Борби со кучиња

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
Да даде Бог, тие што крадат кучиња за борби, тие што ги организираат борбите, и тие што се обложуваат на тоа, БЕЛ ДЕН ДА НЕ ВИДАТ, се најлошо да им се случи.
Да се откријат кои се и да гнијат во затвор!
Кога слушам вакви вести за малтретирање на животни, крвта ми врие, кутрите животни, нема кој да им помогне во тие моменти.
Се чудам како може да има толку одвратни и безчувствителни луѓе...

T

tanja5

Гостин
Тие луѓе се садисти. Знам дека во Македонија се забранети борбите со кучиња, но сепак се одржуваат, а полицијата ги затвара очите пред тоа. Многу полицајци се корумпирани.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Борбите со кучиња се актуелна појава кај нас богзнае од кога. Дегенерици специјално одгледуваат огромни кучиња и ги хранат со живо месо за да станат подиви. Се обложуваат, и тоа големи пари паѓаат на овие настани.

Не сум запознаена со целиот процес на борење, не знам кога престанува борбата. Понекогаш кога едното куче ќе умре, а ако се смилуваат, тогаш го тргаат од борбата со сериозни повреди. Трагично.

Сум била сведок на неколку вакви „купци“ на кучиња кои ми нудеа пари да им продадам едно куче што го чувам во маало. Кучето е големо, прекрасно, силно, но мирно. Никогаш не би го дала на такви дивјаци, и ме интересира дали има некој закон со кој се забрануваат овие борби?
Можам да ги пријавам тие што ми нудеа пари?

Па уште кога видов дека една ваква борба се популаризира на еден дегенско-ретардирано-раперски спот онака „од финта“ ми прекипе. Па добро бе мајку му, како може некој да ужива во такви гнасотии? Сеуште ли постојат луѓе на примитивно гладијаторско ниво на развој?

Не е само тоа...говедата си ги вежбаат кучињата на обични улични кучиња. Еднаш едвај спасивме едно, го врзале за столб да не може да се брани и го с`снаа нивното да го распарчува.

Дегени, дегени, дегени.
Но што е најважно...

КАКО ПРОТИВ НИВ?
Едноставно лекот е единствен Berreta 9mm.
Иначе и јас чувам куче Пит Бул, ама да го борам или да му ги сечам ушите и опашот и да го подготвувам за борби??? Нема шанси!!!
Иначе за она што го кажа што го врзале кучето за столб, јас да бев таму ќе го отепав и кучето што било с'скано и тие што биле таму.

Член од
17 ноември 2008
Мислења
345
Поени од реакции
15
Едноставно лекот е единствен Berreta 9mm.
Иначе и јас чувам куче Пит Бул, ама да го борам или да му ги сечам ушите и опашот и да го подготвувам за борби??? Нема шанси!!!
Иначе за она што го кажа што го врзале кучето за столб, јас да бев таму ќе го отепав и кучето што било с'скано и тие што биле таму.
Опашката не се сече кај Пит Бул. А ушите е убаво да му се сечат за изглед.
Не мора да значи ако му се сечени ушите дека е за борба.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Пријатели полицијата не разликува дали му се сечат ушите за борба или за личност ... ќе те чкртнат 350 евра.

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Пријатели полицијата не разликува дали му се сечат ушите за борба или за личност ... ќе те чкртнат 350 евра.
Сакаш да кажеш дека ако му се купирани ушите на питот ќе те казнат 350 евра ?

L

Lu

Гостин
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Сакаш да кажеш дека ако му се купирани ушите на питот ќе те казнат 350 евра ?
Сеуште кај нас никој не може да те казни за тоа, но затоа пак не можеш да го изнесеш кучето на изложба (ако сега му се сечени, тоа мислам дека не важи за постарите кучиња) според новите измени на правилникот...

Според кој основ? Ако веќе се тргне според закони за благосостојбата на кучињата... прво треба да се казнува за многу други работи па после за сечење на уши (кое според мене е најголемата глупавост и осакатување на кучето али ајде...) До сега се нема случено некој да биде опоменат па уште помалку и казнет поради сечените уши на кучето...

