Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
Дап, така е. Натпреварот со Ирска би имал значење ако Хрватска и Шпанија изиграат 1-1, зашто вака сите ќе имаат иста гол разлика, 2-2, па тогаш кој поише се иживљавал врз Ирска.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ако Италија тепа со Ирска,100 % иде понатаму,нема шанси Хрватска да му земи бод на шпанците...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Според мене Италија треба да ја победи Ирска за да си го обели образот па ако наместат Шпанија и Хрватска нек си е**т векот двете. Тоа би било вторпат во осум години да се случи и ако УЕФА пак седи со скрстени раце јас се откажувам од репрезентативен фудбал. Ќе ги следам само нашиве гниди (не заслужуваат ама наши се па морам).

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Според мене Италија треба да ја победи Ирска за да си го обели образот па ако наместат Шпанија и Хрватска нек си е**т векот двете. Тоа би било вторпат во осум години да се случи и ако УЕФА пак седи со скрстени раце јас се откаувам од репрезентативен фудбал. Ќе ги следам само нашиве гниди (не заслужуваат ама наши се па морам).
Шо па УЕФА им е крива на Итаљаните што не успеаа да им земат повеќе бодови на Хрватите и Шпанците? :tapp:
Имам гласано за Шпанија и Хрватска на анкетава, ама чисто се сомневам дека Шпанциве ќе им поклонат бод.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.338
Поени од реакции
5.366
МА НЕМОЈ ДА МЕ Ј*БЕШ, ХРВАТСКА ЗАСЛУЖВА ПРЕД ИТАЛИЈА ДА ОДИ ВО 1/4 ФИНАЛЕ :cautious:

Кој напаѓаше цело време ???
Ударите на Маркизио, Балотели шо поминаја одма над статива го замолчија 3 пати цел стадион !!!!
Џакерини ги сомели 2 пати тие од одбраната, ама Плетикоса ги спаси и тој е многу заслужен за овој бод !!!

Хрватска од нигде даде гол, грешка на Киелини...
Немам ништо против Хрватска, напротив ги поштовам ама дробите без врска..
Хрватска со Ирците изигра одлилно и заслужено си победија, а за денес овој бод му беше среќа голема...
Додека Италија изигра 2 одлични меча....

И НА КРАЈ ПАК ЌЕ ПРАЈМЕ МУАБЕТ КОЈ ЌЕ ОДИ 1/4 ;)

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Ке тепаат Шпанија и Италија сигурен сум!Сакам Хрватска да помине али реално многу тешко.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Шо па УЕФА им е крива на Итаљаните што не успеаа да им земат повеќе бодови на Хрватите и Шпанците? :tapp:
Имам гласано за Шпанија и Хрватска на анкетава, ама чисто се сомневам дека Шпанциве ќе им поклонат бод.
Не им е крива ама ни тие не успеаја да им земат повеќе бодови на Италија. Ако одираат нерешено 2-2 или повеќе тоа би бил чист грабеж како во 2004 година . ЕП ќе стане заебанција од натпреварување каде што кој како сака и кога сака може да намести резултат кој му е неопходен за понатамошен пласман и влакно да не му фали од главата. Е дури тогаш УЕФА ќе биде крива зошто не превземала ништо околу тоа.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Definitivno nikoj ne im parira na Spancive,ma kakva Germanija...mozeme samo zainaet da zborime ali uzalud e sve.
Прекрасна логика. По победа над никаквиот тим на Ирска и нерешено со Италија да се донесе ваков закучок е голема умешност. A Германија извојува победи на Португалците и Холандија. go figure

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Абе логикава е лудница не викам не Шпанија се за мене први фаворити па после нив Германија голема шанса имаат Шпанија да освојат али кога Хрватска ги тепаше Ирска работава беше нека не се летаат Хрватите тапа се Ирциве врска немаат немаат никаков техничар неможат центар да поминат а сеа коа Шпанија ги тепаа Ирска 100% шампиони

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Со шо си толку сигурен бе ? :eek:
Pa treba da si epten dibek da ne primetis razlika vo igrata na dvete ekipi,ti koga gledas nekoja utakmica ja gledas radi filingot samo ili sto??..zasto malku ne obrnes vnimanie i napravis edna mala analiza vo igrata na tie 2 ekipi.Kako ne mozes da vidis deka mozokot,srceto,mashinata na Spanija e vo sredinata na terenot a tamu e 80% Barcelona...

A jas koga rekov deka nikoj ne moze da im parira ne rekov deka se nepobedlivi,,prvenstvenata misla mi bese deka nikoj ne moze da gi pobedi vo nivnata igra..a toa e posed i kreativnosta.
--- надополнето: Jun 15, 2012 5:35 AM ---
Прекрасна логика. По победа над никаквиот тим на Ирска и нерешено со Италија да се донесе ваков закучок е голема умешност. A Германија извојува победи на Португалците и Холандија. go figure
Gi postuvam Germancite i veruvam deka ke bide pekolna utakmica...imaat mnogu pogolemi sansi sega deka Puyol i Villa ne igraat...ali klucot e vo sredinata na terenot i nivnata kreacija...pa ti gledas li koga ke ja nagazat topkata Spancive,drugite ekipi se bukvalno kao hipnotizirani..a so Italija toa bese eksperimentalna utakmica,bez nieden napagac im igraa.
Pa i na svetsko 2010 ja izgubija prvata utakmica od Svajcarija neli?...the rest is history.

