- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Шо ќе му одговориш бе? Шах-мат.Што да ти одговорам сега?
Шо ќе му одговориш бе? Шах-мат.Што да ти одговорам сега?
.Камо црвени фонтои бе? Почна и ти да забушаваш...
Тоа никогаш не можеш да го знаеш.Како може да е грев ако не постои Господ
Мистериозни се патиштата на СемоќниотЧек сега нешто да те прашам: библија имаш отворено? ОК е што библијата те учи да го почитуваш бог, ама добро my ass, бог во библијата има направено толку геноциди што сите диктатори собрани заедно не му се ни блиску. Богот од библијата бара од луѓето да си ги убиваат децата за него, да ги дадат ќерките да им бидат силувани, да каменуваат вакви или онакви престапници...
Тој Бог е олицетворение на доброто?
Се прашувам што е тогаш лошо...
Кои се тие смртни гревови?Го знам концептот за грев, ама нели секој грев е простен освен 10тте смртни гревови ?
Епа атеист кој нема да направи ниту еден од десетте смртни гревови (и се покае за другите „несмртни“ гревови) автоматски му е простено, бидејќи верувал во себе, а ние сме фрагмент од Бога. Така некако би му дошло?
Да де гордоста е поголем грев од убиството,yeah right
Брат баш завчера го гледав,по којзнае кој пат Батали тие филозофии демек гордоста била смртен грев,демек посмртен и од убиството,кај мене тоа не проаѓа.Што ако сум горд на пример на својот изглед,демек пожежок казан ме чека од Хитлер?Патетики се ова религииве.Очигледно не си го гледал Адвокатот на Ѓаволот.
Да се дообјаснам се смета за најголем грев поради тоа што е изворот на сите други гревови.
Патики? Најки?Брат баш завчера го гледав,по којзнае кој пат Батали тие филозофии демек гордоста била смртен грев,демек посмртен и од убиството,кај мене тоа не проаѓа.Што ако сум горд на пример на својот изглед,демек пожежок казан ме чека од Хитлер?Патетики се ова религииве.
Абибас.Од тие кинеските,што се усмрдуваат при првото носењеПатики? Најки?
Да де гордоста е поголем грев од убиството,yeah right
Офф Кој не разбира ништо и ке брише постови со подлабоки пораки во нив
Онн Ова беше избришано
Грев е да веруваш во Господ... е ај сеа да ве видам
Објаснување за мудрите
Грев е бидејки ако веруваш значи не си сигурен т.е. не знаеш за постоењето на Господ туку само веруваш поради некоја догма или секта, дали веруваш во постоењето на сонцето или месечината или ѕвездите, нормално дека не, едноствано знаеш дека постојат во тој концепт беше и постот, но кој има интелигенција ќе разбере кој не ќе брише постови
Ајде сега избриши го и овој
Не ме разбра али нема везе не ни очекувам да ме разберешНавистина е грев да се верува во лажниот “господ“ !
Јас верувам дека некои од ѕвездите за кои што вие (кои што се сметате себеси за многу мудри и) мислите дека“знаете“ за нивното постоење, тие веќе всушност и не постојат во таа форма на која што вие верувате дека постојат! .
.
Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше ВолјатаТвоја.
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.
(Ев.Матеј 11:25-27)
.
Дај бе прекини со поезијава.. се прашувам дали некој ти ги чита овие црвениве ствари? Кажи ми сериозно, волку си „забеган“ и ги знаеш ствариве на памет, или имаш библија до тебе?Навистина е грев да се верува во лажниот “господ“ !
Јас верувам дека некои од ѕвездите за кои што вие (кои што се сметате себеси за многу мудри и) мислите дека“знаете“ за нивното постоење, тие веќе всушност и не постојат во таа форма на која што вие верувате дека постојат! .
.
Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше ВолјатаТвоја.
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.
(Ев.Матеј 11:25-27)
.