Сакаш да кажеш дека не постојат питови кај нас со сечени опашки? Само јас сум видела 3-4...

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Ако мене ме казнат за тоа што сум му ги купирал ушите на Питот, тогаш на сопствениците на Кане Корсиња треба да ги пикнат у затвор, нели ?
А да, има и Питови со сечени опашки и купирани уши на 1 сантиметар (излгеа грдо и ќељаво).
Јас му ги купирав на мојот пред некој ден на 6 сантиметри (стафорд стил) и сега многу поубаво изгледа со купирани, претходно кога не му беа купирани ушите на загар ми изглеаше, ко глупчо некој беше. Да ги извадиме конците ќе постирам и некоја фотка со и без.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ако мене ме казнат за тоа што сум му ги купирал ушите на Питот, тогаш на сопствениците на Кане Корсиња треба да ги пикнат у затвор, нели ?
А да, има и Питови со сечени опашки и купирани уши на 1 сантиметар (излгеа грдо и ќељаво).
Јас му ги купирав на мојот пред некој ден на 6 сантиметри (стафорд стил) и сега многу поубаво изгледа со купирани, претходно кога не му беа купирани ушите на загар ми изглеаше, ко глупчо некој беше. Да ги извадиме конците ќе постирам и некоја фотка со и без.
Е да точно.Ама сечат опашки на питови кој се за борби,а уши се сечат и за мерак онака.
Ама не на сите питови им стојат исечени.И се недавам твојот не е за борби :)

Сеуште кај нас никој не може да те казни за тоа, но затоа пак не можеш да го изнесеш кучето на изложба (ако сега му се сечени, тоа мислам дека не важи за постарите кучиња) според новите измени на правилникот...
Незнам за ова,ама јас досега на сите изложби што сум бил,секој доберман имаше купирани уши :confused:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Е да точно.Ама сечат опашки на питови кој се за борби,а уши се сечат и за мерак онака.
Ама не на сите питови им стпјат исечени.И се недавам твојот не е за борби :)

Незнам за ова,ама јас досега на сите изложби што сум бил,секој доберман имаше купирани уши :confused:
Абе кај нас сеуште не фунционира све како што треба, сега за моментов со доберманиве ме збуни, зашо реално и јас сум ги гледала се со сечени ушиња... не знам како е на светскиве изложби конкретно за оваа раса, знам за други раси е забрането...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Катастрофа...болни умови,до последен..знам многу луѓе што борат,најсмешно е што на тие борби,учествуваат и џандари,инспектори,припадници на полициски единици...деца на командири и слично...

многу лесно се дознава кога-каде-колку пари ќе се ставаат,но како никој да нејќе да се погрижи за тоа...

уште по жалосно е што има и дебили,деца,кои што не ни зимаат пари(најчесто ова им е оправданието на другите,за пари ги пуштаат у борба) а сепак ги пуштаат кучињата да се борат...

еднаш,дур го шетав Питот,ми пријде еден старец,кој што ми почна муабет дека имал Азијати,на кои им купувал коњ од циганите, и им го давал да го дават и да го изедат,така ги спремал за борби...му кажав дека е луд,и си отидов...

и уште една случка,не е со ова поврзана,ама исто е толку лоша...се шетам со другар со куче,седнуваме на клупа,и поминува еден човек,и си седна до нас,а позади него идеа некои си 2 пудлици или така нешто,ама за нигде двете...кога се приближија до нас,видов на едната..заврзана беше со некои си конци,фластери,незнам како да кажам..го прашав,што му е на кучево? ми кажа дека сам и правел операција,и дури почна да објаснува како и ја правел,без анестезија,и дека на крај и ставил оцет и бибер,и дури покажуваше како цивкала...ќе го уништев од мавање,ама го тргна другаров и луѓето што поминуваа...од тогаш не го видов у маало,недај Боже да го начекам...

све на све,треба да се направат промени во МВР,за да почне да ги снемува овие дебили,изроди од луѓе...

најлесно можат да ги фатат преку ветеринарите,после секоја борба ги носат ка јнекој ветеринар,па они најдобро знаат кој бори кучиња..

Kajgana Shop

На врв Bottom