Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Заборави што напишав, но погледни што точно се случува, сега и денес:

http://borbazaveru.info/content/view/4679/28/
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 10:44 ---
Да го видов и претходно и затоа викам дека е стара идеја која нема да се реализира и ке биде еден од оние проекти кои никогаш нема да го видат светлото на денот. Денес постојат многу посуптилни можности за контрола. Еве ако сакаш размисли (од аспектот што го пиша) колку време поминуваш на телефон и во која рака го држиш телефонот.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Власта, од кога постои на Земјава, секогаш се обидувала да најде начин за леснао контрола врз надорот. Тековно, технологијата во областа од електрониката е така развиена, што нуди до сега невидени можности за лесен и едноставен начин за контролирање на населението.

„Мобиљките„ се само еден од тие начнини, но „мобиљките„ сами по себе не се ниту знак ниту чип, туку само преодна, „еволутивна„ фаза во начинот на лесно контролирање на народот.

Воопшто не зборувам за чипувањето во некоја блиска или далечна иднина, туку зборувам за чипувањето, кое се случува „сега и овде„.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не.
Бог не е створено битие и Он нема „биолошки„ атрибути.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
a
Не.
Бог не е створено битие и Он нема „биолошки„ атрибути.
aaa ok a zosto tuka vo biblata pisuva deka spie?
The Lord said: I awoke and looked around. My sleep had been pleasant to me.

Jeremiah 31:26
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 11:14 ---
The Lord awoke as from sleep, as a man wakes from the stupor of wine

Psalm 78:65

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Во светоотечките толкувања, кои ја објаснуваат природата Божја и начинот на кој Он делува.
Кои се тие светоотечки толкувања и кои се тие отци-толкувачи? И колку се веродостојни тие толкувања?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Власта, од кога постои на Земјава, секогаш се обидувала да најде начин за леснао контрола врз надорот. Тековно, технологијата во областа од електрониката е така развиена, што нуди до сега невидени можности за лесен и едноставен начин за контролирање на населението.

„Мобиљките„ се само еден од тие начнини, но „мобиљките„ сами по себе не се ниту знак ниту чип, туку само преодна, „еволутивна„ фаза во начинот на лесно контролирање на народот.

Воопшто не зборувам за чипувањето во некоја блиска или далечна иднина, туку зборувам за чипувањето, кое се случува „сега и овде„.
Може ли да ми го појасниш болдот те на што мислиш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
a
aaa ok a zosto tuka vo biblata pisuva deka spie?
The Lord said: I awoke and looked around. My sleep had been pleasant to me.

Jeremiah 31:26
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 11:14 ---
The Lord awoke as from sleep, as a man wakes from the stupor of wine

Psalm 78:65
Ќе одговорам со прашање: дали Бог има раце и нозе?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 11:45 ---
Кои се тие светоотечки толкувања и кои се тие отци-толкувачи? И колку се веродостојни тие толкувања?
На пример, Св. Јован Дамаскин, во неговата книга „Точно толкување на православната вера„.
Тие толкувања се веродостојни, без сомнение,. оти тие толкувања се прифатени од Црквата и се дел од црковниот катихезис/учење.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 11:58 ---
Може ли да ми го појасниш болдот те на што мислиш.
Електрониката и нејзината минијатуризација, даваат можности за произведување на технички „направии„, со кои лесно може да се контролира секоја човекова единка. За да се постигне широк ефект за еден таков потфат, најбитно е на луѓето да им се накалеми свест за наводната потреба од поедноставување на живеењето, така што, како што тековно и може да се види, „сивата еминенција„, која владее со Светов, не‘ удебува дека парите не мораме да ги носиме со себе, оти можеме да плаќаме безготовински, преку кредитни картички. Денес, постојат картички за се‘ и сешто, почнувајќи од биометриски пасоши, лични карти, возачки дозволи, платежни картички, ваучери за „мобиљки„ или интернер-врска и сл.

Финтата е во тоа, да сите овие начини на идентификација и плаќање, се поедностават до ниво‘ од една единствена картичка за секојдневна и секаква употреба, но и таа ќе биде само преодна фаза кон она што следи: а тоа е чипувањето на секој граѓанин на Светов, оти само така ќе можеме да купуваме и/или продаваме. Кој нема да го прифати чипувањето, ќе биде отпадник од општеството и ќе биде надвор од државниот/општествениот систем. Оправдувњаето за чипувањето е „логично„: кој го има чипот всаден под кожата, не ќе може да го изгуби, како што тоа би можело да се случи со универзалната картичка и наводно, никој не ќе може да злоупотреби туѓ чип.

