Имате ли корист од МТЗ, Ликовно и Музичко?

Имате ли корист од овие предмети?

• Да имам супер се научив многу на тие предмети

Гласови: 21 36,2%
  • Не немам корист - жива тапа ме тераат на кидање

Гласови: 37 63,8%

• Вкупно гласачи
    58

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Можеби сега, порано беше 99% цртање, па разни задачи за по дома да се изработи нешто итн... многу досадно и бескорисно. Историјата се учи во една школска година нема потреба од повеќе. Ако не си уметник во душа, учи колку сакаш, сликата секогаш ќе ти биде компилација од шкрапаници кои не значат ништо.
Не, отсекогаш било така. Јас сум '88, сестра ми е '84 генерација, и нејзината генерација исто имаа.
И во основно исто, проба наставникот, виде никој не го слуша и си се префрли на црткање.
А, во право си, ако немаш талент колку сакаш труди се, не може да нацрташ уметничко дело и може да се научат основни работи во една година, вака се губи време само, ниту предаваат историја на уметност, ниту цртањето нешто им значи на учениците, само им е една бескорисна обврска плус.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Малце ми е чудно кога читам нечии размислувања.Ако сте во техничко шоколо треба да се ограничите само на тоа ко магариња на едносмерна улица ? Да седнете во друштво со луѓе од различна бранша и кога ќе ги спомнат Бетовен, Моцарт, Пикасо да се чешате за глава и да испаѓате дебили со прашањто : А кои се тие?
Да важни се стручните предмети и тоа кое сме се определиле да го учиме, ама не знам што се ограничувате и испаѓате смешни со некои не промислени коментари.
Бидете си тоа што сте , ама не се ограничувајте и проширете си ги хоризонтите;)

Kajgana Shop

На врв Bottom