Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
земав whey протеин од ultimate nutrition , кога е најдобро да пијам ( во денови со тренинг, и во денови без тренинг ) ??? и по колку дозерки ??

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
земав whey протеин од ultimate nutrition , кога е најдобро да пијам ( во денови со тренинг, и во денови без тренинг ) ??? и по колку дозерки ??
По милионити пат...

ОДМА после тренинг,кога не вежбаш пиј го насабајле,пред доручек...ако си при пари,и во денови на вежбање пиј го насабајле и после тренинг.

Член од
1 април 2012
Мислења
152
Поени од реакции
41
Здраво луѓе имам 18 години, висок сум 190 цм и тежок моментално 77 кг, ако може некој да ми состави програма за исхрана за побрзо да зголемам маса,бидејќи очигледно е дека сум слаб..., инаку вежбам по дома (склекови, стомачни и вратило) Фала однапред :)
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 16:03 ---
Здраво луѓе имам 18 години, висок сум 190 цм и тежок моментално 77 кг, ако може некој да ми состави програма за исхрана за побрзо да зголемам маса,бидејќи очигледно е дека сум слаб..., инаку вежбам по дома (склекови, стомачни и вратило) Фала однапред :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
До поискусните..

може ли да се комбинираат различни видови на суплементи,од различни производители ? пример,разор,my fusion и глутамин на диматизе ??
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 16:33 ---
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 16:03 ---
Такво нешто неможе никој од форумов да ти состави,мислам,не преку форум.Тоа може само некој профи што е,за пари да ти го направи тоа.

Враќај наназад,иди во темата за исхрана,гледај кој-како-што јаде,израчунај колку калории ти требаат,па тогаш прашувај...пиши на таа тема што-колку-кога јадеш,па ќе ти дадеме совети кај да се поправиш...

и,фати се за железата :)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
42
Поени од реакции
23
До поискусните..

може ли да се комбинираат различни видови на суплементи,од различни производители ? пример,разор,my fusion и глутамин на диматизе ??
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 16:33 ---

Такво нешто неможе никој од форумов да ти состави,мислам,не преку форум.Тоа може само некој профи што е,за пари да ти го направи тоа.

Враќај наназад,иди во темата за исхрана,гледај кој-како-што јаде,израчунај колку калории ти требаат,па тогаш прашувај...пиши на таа тема што-колку-кога јадеш,па ќе ти дадеме совети кај да се поправиш...

и,фати се за железата :)
Да може.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Pre Combat e подобар како стимуланс за пред вежбање, а хорсот е добар за качување на мускулна маса ако се искористи правилно.
а на овие два,кога ќе се додаде super charge кој е подобар ?

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Мало инфо ...:)
Имате попуст во калифорнија од денес :)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
ај кажими некоја програма за вежбање за маса? но без нозе поради тоа што не вежбам редовни и некогаш ги комбинирам со рамо.. само ме интересира тоа и кога би имал потреба од 2 пати некој мускул неделно да вежбам и кога би вежбал 2пати неделно еден муслу на пример гради како би требало да изгледа тоа.. би сакал Myers да ми одговори на прашањево ме интересира неговото мислење ма да ја со некој од форумов си разменив мислење :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
ај кажими некоја програма за вежбање за маса? но без нозе поради тоа што не вежбам редовни и некогаш ги комбинирам со рамо.. само ме интересира тоа и кога би имал потреба од 2 пати некој мускул неделно да вежбам и кога би вежбал 2пати неделно еден муслу на пример гради како би требало да изгледа тоа.. би сакал Myers да ми одговори на прашањево ме интересира неговото мислење ма да ја со некој од форумов си разменив мислење :)
Нозете се неизбежен дел кој мораш да посветиш исто толку внимание колку и за останатите мускулни групи.

