Пиво за 2 секунди.

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Трик или..
Што е финтата со сламката цевчето ?
Има некој пробано ?
Иначе се работи за сарајевско пиво како што прочитав..

Јако јакооо.

Иначе мислам дека ја става сламката за да добива екстра воздух во флашата.

Некој закон на физиката би требало да е ова, кој знае. Али како и да е секоја чест.

Основна физика бре цефчето е во пивото за да влегува воздух во шишето
И да можно е, не е фејк..

20 пати го глеав и со отворена уста останав,алал да му е на човеков :)

Чиста физика возможно е ова.Го пробав истото со шише од 1.5л вода само не го пиев туку го истурав на земја.Секоја чест за стомакот.

Чиста физика возможно е ова.Го пробав истото со шише од 1.5л вода само не го пиев туку го истурав на земја.Секоја чест за стомакот.
Ај и јас да пробам,па ке ви постирам резултати,љубопитен сум :rolleyes:

Слично е и кога со инка се става вода во шише.Треба да биде под агол за да влегува воздух и да тече водата.

Додека пиете се прави еден вид вакум без цевче и потешко се пие, вака со цевче има доток на воздух и можете наеднаш да пиете :) може малце е претерано за 2 секунди тоа е ептен брзо ама гледајки што стомак има човеков можно е не викам не ..

Ми успеа...ама на крајот ми испадна цефчето..:) И истече за некаде 7-9 секунди..:)

Во првиот пост со сараевското пиво, не го отвори пивото фабрички, можно е да е полупразно :)

Со овој кој сака може да се натпреварува прифаќа онлајн пиење со штоперица.:cuc:
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 21:43 ---

Ептен е практично ова ако немаш време да се начукаш :D Пред 3-4 години вака лупнав 3 од 0,5л. во рок од 15 минути и се отворив ко пола литро водка да имам испиено :eek:

Back
На врв Bottom