Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Обично кога го купуваш компјутерот,нели ти давааат цд со виндоус ? :)

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
Обично кога го купуваш компјутерот,нели ти давааат цд со виндоус ? :)
лиценциран виндовс тешко дека некој ќе ти даде
даваат цедиња со драјвери кога го купуваш пц-то

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
И љубов кон икспе и плус конфигурацијата не ми дозволува .. тоа е ...

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
Ми треба некое програмче, едноставно и лесно за употреба за правење на двд, нешто во стилот кога би го пуштил на двд да имам напред мени на пр. од лева страна да имам некој текст Видео 1,Видео 2 итн. и јас си бирам кое видео да си го пуштам и плус од десната страна да има можност да се вметне некое лого и со клик на него да ми пушти некое видео?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ми треба некое програмче, едноставно и лесно за употреба за правење на двд, нешто во стилот кога би го пуштил на двд да имам напред мени на пр. од лева страна да имам некој текст Видео 1,Видео 2 итн. и јас си бирам кое видео да си го пуштам и плус од десната страна да има можност да се вметне некое лого и со клик на него да ми пушти некое видео?
Едитирање менија за DVD е напредна опција кај тој тип на софтвер затоа што е еден вид програмирање primer OnClick Button1 Do this..... OnClick Button2 Do that. Ако се копчињата за Video1,Video2 десно а ти требаат лево неможе да се сменат ако нема таков готов темплејт софтверот.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.169
Поени од реакции
844
љубов кон икспе или конфигурацијата не ти дозволува ?
батали икспе мој совет
Зошто да батали XP? Последниов XP so SP3-ка,за мене,барем засега е најдобриот оперативен систем за персоналните компјутери,под услов да имаш копија која е чиста и нечепната од хакери. Доволно е и да фрлиш поглед на "хаосот" во Control panel-от на Windows 7 и да го посакаш стариот добар XP.Еве ние дома на сите три домашни компјутери користиме XP(освен на лаптопчето,тоа има Ubuntu 12.04) и тешко дека ќе го сменам,барем во наредните 1-2 години! Сепак ова е мое персонално размислување,ако сака некој може слободно да ме негира,не се лутам! :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Зошто да батали XP? Последниов XP so SP3-ка,за мене,барем засега е најдобриот оперативен систем за персоналните компјутери,под услов да имаш копија која е чиста и нечепната од хакери. Доволно е и да фрлиш поглед на "хаосот" во Control panel-от на Windows 7 и да го посакаш стариот добар XP.Еве ние дома на сите три домашни компјутери користиме XP(освен на лаптопчето,тоа има Ubuntu 12.04) и тешко дека ќе го сменам,барем во наредните 1-2 години! Сепак ова е мое персонално размислување,ако сака некој може слободно да ме негира,не се лутам! :)
Хаха, мене баш CP во 7 ми е далеку посреден отколку во XP :) Win7 го користам од ноември 2009 до сега и не сум ни помислил да се вратам на XP, (поради многу работи да не шириме дискусија офтопик) веќе му помина времето одамна на него.
Што се однесува до постарите конфигурации, кај мене на старата машина со Athlon 3200+ и 1GB рам Win7 32bit идеше исто па можеби и подобро отколку XP на истиот компјутер. Само исклучете Aerо и немате гајле.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
љубов кон икспе или конфигурацијата не ти дозволува ?
батали икспе мој совет
Батали 7ца, мој совет! :)

(... освен ако немаш 4+Gb RAM, ама и во тој случај имаш 64-битен XP)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Се читаш ли што збориш, каков хаос во CP на Windows 7 жити сѐ? Windows XP било подобро од 7мица, што нема да чуеш...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Батали 7ца, мој совет! :)

(... освен ако немаш 4+Gb RAM, ама и во тој случај имаш 64-битен XP)
Демек 64битен XP е постабилен и побрз од 64битен Win7? :facepalm:
64битен XP е најнестабилната верзија на 64битен Windows и со најголеми проблеми за компатибилност со драјвери/програми.

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Што има врска ... и двата виндоуса се добри е сеа ако имаш добра конфигурација ок сними 7мица ако немаш добра конфигурација (како мене) ке се маваш со Икспе и краај...

Kajgana Shop

На врв Bottom