А сето тоа, во согласност со Откроевнието Јованово, во 13.16-17.

Чипивањето, по некое мое сеќавање, започнато е уште 1996 г. се разбира, наивно, со чипување на куќните миленичиња, а од 2000-та, постојат и поединци и нивни фамилии, со име и презиме, кои свесно го прифаќаат чипување, убедени во неговата корисност.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Ќе одговорам со прашање: дали Бог има раце и нозе?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 11:45 ---
ti odgovori mi zosto vo biblite pisuva deka bog spie, a ti sto tolku znaes mi vikas ne spie ?
ti izgleda ne gi znaes dobro biblite ili?
Bog nema covecki oblik i ne e ama ni priblizno kako covek,gospod nemozes da go opises i da go nacrtis toa e golem grev. koga se misli na racete na gospod tie sigurno ne se od krv i meso.
Gospod ne e roden nitu pak ragja. ednostavno samo sozdava!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ti odgovori mi zosto vo biblite pisuva deka bog spie, a ti sto tolku znaes mi vikas ne spie ?
Тоа што пишува во Библијата, тоа само обид од запишувачите на Библијата, да го опишат Божјото делување, но со човечки речник. Тоа што Бог спие, тоа не значи дека Бог навистина има потреба од сон.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:01 ---
t
Bog nema covecki oblik i ne e ama ni priblizno kako covek,gospod nemozes da go opises i da go nacrtis toa e golem grev.
Воопшто не е грев да Го насликаме Бога, оти Он стана видлив.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:02 ---
koga se misli na racete na gospod tie sigurno ne se od krv i meso.
Туку, какви се? Дај ми опис за раце и нозе, кои не се од крв и месо. Од што се, како изгледаат?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:04 ---
Gospod ne e roden nitu pak ragja. ednostavno samo sozdava!
Не би рекол...
Бог Отецот не Е роден, но Синот Божји Е роден, а Духот Свет, излегува од Отецот.

Како, не знам...само верувам дека е така.

Бог, навистина, создава, но и промислува за создадените нешта.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Тоа што пишува во Библијата, тоа само обид од запишувачите на Библијата, да го опишат Божјото делување, но со човечки речник. Тоа што Бог спие, тоа не значи дека Бог навистина има потреба од сон.
sakas da mi kazes deka biblata lugje ja napisale kako sakale oni so nivniot um koj umee da zgresi, sakas da mi kazes deka ne e sveta kniga od Gospod ispratena koj ne gresi?
epa kako da veruvam jas na kniga koja od covek e napisana, koj moze da se opijanci ili pa nemora da e pijan i da napise sto saka vo nea gluposti od tipot "i gospod stanal, gospod se izmoril, gospod spie, "?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Al-Mulk,

не се нервирај, не мораш да ја читаш Библијата, имаш и друга литература за читање, која е многу полесна и за читање и за разбирање, отколку што е сложеноста и повеќеслојноста од Светото Писмо.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
dali Isus dirketno priznal deka e roden si na gospod, i dali priznal deka ke bide bog imash dokaz?
ako Isus nastanal i se rodil bez tatko, sto ke mi kazes ti za Adam koj e bez tatko i majka kako toj nastanal, dali i toj e roden sin na Gospod?
nelogicno e gospod da ragja koga on sozdava!
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:19 ---
Al-Mulk,

не се нервирај, не мораш да ја читаш Библијата, имаш и друга литература за читање, која е многу полесна и за читање и за разбирање, отколку што е сложеноста и повеќеслојноста од Светото Писмо.
ne ja citam biblata, ni imam namera da ja procitam nekogas.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
dali Isus dirketno priznal deka e roden si na gospod,.
Види во „Дела апостолски„, 13.33.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:31 ---
i dali priznal deka ke bide bog imash dokaz?
.
Види во евангелието по Јован, 13.13.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:33 ---
ako Isus nastanal i se rodil bez tatko,
.
Човекот Исус е роден од мајка, без биолошки татко. Исус не „настанал„:
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:34 ---
sto ke mi kazes ti za Adam koj e bez tatko i majka kako toj nastanal, dali i toj e roden sin na Gospod?
Адам не е роден, туку е створен. Адам е човек, не е исто што и Синот Божји, кој Е Бог.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Види во „Дела апостолски„, 13.33.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:31 ---

Види во евангелието по Јован, 13.13.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 12:33 ---

Човекот Исус е роден од мајка, без биолошки татко. Исус не „настанал„:
sam mi rece da ne procitam vo biblata mnogu e slozena ima greski od tipot "gospod spie, gospod stanal, se izmoril"
ajde pozdrav

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom