки на недела не е препорачливо, а за белката и онака поголемиот дел протеин е во белката, во жолчката се генерално железото и другото што останува..

Не беа 2 жолчки дневно?

[/quot
категорично не..

Можеби, прашав зашто имам читано дека не треба дневно да се внесе над 250мг холестерол, а во едно јајце има околу 190-200мг. Па ми се виде големо ограничување на 2 жолчки на цела недела.

Ако го послушаш советот на "докторот" најубаво е да внимаваш колку јадеш од се што постои во понуда на пазарот и месарниците. Уште да каже колку длабоко да вдишуваме и на кои локации :(

Ако го послушаш советот на "докторот" најубаво е да внимаваш колку јадеш од се што постои во понуда на пазарот и месарниците. Уште да каже колку длабоко да вдишуваме и на кои локации :(
Друже, негово е дали ќе ме послуша или не,еве гледам персонален тренер си и ти земи кажувај му што треба ја веќе нема да се уклучувам во дискусијата..

- глеј да не практикуваш многу јајца ќе накачиш холестерол,
- јади месо(не претерувај со црвено месо не е здраво,
- највеќе протеин имаш во пилешко али затоа тука имаш исто и многу хормони),
- а што е до чоколадите не би ти препорачал дека за тие пари можеш многу повеќе протеин да добиеш( ја мислам дека е фрлање на пари )

Каква дискусија после ваков совет???
Сакаш да качиш на телесна тежина? Јади, ама не претерувај, може да си го нарушиш здравјето.
А како ќе се здебелиш во тој случај???
Со помош на магии.

Ах што ќе правиме со овие самопрогласени професионалци кои "растураат" и повеќе одмагаат одколку што помагаат некому. Темава иде под клуч, за натамошна дискусија продолжете во некоја од соодветните теми (за исхрана или општи совети околу бодибилдингот)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom