Гноен чир

• Креатор на темата Креатор на темата Z.VeljanoskA
  • Време на започнување Време на започнување
Оди на лекар, друже навистина, лекар ко лекар, има секакви работи видено во својата пракса! Ова твоево е гола вода!
Викаш дека прво си имал еден, сега се два! Значи можно е да се работи за бактериска инфекција!
Чирот (апцес) ќе се наполни со гној...гнојот содржи неутрофилни гранулоцити, изумрени клетки, фибрин и бактерии! Неговото настанување е поврзано со делувањето на некои бактерии, најчесто стафилокока!

Здраво, пред повеќе од 2 недели ми се појави чир на многу незгодно мество во задникот, а денеска забележав уште еден. Побарав помош на уште еден форум, таму ме сфатија несериозно. :(
До пред неколку дена чувствував мала болка, сега веќе чувствувам болка, не голема, неподнослива, ама чувствувам. На доктор не можам да појдам, пошо и 2та чиреви се на многу незгодно место во задникот, еден до друг. Ве молам за помош... И не ми се до зафрканции, тие што знаат нека пишат, тие што не, нека не пишуваат Ве молам.

Најверојатно се хемороиди, ама ТРГАЈ сместа на доктор, оти на форум не се бара лек.

Гледај налетај на некој нестручен, а уште пострашно злонамерен, па дури тогаш ќе се излечиш.

Ај без многу тупење, оди на доктор бидејќи работата може да е и многу сериозна, т.етоа што ти излегло да е резултат на голема гнојна инфекција во внатрешноста на стомачната празнина која пробила во вид на чир на долниот дел.... затоа трк на доктор и обавезно - рентген снимка! Не се јеби со никаква маст или совети.

ма кој кур доктор то ес лекар пошо имаш доктор по све и свја него батали лекар уште поише ќе ти искомплицираат, ќе земеш муж ќе речеш не јадам десет дена ќе пиеш само вода али чај али сок негазиран после ќе јадеш саде јемиш и и ова као се викаше зеленчук салати али не руски со мајонез и такви срања него веган разбираш ќе јадеш само растенија јемиш и воа шо реков зеленчук али глеј сиров така ко зајак грицкај зелка морков, варено само шо не може сироо рецимо гра али леќа али компир, и понекад ќе грицкаш фстаци ораси бадеми лешници сончоглед семки кикирики али сирои оти таму има незаситени масти после јади си нутри леб оној со сончоглед али овесни овие снегулки шо ги викат може и ржани али снегулки да се, сеа у лето и со сок или со томато сос никако јогурт тоа тера на спиење и еднаш у месец не јади 10 дена да се исчисти организмот пиј вода мочај све тоа токсините ќе излезат и све тоа израслини ќе нема од шо да се хранат и ќе исчезнат али треба муда затоа тоа ти викам ич немај гајле не се умира од нејадење баш напротив не оптоваруваш ни срце ни желудник ни све него тоа све само ќе си се повлече само треба имат муда.

ма кој кур доктор то ес лекар пошо имаш доктор по све и свја него батали лекар уште поише ќе ти искомплицираат, ќе земеш муж ќе речеш не јадам десет дена ќе пиеш само вода али чај али сок негазиран после ќе јадеш саде јемиш и и ова као се викаше зеленчук салати али не руски со мајонез и такви срања него веган разбираш ќе јадеш само растенија јемиш и воа шо реков зеленчук али глеј сиров така ко зајак грицкај зелка морков, варено само шо не може сироо рецимо гра али леќа али компир, и понекад ќе грицкаш фстаци ораси бадеми лешници сончоглед семки кикирики али сирои оти таму има незаситени масти после јади си нутри леб оној со сончоглед али овесни овие снегулки шо ги викат може и ржани али снегулки да се, сеа у лето и со сок или со томато сос никако јогурт тоа тера на спиење и еднаш у месец не јади 10 дена да се исчисти организмот пиј вода мочај све тоа токсините ќе излезат и све тоа израслини ќе нема од шо да се хранат и ќе исчезнат али треба муда затоа тоа ти викам ич немај гајле не се умира од нејадење баш напротив не оптоваруваш ни срце ни желудник ни све него тоа све само ќе си се повлече само треба имат муда.

Убав совет, само прво нека оди на лекар!... Не е убо да шетат со бактерии!

Убав совет, само прво нека оди на лекар!... Не е убо да шетат со бактерии!
ок него лекариве зинале за пари и за да си му стален муштерија ќе те дорасипат демек да му бидеш стален муштерија а тоа бактерии све ќе се уништат сами и тоа отрови и паразити у цревата све тоа дебело црево се ќе се исчисти само не гнети глупости него шо реков вода јемиш зеленчук сиров и овие семкариве шо продаваат али сирооооо...лекари си ебале матер тие од ништо праат нешто јасен мотив јачи мотив им се парите него твоето здравје.

Бактерија имаш. Остај ги бабскиве муабети дека со зеленчук све моеш да излечиш. Оди нека ти препишат антибиотици што побрзо, зашто сама од себе нема да помине. Ја мојата стафилокока ја (в)лечев година дена, со контролирана исхрана, и на крај антибиотикот ми ја сотре.
Во меѓувреме, за чиревите, има едно растение пеер со дебели листови, врска неам као се вика..
Му ја лупиш едната страна и го ставаш на чирот, да си постои некој саат, и го топи чирот. Го пие. Подобар лек од тоа нема да најдеш.
Друго, ако веќе си решил да ги цедиш чировите,гледај да извадиш СЕ, зашо ако го оставиш коренот ќе имаш лузнички што понатака и при најмала дразба можат пак да ти се воспалат.
Иди на лекар, распрашај се за тие листовите од растението (у меѓувреме ако најдам слика, ќе ти стаам), и не се секирај, бактерија е :)
Со лесно ^^

Бев на лекар, хемороиди се. :sick:
И мене ми се јавија пре 6 месеци.

Само внимавај на исхрана, не треба суво, нескафе, еспресо (ова најтешко ми падна), алкохол, луто.

Пијав турско кафе или зелен чај, другото не ми беше проблем.
И се мачкав со една маст, ми поминаа за два месеци.

Сега пак претерав со кафе и суво јадење и пак се појавија.

И мене ми се јавија пре 6 месеци.

Само внимавај на исхрана, не треба суво, нескафе, еспресо (ова најтешко ми падна), алкохол, луто.

Пијав турско кафе или зелен чај, другото не ми беше проблем.
И се мачкав со една маст, ми поминаа за два месеци.

Сега пак претерав со кафе и суво јадење и пак се појавија.
Мене за исхраната ништо не ми спомна, само ми даде маст, и за 1 недела до 2 би требало се во ред да биде.
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 20:31 ---
Мене за исхраната ништо не ми спомна, само ми даде маст, и за 1 недела до 2 би требало се во ред да биде.

И 2, 3 пати дневно да се мијам со ладна водам, обавезно.

--- надополнето: 18 јуни 2012 во 20:31 ---

И 2, 3 пати дневно да се мијам со ладна водам, обавезно.

Е па грешка на докторот, хемороидите се СЕКОГАШ поврзани со исхраната и САМО со павилна исхрана и редовен живот ќе си се излечиш.

Хигиената се разбира е неопходна.

Има некој желба да види како изгледа операција на хемороиди?

Ми се инфицира акна на лицето и почна многу да се шири. Некој предлог што да се земе? Ги прочитав претходните страни ги има ли тие( Chloramphenicol) во аптеките или има нешто подобро?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom