Навредливи билборди во Скопје

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Ај не се криј позади банирани членови. Или знаеш само да напаѓаш у глутница?;)
Човекот реагира на она што го опкружува.
Мене ме опкружува христијанска глупавост, не исламска. Мада во религија подфорумот имам тролано и муслимани, сепак, повеќе facepalm ситуации гледам во христијанството.
На пример, баба ми ме убедува дека до 3 години од смртта на човекот душата е присутна, и логично е дека прво тоа ќе ми падне на памет за исмевање.
А инаку да, у фаца и се смеев на пријателка муслиманка кога ми објаснуваше за нејзините џинови.

Не дискриминирам, сите религии ми се на тапет. Ама најмногу од познаниците ми се христијани.

Инаку, како бе да не се смеам во Америкава, има две можни опции што ми се дешаваат - редовно ме прашуваат дали верувам во Christ и каде ми е Библијата, или пак, ми кажуваат дека знаат дека постои Македонија..... замисли.... because it's in the Bible.
Никако поинаку. Е да, искрено ми се плаче поради тоа. И уште поголем револт има во мене.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тотално нерелевантно. Така и се ќефнало. (еден од 1000 можни одговори) И сега што?
Ич не е важно ти и 99% други дали ќе се најдете навредени. Единствено што е релевантно е дали таа има загарантирано уставно право да се изрази како што сака, или нема.
Ако има (а има), што понатаму правиме муабети?
Па изгледа не е така, затоа имаме кривични дела навреда (лична), навреда на државни симболи, поттикнување верска ормаза и тн. а имаме и реакции од граѓани, здруженија, организации а потоа државата одредува дали нешто ги надминало границите на слобода на изразување и навлегува во нешто друго односно ЗЛОУПОТРЕБА на тоа право...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Добро де ОК биди си таков каков што си, твое право, но јас не го прифаќам тоа .............. биди си Нацист, но зашто сметаш дека мора и другите да бидат такви ...... што сега според тебе се што е различно треба да се сотре ..................... абе уствари па незнам зашто воопшто се цитираме еден со друг, очигледно сме различни како ден и ноќ ............. е сега јас како културен човек имам цврсто поставени граници до каде можам да се движам, дури и со такви како тебе можам да комуницирам, со секакви сакам да комуницирам, но ти цело време се служиш со навреди, пцовки, таков речник, тоа не е мое ниво, а плус и забранети се лични навреди на форумов, така да не продолжувам со муабетов со тебе, ти продолжи со твојот речник па нека те исфрлат од тема, твое право !
Во мојот пост никаде немаше пцовки и навреди.Немој да шириш лажни дезинформации и скромност.Никаде не сум опцул или упатил лична навреда.Јас никаде не се жалам дека ти мене ме навредуваш?Го виде тоа некаде?Биди маж;)

Од каде тоа дека јас сум нацист?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
А не е непотребно создавање тензии да се заебаваш со нечии чувства под превезот на некаква уметност. Зарем "уметничката" не знаеше какви реакции ќе предизвика нејзиниот петминутен труд? И што она доби со ова? Што и згреши некој што ете му било интересно ова? Или ете некој поверувал дека било божјо чудо? Што ја засега неа тоа па да мора да се заебава со луѓето?
Тоа прашај си ја таа уметничката која го креирала тоа, што ме прашуваш мене .............. да не ти личам на баба Ванѓа

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тоа прашај си ја таа уметничката која го креирала тоа, што ме прашуваш мене .............. да не ти личам на баба Ванѓа
не знам пошо се воодушеви од билбордот мислев дека си ја прашал до сеа или барем си се информирал :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Па изгледа не е така, затоа имаме кривични дела навреда (лична), навреда на државни симболи, поттикнување верска ормаза и тн. а имаме и реакции од граѓани, здруженија, организации а потоа државата одредува дали нешто ги надминало границите на слобода на изразување и навлегува во нешто друго односно ЗЛОУПОТРЕБА на тоа право...
Конечно си на темата, а не цело време мериш кој колкав уметник бил и дали некој го разбрал делото или не. Батали тие работи, неважни се. Ова е што го пиша е релевантно, и си има решени: зграда со столбови, популарно наречена суд, каде што кој има мака може да се пожали и таму да се одлучи дали делото прекршува некаков закон, или не. А не да го симнат утредента по брза постапка, тоа никаде го нема, барем не во демократски држави.

Инаку, ако еден ваков билборд прекршува закон, тогаш за филм или книга некој треба да скапе по затвори. Жална држава сме, назадна.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Во мојот пост никаде немаше пцовки и навреди.Немој да шириш лажни дезинформации и скромност.Никаде не сум опцул или упатил лична навреда.Јас никаде не се жалам дека ти мене ме навредуваш?Го виде тоа некаде?Биди маж;)

Од каде тоа дека јас сум нацист?
Добро ОК да расчистиме ............. зашто ме нарече пе*ер ........ од каде такво право да навредуваш друг човек, значи не сум геј, само кажав претходно дека немам ништо против таквите, нивен живот си е тоа, нивно право, нивен проблем ................ според тебе ако не ги мразиш гејовите и ти си геј .. тука си во голема грешка ............. тоа го сметав за навреда .......... и пред се затоа те нареков нацист !

