Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со "бросверите". Кога седам на фб доколку пуштам музика на јутјуб ќе ми сецка музиката а и сецка кога листам низ други страни (како и на кајгана). Гледам процесорот крева до 100% Обично процесор е System Idle кој го оптеретува процесорот. Имам WinXP 32bit pro SP3, 512ram, amd semprom 1.6GHz, ati 9200se, и со пуштен било кој бросвер а на него 2 табови ФБ и јутјуб и стандардно активен КОМОДО антивирус (значи не е пуштен да скенира само ајдл е да речам). ОС е инсталиран пред некој ден а исто така ми прави и на другата конфигурација со 512 рам амд 1.8гхз. Најнови апдејти имам на бросверите и за крај да се пофалам едвај го напишав постов. Фала однапред за кој ке се обиде да ми помогни.

Како очекувате да возите компјутери стари 10 години и да ви работи како што треба све не ми е јасно.

Како да го средиш проблемот? не отварај повеќе од 1/2 таба најмногу, или купи си нов компјутер, можеш да пробаш со Ccleaner да подзачистиш исто така, или пак да не заборавиш обавезно најмалце 1 во денот да го рестартираш компјутерот.

Како очекувате да возите компјутери стари 10 години и да ви работи како што треба све не ми е јасно.

Како да го средиш проблемот? не отварај повеќе од 1/2 таба најмногу, или купи си нов компјутер, можеш да пробаш со Ccleaner да подзачистиш исто така, или пак да не заборавиш обавезно најмалце 1 во денот да го рестартираш компјутерот.
CCleaner не помага имам пробано. А 2 таба не се многу и на 2 таба ми прави така. А бтв како можеше да ми вози без проблеми до пред некој месец ? Не е некоја тешка работа јутјуб и фб. :\ ај ке видам сега со рам си викам дека и до него е.

1. Дали имаш скенирано со Malwarebytes & Hitman Pro?

2. Дали и колку често го рестартираш компјутерото?

3. Дали на тие исти страни предтоа не ти сецкало?

4. Што си инсталирал последно?

1. Дали имаш скенирано со Malwarebytes & Hitman Pro?

2. Дали и колку често го рестартираш компјутерото?

3. Дали на тие исти страни предтоа не ти сецкало?

4. Што си инсталирал последно?

1. Имам и со двете. За хитман незнаев од форумот научив немаше инфекции и кај двете

3 Не ми сецкало пред едно 3-4 месеци

2. Еднаш до 2 пати денот.

4. Последно менвав антивируси бидејќи имав 512 рам експериментирав со аваст, есет, па на крај ставив комодо кој го чувам неактивен и некогаш го пуштам само да скенира. А го користам неактивен да заштедам на рам. Не отворам некој страни за пиратерија, не данлоадирам некој сумливи фајлови, данлоадирам филмови од замунда и некоја песна од јутјуб или 4шеред, Сега му ставив 1гб рам па ќе видам денес и утре како ќе се покажи.

Имам проблем со "бросверите". Кога седам на фб доколку пуштам музика на јутјуб ќе ми сецка музиката а и сецка кога листам низ други страни (како и на кајгана). Гледам процесорот крева до 100% Обично процесор е System Idle кој го оптеретува процесорот. Имам WinXP 32bit pro SP3, 512ram, amd semprom 1.6GHz, ati 9200se, и со пуштен било кој бросвер а на него 2 табови ФБ и јутјуб и стандардно активен КОМОДО антивирус (значи не е пуштен да скенира само ајдл е да речам). ОС е инсталиран пред некој ден а исто така ми прави и на другата конфигурација со 512 рам амд 1.8гхз. Најнови апдејти имам на бросверите и за крај да се пофалам едвај го напишав постов. Фала однапред за кој ке се обиде да ми помогни.
Да не ти е слаб интернетот провери брзина кај мене на десктоп има 768мб рам и летаат хромот и мозилата по 7-8 табови отварам и по два пребарувачи не ми сецка, и АVG антивирусот ми е нон стоп вклучен. Ај пробај со портабл верзии на пребарувач.

