Дали е грев да не се верува во господ?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Камо црвени фонтои бе? Почна и ти да забушаваш...
.

Не бе, стицајом околности морав да пишувам од еден таблет на кого нема функција за боја. .:cool:

Сега е повторно о.к.

Провери и ќе видиш. . :)

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Е, тоа е така кога од љубов се верува и се надева дека дури и глинените цигли еден ден (може) ќе оживеат!

... зашто Бог може - ви велам - и од вакви камења да му подигне чеда на Авраам!

(Ев. Матеј 3:9)

.

.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.754
Поени од реакции
4.522
Како може да е грев ако не постои Господ :ROFLMAO:
Тоа никогаш не можеш да го знаеш.
Можеби постои можеби не.
Не верувам и во иднина дека ќе се смени нешто како на пример да се најде доказ дека постои или не постои.
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 21:13 ---
Чек сега нешто да те прашам: библија имаш отворено? ОК е што библијата те учи да го почитуваш бог, ама добро my ass, бог во библијата има направено толку геноциди што сите диктатори собрани заедно не му се ни блиску. Богот од библијата бара од луѓето да си ги убиваат децата за него, да ги дадат ќерките да им бидат силувани, да каменуваат вакви или онакви престапници...

Тој Бог е олицетворение на доброто?

Се прашувам што е тогаш лошо... o_O
Мистериозни се патиштата на Семоќниот :pos::pos::pos:
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 21:16 ---
Го знам концептот за грев, ама нели секој грев е простен освен 10тте смртни гревови ?
Епа атеист кој нема да направи ниту еден од десетте смртни гревови (и се покае за другите „несмртни“ гревови) автоматски му е простено, бидејќи верувал во себе, а ние сме фрагмент од Бога. Така некако би му дошло?
Кои се тие смртни гревови?

M

Muranyi

Гостин
Очигледно не си го гледал Адвокатот на Ѓаволот.
Да се дообјаснам се смета за најголем грев поради тоа што е изворот на сите други гревови.
Брат баш завчера го гледав,по којзнае кој пат:) Батали тие филозофии демек гордоста била смртен грев,демек посмртен и од убиството,кај мене тоа не проаѓа.Што ако сум горд на пример на својот изглед,демек пожежок казан ме чека од Хитлер?Патетики се ова религииве.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Брат баш завчера го гледав,по којзнае кој пат:) Батали тие филозофии демек гордоста била смртен грев,демек посмртен и од убиството,кај мене тоа не проаѓа.Што ако сум горд на пример на својот изглед,демек пожежок казан ме чека од Хитлер?Патетики се ова религииве.
Патики? Најки? :D

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Офф Кој не разбира ништо и ке брише постови со подлабоки пораки во нив
Онн Ова беше избришано
Грев е да веруваш во Господ... е ај сеа да ве видам
Објаснување за мудрите
Грев е бидејки ако веруваш значи не си сигурен т.е. не знаеш за постоењето на Господ туку само веруваш поради некоја догма или секта, дали веруваш во постоењето на сонцето или месечината или ѕвездите, нормално дека не, едноствано знаеш дека постојат во тој концепт беше и постот, но кој има интелигенција ќе разбере кој не ќе брише постови
Ајде сега избриши го и овој(y)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Офф Кој не разбира ништо и ке брише постови со подлабоки пораки во нив
Онн Ова беше избришано
Грев е да веруваш во Господ... е ај сеа да ве видам
Објаснување за мудрите
Грев е бидејки ако веруваш значи не си сигурен т.е. не знаеш за постоењето на Господ туку само веруваш поради некоја догма или секта, дали веруваш во постоењето на сонцето или месечината или ѕвездите, нормално дека не, едноствано знаеш дека постојат во тој концепт беше и постот, но кој има интелигенција ќе разбере кој не ќе брише постови
Ајде сега избриши го и овој(y)

Навистина е грев да се верува во лажниот “господ“ !

Јас верувам дека некои од ѕвездите за кои што вие (кои што се сметате себеси за многу мудри и) мислите дека“знаете“ за нивното постоење, тие веќе всушност и не постојат во таа форма на која што вие верувате дека постојат! .:giggle:

.

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше ВолјатаТвоја.
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

(Ев.Матеј 11:25-27)

.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Јас верувам дека некои од ѕвездите за кои што вие (кои што се сметате себеси за многу мудри и) мислите дека“знаете“ за нивното постоење, тие веќе всушност и не постојат во таа форма на која што вие верувате дека постојат! .:giggle:

.

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

.
Не ме разбра али нема везе не ни очекувам да ме разбереш;)

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107

.

.
Дај бе прекини со поезијава.. се прашувам дали некој ти ги чита овие црвениве ствари? Кажи ми сериозно, волку си „забеган“ и ги знаеш ствариве на памет, или имаш библија до тебе? :facepalm:

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Aко не верувате во Господ тогаш не дозволувате
Тој да влијае во вашиот живот, затоа што вие имате право на
избор. И тогаш се подложни на ниски вибрации кои
ќе манифестираат страв, несигурност, немање желба за живот,
потоа сте повеќе подложни на пороци, алкохол, слатки, цигари, дрога, седативи за спиење и смирување и сл.
Деструкции и состојби кои ќе ви ја одземаат енергијата и сл.

Затоа немањето вистинска вера во Бог е повеќе грев кон
себе отколку кон Бог, затоа што ние не сме му потребни на Бога, Тој нас ни е потребен.

Kajgana Shop

На врв Bottom