H

HeyBabuRiBA

Гостин
Pa treba da si epten dibek da ne primetis razlika vo igrata na dvete ekipi,ti koga gledas nekoja utakmica ja gledas radi filingot samo ili sto??..zasto malku ne obrnes vnimanie i napravis edna mala analiza vo igrata na tie 2 ekipi.Kako ne mozes da vidis deka mozokot,srceto,mashinata na Spanija e vo sredinata na terenot a tamu e 80% Barcelona...

A jas koga rekov deka nikoj ne moze da im parira ne rekov deka se nepobedlivi,,prvenstvenata misla mi bese deka nikoj ne moze da gi pobedi vo nivnata igra..a toa e posed i kreativnosta.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 07:35 ---

Gi postuvam Germancite i veruvam deka ke bide pekolna utakmica...imaat mnogu pogolemi sansi sega deka Puyol i Villa ne igraat...ali klucot e vo sredinata na terenot i nivnata kreacija...pa ti gledas li koga ke ja nagazat topkata Spancive,drugite ekipi se bukvalno kao hipnotizirani..a so Italija toa bese eksperimentalna utakmica,bez nieden napagac im igraa.
Pa i na svetsko 2010 ja izgubija prvata utakmica od Svajcarija neli?...the rest is history.
Ало Ирска бе ..... :tapp:

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Па
Ало Ирска бе ..... :tapp:
Lele be pa ti epten ne svakas ili sto,bez razlike Irska ili ne...nema ama bas nema reprezentacija na svetov a ne vo Evropa sto moze da se nosi so Spanija,,,bar ne so ovaa generacija.
Ova se 2 kluba vo 1 reprezentacija koi sovrseno se poznavaat megu sebe...timskata hemija e bar duplo pojaka od onaa na Germanija.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па

Lele be pa ti epten ne svakas ili sto,bez razlike Irska ili ne...nema ama bas nema reprezentacija na svetov a ne vo Evropa sto moze da se nosi so Spanija,,,bar ne so ovaa generacija.
Ova se 2 kluba vo 1 reprezentacija koi sovrseno se poznavaat megu sebe...timskata hemija e bar duplo pojaka od onaa na Germanija.
Не знам искрено друже, премногу на памет збориш и субјективните мислења си ги лепиш како неоспориливи факти.
Можеби се и 25 пати појаки од Германија, ама Германија е таа што има максимален учинок на првенствово, а и во квалификациите...а Шпанија изигра нерешено со Италија, кај што тимската хемија е опадната и се на се имаат просечно склопен тим.

На хартија и Барселона требаше да земе годинава ЛШ, па видовме тоа колку се оствари...
Заради тоа мислам дека можеш да олабавиш малце со тврдењава, бидејќи дури и да си во право, не мора тоа да значи ништо - Гомез ќе збрца еден гол, Шпанија ќе нема среќа и чао пријатно.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Не знам искрено друже, премногу на памет збориш и субјективните мислења си ги лепиш како неоспориливи факти.
Можеби се и 25 пати појаки од Германија, ама Германија е таа што има максимален учинок на првенствово, а и во квалификациите...а Шпанија изигра нерешено со Италија, кај што тимската хемија е опадната и се на се имаат просечно склопен тим.

На хартија и Барселона требаше да земе годинава ЛШ, па видовме тоа колку се оствари...
Заради тоа мислам дека можеш да олабавиш малце со тврдењава, бидејќи дури и да си во право, не мора тоа да значи ништо - Гомез ќе збрца еден гол, Шпанија ќе нема среќа и чао пријатно.
Na pamet ne se zbori koga imas svetski i evropski prvak vo prasanje,koga so site protivnici imaat bar 60-70% posed na topka..koga imas edna Barcelona koja go vodi tempoto na igrata vo sredinata.

A ti ne mesaj sega babi i zabi so Barcelona za vreme koga traese sezonata...Villa cela sezona out,Abidal pola sezona,Affelay isto taka....stavaa deca od La Masia da gi popolnuvaat nivnite mesta i pak stignale do polufinale...bevte li site za Germanija 2010 otkako ja unistija Anglija i Argentina site se zaletavte na nea deka i na Spanija ke im go napravi istoto,,i sto se sluci se sekavas....Germanija bukvalno se posra od Spanija taka da mladicu,toa se neosporlivi fakti deka Germanija seuste ne e dorasnata za edna Spanija.
Plus ne zaboravaj deka Germanija e kompletna,a vo Spanija falat Villa i Puyol.

Kajgana Shop

На врв Bottom