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Добро ОК да расчистиме ............. зашто ме нарече пе*ер ........ од каде такво право да навредуваш друг човек, значи не сум геј, само кажав претходно дека немам ништо против таквите, нивен живот си е тоа, нивно право, нивен проблем ................ според тебе ако не ги мразиш гејовите и ти си геј .. тука си во голема грешка ............. тоа го сметав за навреда .......... и затоа те нареков нацист !
Мене ме нарекувале секаков на форумот, па никогаш не сум се жалел.Јас тоа и сакам искреност, а не фолирање дека сите се сакаме.Може секој се и сешто да ми рече во лице јас тоа го ценам, а не да ми прави лице со лажна култура и цивилизација.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 22:18 ---
Човекот реагира на она што го опкружува.
Мене ме опкружува христијанска глупавост, не исламска. Мада во религија подфорумот имам тролано и муслимани, сепак, повеќе facepalm ситуации гледам во христијанството.
На пример, баба ми ме убедува дека до 3 години од смртта на човекот душата е присутна, и логично е дека прво тоа ќе ми падне на памет за исмевање.
А инаку да, у фаца и се смеев на пријателка муслиманка кога ми објаснуваше за нејзините џинови.

Не дискриминирам, сите религии ми се на тапет. Ама најмногу од познаниците ми се христијани.

Инаку, како бе да не се смеам во Америкава, има две можни опции што ми се дешаваат - редовно ме прашуваат дали верувам во Christ и каде ми е Библијата, или пак, ми кажуваат дека знаат дека постои Македонија..... замисли.... because it's in the Bible.
Никако поинаку. Е да, искрено ми се плаче поради тоа. И уште поголем револт има во мене.
Браво за Американците(y)

Муслиманите со светлосна брзина ја газат Македонија , а ти и понатаму смеј се и прави си facepalm “ патриотке“:cool:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Мене ме нарекувале секаков на форумот, па никогаш не сум се жалел.Јас тоа и сакам искреност, а не фолирање дека сите се сакаме.Може секој се и сешто да ми рече во лице јас тоа го ценам, а не да ми прави лице со лажна култура и цивилизација.
Сепак колку и да имаме различни ставови по разно-разни прашања сепак треба да се внимава на основната култура и почит према соговорникот, без разлика што и каков е ......... тоа е моето мото и го почитувам тоа ............ немора да се согласуваш со моите ставови, терај си со своите ставови, но зашто мора одма со навреди ........... чим се почне со навреди автоматски дискусијата се уништува и оди во сосема поинаков правец !
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 22:24 ---
не знам пошо се воодушеви од билбордот мислев дека си ја прашал до сеа или барем си се информирал :)
Каде тоа сум рекол(пронајди пост) мој пост од темава во кој пишува дека се воодушевувам на ова дело на уметничката која и да е !

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Да погодам: холокаустот не се случил?
Исто како што се случи и геноцидот во Сребреница;)
Јас не велам дека немало убиени Евреи, ама 50 пати помалку отколку што те учат учебниците и еврејската пропаганда ти наметнува.
Најголем дел од тие европски Евреи се депортирани во Израел, а не убиени.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Да погодам: холокаустот не се случил?

Холокаустот не е најголемиот злостор во всв. Со самото него нагласување и преувеличување ја потврдуваш тезата на God Only Knows

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јас не велам дека немало убиени Евреи, ама 50 пати помалку отколку што те учат учебниците и еврејската пропаганда ти наметнува.
Да бе Хитлер не убил 6 милиони Евреи, туку само неколкумина .......... ако биле попаметни од него, тоа незначи дека требало да ги истреби ...... ама пошто он бил опинок, па морал сите попаметни од него да ги ликвидира и он да биде најпаметен ............. скот .......... јак бил, но и јако завршил !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај вратете се на темата, што се ова Хитлериве и слично, има теми за такви фаци.... опоменати се неколку членови.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Холокаустот не е најголемиот злостор во всв. Со самото него нагласување и преувеличување ја потврдуваш тезата на God Only Knows
Се кажавте, нема потреба да се цитираме повеќе.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дај бе бива ли секоја тема да ја расипуваш со твоите нацистички глупости. Преку таквото од твоите демагогии, на секоја тема ја носиш дискусијата во глупости. И така е жешко уште овој да го поти на секоја можна тема на форумов.
Човек да не може да дискутира или да чита, Минјор 20 страни пишува и си го брани ставот во врска со темата, овој улетува и ја носи кај евреите. Евреи на глава да ти седнат упм више.

Kajgana Shop

На врв Bottom