А инаку, доколку сакаш сакаш да вежбаш гради два пати неделно, тоа би изгледало вака:

Пон: Гради (низок интензитет, големи килажи)/ трицепс
Вто: Нозе
Сре: Одмор
Чет: Грб / бицепс
Пет: Гради (висок интензитет, помали килажи) / рамо
Саб: Кардио / Одмор
Нед: Одмор

Иако не ја препорачувам рутинава, изгледа како најсоодветна за твоите потреби.
Но не значи дека ќе напредуваш доколку вежбаш по оваа рутина, треба сам да експериментираш што најповеќе му одговара на твоето тело. Во секој случај пробај ја и по 1 месец ќе видиш дали имаш напредок.

а на овие два,кога ќе се додаде super charge кој е подобар ?
Pre combat-от го немам пробано и неможам да гарантирам, а Super Charge-от на Лабрада е дефинитивно еден од подобрите стимуланси кои ги имам пробано, не е број еден, но дефитинивно вреди за парите.

Јас би го препорачал Mutant Mayhem, поедноставен и ефективен стимуланс за пред вежбање.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Можам ли 2пати неделно да го вежбам грбот?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Нозете се неизбежен дел кој мораш да посветиш исто толку внимание колку и за останатите мускулни групи.

А инаку, доколку сакаш сакаш да вежбаш гради два пати неделно, тоа би изгледало вака:

Пон: Гради (низок интензитет, големи килажи)/ трицепс
Вто: Нозе
Сре: Одмор
Чет: Грб / бицепс
Пет: Гради (висок интензитет, помали килажи) / рамо
Саб: Кардио / Одмор
Нед: Одмор

Иако не ја препорачувам рутинава, изгледа како најсоодветна за твоите потреби.
Но не значи дека ќе напредуваш доколку вежбаш по оваа рутина, треба сам да експериментираш што најповеќе му одговара на твоето тело. Во секој случај пробај ја и по 1 месец ќе видиш дали имаш напредок.

Pre combat-от го немам пробано и неможам да гарантирам, а Super Charge-от на Лабрада е дефинитивно еден од подобрите стимуланси кои ги имам пробано, не е број еден, но дефитинивно вреди за парите.

Јас би го препорачал Mutant Mayhem, поедноставен и ефективен стимуланс за пред вежбање.

Земав веќе на Лабрада тој..изгледа како добар,па ќе видиме...

иначе...дали повеќе се напредува за градите ако ги вежбаш 2 пати ? јас веќе 2 недели ги вежбам така(нешто слично како што напиша ти) имам 4 дена размак меѓу градите,али и денес малце ко воспалени да имам...можеби е тоа пошто дигнав максимум до сега(50кг)...али прашањето ми е,дали стварно се напредува повеќе ако вежбаш некоја заостаната група на мускули,во споредба со другите 2 пати ? пошто нели,едни викаат дека мускулите растат додека одмараат,други додека вежбаш...ако можеш одговори ми :)

и да,дали може Super Charge-то да го користам во комбинација со на гаспари Myfusion протеинот ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Земав веќе на Лабрада тој..изгледа како добар,па ќе видиме...

иначе...дали повеќе се напредува за градите ако ги вежбаш 2 пати ? јас веќе 2 недели ги вежбам така(нешто слично како што напиша ти) имам 4 дена размак меѓу градите,али и денес малце ко воспалени да имам...можеби е тоа пошто дигнав максимум до сега(50кг)...али прашањето ми е,дали стварно се напредува повеќе ако вежбаш некоја заостаната група на мускули,во споредба со другите 2 пати ? пошто нели,едни викаат дека мускулите растат додека одмараат,други додека вежбаш...ако можеш одговори ми :)

и да,дали може Super Charge-то да го користам во комбинација со на гаспари Myfusion протеинот ?
Мускулниот раст се стимулира со стресот извршен врз мускулот со тежински тренинг, а потоа мускулот расте само доколку го добие соодветниот одмор и исхрана.

Мојата лична психолохија е дека доколку вежбаш премногу често, без (најмалку) 4 дена одмор, помеѓу мускулните групи пред да се повторат нема да забележиш мускулен раст.

И да, можеш да ги користиш тие два суплементи заедно, едниот е стимуланс другиот е протеин.

Kajgana Shop

На врв Bottom