Катастрофа...болни умови,до последен..знам многу луѓе што борат,најсмешно е што на тие борби,учествуваат и џандари,инспектори,припадници на полициски единици...деца на командири и слично...
многу лесно се дознава кога-каде-колку пари ќе се ставаат,но како никој да нејќе да се погрижи за тоа...
уште по жалосно е што има и дебили,деца,кои што не ни зимаат пари(најчесто ова им е оправданието на другите,за пари ги пуштаат у борба) а сепак ги пуштаат кучињата да се борат...
еднаш,дур го шетав Питот,ми пријде еден старец,кој што ми почна муабет дека имал Азијати,на кои им купувал коњ од циганите, и им го давал да го дават и да го изедат,така ги спремал за борби...му кажав дека е луд,и си отидов...
и уште една случка,не е со ова поврзана,ама исто е толку лоша...се шетам со другар со куче,седнуваме на клупа,и поминува еден човек,и си седна до нас,а позади него идеа некои си 2 пудлици или така нешто,ама за нигде двете...кога се приближија до нас,видов на едната..заврзана беше со некои си конци,фластери,незнам како да кажам..го прашав,што му е на кучево? ми кажа дека сам и правел операција,и дури почна да објаснува како и ја правел,без анестезија,и дека на крај и ставил оцет и бибер,и дури покажуваше како цивкала...ќе го уништев од мавање,ама го тргна другаров и луѓето што поминуваа...од тогаш не го видов у маало,недај Боже да го начекам...
све на све,треба да се направат промени во МВР,за да почне да ги снемува овие дебили,изроди од луѓе...
најлесно можат да ги фатат преку ветеринарите,после секоја борба ги носат ка јнекој ветеринар,па они најдобро знаат кој бори кучиња..