Да не ти е слаб интернетот провери брзина кај мене на десктоп има 768мб рам и летаат хромот и мозилата по 7-8 табови отварам и по два пребарувачи не ми сецка, и АVG антивирусот ми е нон стоп вклучен. Ај пробај со портабл верзии на пребарувач.
Макс адсл имам не е спор 3-4 мега држи ќе осетев да беше спор се знае што е до интернетот се знае кога е друго :) полни јутјуб без проблем. Сега на 1гига го терам некако добро оди сега за сега да видам и утре како ќе се покажи ама изгледа до то е. 512 не го бива поќе :) Бтв како оди чист интел пентиум на 3.2гхз со 2мб кеш заедно со кулер за ЛГА 775. Сакам да земам Матична (лга775), ддр2/3, овај процесор што го споменав и соодветен рам. Ама барам некоја најефтина варијанта. До колку можам да најдам од прилика ? Знам дека заминав оффтопик малку ама да не замарам по многу.

Макс адсл имам не е спор 3-4 мега држи ќе осетев да беше спор се знае што е до интернетот се знае кога е друго :) полни јутјуб без проблем. Сега на 1гига го терам некако добро оди сега за сега да видам и утре како ќе се покажи ама изгледа до то е. 512 не го бива поќе :) Бтв како оди чист интел пентиум на 3.2гхз со 2мб кеш заедно со кулер за ЛГА 775. Сакам да земам Матична (лга775), ддр2/3, овај процесор што го споменав и соодветен рам. Ама барам некоја најефтина варијанта. До колку можам да најдам од прилика ? Знам дека заминав оффтопик малку ама да не замарам по многу.
Види на реклама5 или пазар3 може и цел компјутер за 80-100 евра да земеш со таква конфигурација ддр2/3 до кај 2гб и таков вид на процесор а вака дел по дел тешко се наоѓаат стари делови за поефтина цена

1. Имам и со двете. За хитман незнаев од форумот научив немаше инфекции и кај двете

3 Не ми сецкало пред едно 3-4 месеци

2. Еднаш до 2 пати денот.

4. Последно менвав антивируси бидејќи имав 512 рам експериментирав со аваст, есет, па на крај ставив комодо кој го чувам неактивен и некогаш го пуштам само да скенира. А го користам неактивен да заштедам на рам. Не отворам некој страни за пиратерија, не данлоадирам некој сумливи фајлови, данлоадирам филмови од замунда и некоја песна од јутјуб или 4шеред, Сега му ставив 1гб рам па ќе видам денес и утре како ќе се покажи.

Бриши Comodo и остави го Avast.

Здраво на сите (мислам дека тука треба да се обратам за проблемов што го имам ако не извинете ми :) )
Користам виндоус 7 и забележав баг во тоа како ги уредувам фолдерите.
Проблемот е во тоа што како ќе ја уредам првата папка така автоматски се уредуваат и подпапките.
Пример: папка Поп музика е уредена sort by name, group by type. и сега во папката поп музика ако имам подпапка мајкл џексон автоматски ги прима подесувањата од папката поп музика. Ако ги сменам својствата на папката мајкл џексон истите својства ќе ги прими и предходната папка поп музика.
Пробав на интернет да побарам решение ама не најдов.
Ако има некој идеа што може да е нека помогне.
Фала на разбирањето.

14wangi.jpg

Ми излегува кога сум оклучен на фејсбук. До шо може да е?

Сабајле ми даде Update на Adobe да правам, и сега преку моЅила не можам ништо да гледам. Ни на јутуб, ни на ништо. На хромот си е ОК.

MoЅилата ми е верзија 13. Сега ја симнав, и проблемот си остана.

Значи овака.. до сеа имам форматирано еднаш компјутерот. По некое време сакав пак да го форматирам и го земав старото ЦД со Виндоусот но некој проблем имаше и се откажав. Си земав ново ЦД и сеа нз каде да најдам сигурен Виндоус... Торентот од кај што го извадив моменталниот Виндоус кој го користам веќе не работи. Е сеа ако може помош да ми даде некој сигурен линк ... ама 100% сигурен со Виндоус и Key во него за да можам да го форматирам.. помина една година од кога го форматирав и почна да ме заебава .... И да ако има некоја страна со туторија (со слики) линк ако може да се поцетам пошто сум заборавил. Ќе форматирам само Ц зошто таму ми се наоѓа Виндоусот мислам дека нема потреба да ги бришам и Ц и Д и од ново да правам.... Фала

Моја грешка што не кажав... Икспе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom