Борби со кучиња

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Јас пак не сум видел пит бул со опашка до сега... o_O
Нај вероватно еден пит бул имаш видено до сеа :)
Е да точно.Ама сечат опашки на питови кој се за борби,а уши се сечат и за мерак онака.
Ама не на сите питови им стојат исечени.И се недавам твојот не е за борби :)
:confused:
Еве го мојов пред да му ги купирам ушите

А еве го со купирани уши

Иначе Doc Holliday не ми е за борби, шмеќер е он по женчиња е поише не го интересираат тепачки :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Нај вероватно еден пит бул имаш видено до сеа :)

Еве го мојов пред да му ги купирам ушите

А еве го со купирани уши

Иначе Doc Holliday не ми е за борби, шмеќер е он по женчиња е поише не го интересираат тепачки :)
Каде каде повеќе личи на пит со купирани уши :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Јас, во секој случај сум за да се зачува природниот изглед на расата, а тоа купирање уши и опаши ми е голема глупавост и премногу себично од страна на сопствениците, кои за личен кеиф ги изложуваат кучињата на болка. Ако не ви се допаѓа природниот изглед на расата, ондак одберете раса чиј природен изглед ви се допаѓа и не ги изложувајте кутрињата на беспотребни болки! Питот е прекрасна раса, ^ еве ви типичен пример за тоа, а за лошо држење на ушите, повторно е крив сопственикот, кој за време на раст на кучето не појачал калциум.
И само едно не ми е јасно- зашо комплетно се забега од темава? Нели е наменета за борби на кучиња а не за изглед на питови....?!

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Ова беше неверојатно група од 15-20 кучиња мирно си седеја и одеднаш на едно мало кученце кој му се пуштија абе го напраеја партали ... пред мој очи , почнав да ги гаѓам со камења ( среќа мене не ми се пуштија) колку да ги разбаркам ама што фајде кутрото беше растргнато до коска :place: ужасна гледка ...
(oва незнам дали е за тука , ама незнам каде на друго место да го напишам)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
^ Па со оглед на тоа, дека темава отиде во насока, питови и купирање на опаш и уши, претпоставувам дека и на твојов пост местото му е тука:confused:

Член од
13 октомври 2011
Мислења
158
Поени од реакции
73

Мојата е без сечени уши и според мене добри ги држи.
Предобро носење на уши - РУЖИЧАСТО

ears.JPG

Ова е за на изложба како треба ушите да се за амстаф

За питот ако ги носи правилно како сликата погоре ружичасто нема потреба од кратење,али сепак е тоа желба на газдата,јас би ги крател затоа што подобар лик му дава на кучето

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Каде каде повеќе личи на пит со купирани уши :)
Кога се сечат ушите се губи послушноста и осетот на кучето,односно не те слуша и здивуе.
Кога се сече опашот кучето губи рамнотежа и незнае што прави.
Иначе јас го имам едно од најаките кучиња.
Питбул од фамилијата на велешкиот крис (шампионот во македонија и во албанија) и е без купирани уши и опашка :)

Не дека ти држам предавања друже немој погрешно да ме сватиш те молам,само твојов пост го искористив за дефиниција зошто купираат.

Иначе,тотално сум против борба со кучиња!!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Кога се сечат ушите се губи послушноста и осетот на кучето,односно не те слуша и здивуе.
Кога се сече опашот кучето губи рамнотежа и незнае што прави.
Иначе јас го имам едно од најаките кучиња.
Питбул од фамилијата на велешкиот крис (шампионот во македонија и во албанија) и е без купирани уши и опашка :)

Не дека ти држам предавања друже немој погрешно да ме сватиш те молам,само твојов пост го искористив за дефиниција зошто купираат.

Иначе,тотално сум против борба со кучиња!!

Претпоставувам,не си озбилен за болдираното ?!:tapp:

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Претпоставувам,не си озбилен за болдираното ?!:tapp:
Така ми има кажано професионалец,прашај ветеринар ;) Или ако има некој на форумов нека постира,иначе за опашот сум 101 % сигурен не само кај питбулите кај 80 % од кучињата иначе за ушите така ми пренесоа :) Само општо давам дефиниција не тврдам :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Така ми има кажано професионалец,прашај ветеринар ;) Или ако има некој на форумов нека постира,иначе за опашот сум 101 % сигурен не само кај питбулите кај 80 % од кучињата иначе за ушите така ми пренесоа :) Само општо давам дефиниција не тврдам :)

Дефинитивно најглупото нешто до сега што имам прочитано.

така ти рекол тој,од чиста причина да не му ги сечеш и ти на кучето,само кој да размислува.

ццц...што све нема да прочитам...

Kajgana Shop

На врв Bottom