Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Кој очај се Холанѓаниве....страшна работа.Инаку,некој критикувате одбраната јас би рекол цел тим(од 80-90 минута топка не можеја да им земаат на Германците).Талент имаат несомнено али сака труд бе,сака трчање......

Инаку-Најголема грешка има Марвик(тој циганот што го стави крило и таква одбрана што одбра за еврово-Анонимуси од Холандската лига ќе беа 100000х подобри од Хејтинга и од Матајсен(и двајцава се тешки дрва).
Во средината-Како можи сеуште да го држи бомел ,не ми е јасно?
Нападот-Отсечен,незаинтересиран,тешки промашувања.....

Значи,се на се,КАТАСТРОФА...иако навивам цел мој живот за лалињата едноставно не заслужуваат со ваква игра воопшто да играат на еврово...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ајде кога напнувате.
Поправилно е Езил отколку Озил, ама сите го знаеме како Озил.
Иначе тоа не е ниту „Е“ ниту „О“ туку нешто измеѓу. Си имаат фукнција и двете точки над „О“.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Сите сте запнале по Хајтинга, а уствари врв на катастрофата беа левиот бек Вилемс и "играчиштето" Ван дер Вил. Ај Јетро Вилемс има 18 години и е фрлен буквално во оган и поради тоа е тотално изгубен, али не знам како Ван дер Вил би се продал со ваква очајна игра против Данска и уште покатастрофална игра против Германија. Два од трите примени гола на Холандија паднаа по негова вина.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Сите сте запнале по Хајтинга, а уствари врв на катастрофата беа левиот бек Вилемс и "играчиштето" Ван дер Вил. Ај Јетро Вилемс има 18 години и е фрлен буквално во оган и поради тоа е тотално изгубен, али не знам како Ван дер Вил би се продал со ваква очајна игра против Данска и уште покатастрофална игра против Германија. Два од трите примени гола на Холандија паднаа по негова вина.
И јас мислам дека не треба да се фрлаат дрвја и камења по детето. Не е тој крив, туку тој што го ставил. До толку ли Холандија нема лев бек па да мора да се потпре на средношколец?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Хејтинга направи голем кикс со Данска(како убаво и лесно си го пушти дехли при голот....срамота),Ван дер вил беше тотално без идеја(нити еден добар пробив не направи во нападите)-премногу предпазливо и зихерашки играше(а дефинитивно можи многу ,многу подобро).Вилиемс бе-со данска фатен 1000х off possition истото и вечерва против Германија.Ниеден солиден центар шут,ни еден добиен дриблинг и екстра слаба дефанзива(како воопшто да не играше типов).Матајсен-на неколку пати фатен како дреме во одбарана....Одбраната во целост катастрофа,неможеа да сврзат со средниот ред.Да не зборам за ball agression-ги оставаа да ги дриблаат онака , како мали деца .Никаква агресивност и желба да се врати топката во нивна посесија.

Средниот ред-Бомел-тешка катастрофа.Се губеше во теренот.Не знаеше типов изгледа што игра и каде му е местото.Многу често непрецизни пасови,слабо читање на играта,слаб tackling...ептем фејл.Де јонг-добар пасинг,се труди да разигра али не го бива воопшто типов(незнам како игра воопшто во репрезентација).Некако ми е тежок антиталент*го нема оној х фактор.Средината единствено Снајдер е некако на свое ниво.

Нападот-Ван Перси?Човече тежок фејл(и покрај тоа што го постигна голот).Колку испромашува со данците а и со Германциве на почеток чист зицер промаши-ова е европско друже ,една грешка кошта.Афелај-Буквално ништо не направи.Не го ни видов како што треба.Слаб во дефанзивата и во офанзива(имаше добра шанса да даде добар пас до РВП и таа ја усра).Робен? Јас да сум менаџер овој не би го играл во ниеден случај.Никогаш,би го оставил да дреме на клупа и никогаш повеќе фудбал да не заигра.Толку ме има изнервирано типов.

И за крај,најголемиот дебил од селектор на универзумов-Марвик.Значи потполно промашен случај.Се надевам одма после европсково ќе скини шијата.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Грешката за испаѓањето на Холандија треба да се бара единствено во селекторот и неговото дебилно оставање на клупа на најдобриот стрелец во квалификациите Хунтелар и Ван Дер Варт.
Со Данска немаше потреба да игра со Ван Бомел и Де Јонг,знаејќи дека го чекаат натпревари со германија и португалија,мораше да стартува со 4-4-2
Снајдер - Ван Бомел(Де Јонг) - Ван Дер Варт - Робен
Хунтелар - Ван Перси
и со 3 бода да стартува,и за сигурност и за мотивација на екипата.

А Лев би требало да почне со Геце и Ројс наместо Подолски и Милер,сигурно би добил на брзина и креативност,еве му прилика со данска да испроба некои комбинации со оглед на тоа дека има клупа која е појака од пола репрезентации на ова европско.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Холандија од Јап Стам па натака немала добар дефанзивец....

Ван дер Вил нафурано менаџер копиле,заинтересирени што биле сите екипи....:pos: Тој у Шалке ако се продаде добро ќе биде....

И со Матијсен на европско или светско....каде бе дечко??? Бадштубер и Хумелс се Неста и Стам за холандските колеги....

Нема успех кога Ван дер Варт плаче по новини зашто не игра,Хунтлер исто,а Ван Бомел дрвото игра....Тренерот сам себе го убијал...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Холандија од Јап Стам па натака немала добар дефанзивец....

Ван дер Вил нафурано менаџер копиле,заинтересирени што биле сите екипи....:pos: Тој у Шалке ако се продаде добро ќе биде....

И со Матијсен на европско или светско....каде бе дечко??? Бадштубер и Хумелс се Неста и Стам за холандските колеги....

Нема успех кога Ван дер Варт плаче по новини зашто не игра,Хунтлер исто,а Ван Бомел дрвото игра....Тренерот сам себе го убијал...
Mе чуди како ван Марвијк успеа да ги донесе до вицешампиони на светот. На европсково ги избламира до максимум и што е најтрагично, нема идеја што да превземе кога веќе тоа што го замислил не им оди. Типичен бедник, според мене главен виновник за холандскиот дебакл, иако имаат сеуште теоретски шанси за пласман во 1/4 финалето.

Ако јас се прашувам, би сакал Холандија да помине. Тоа за нив би било премија со оглед дека се вкрстува со групата А а таму не гледам непремостлива пречка до полуфиналето за репрезентациите од групата Б. Сепак сето ова е во рамките на теоријата.

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Низоземска иде кучи певајучи , ако им е кога не го користат капацитетот на играчите нека им биде мака малце . бтв стои тезата дека Робен е лузер , нели? Јас мислам дека е до него =)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Заборавив да пишам прееска...Каква топка извади Ноер кога шутираше Перси од некои 17-18м алал да му е.Голема заслуга во победава има и тој зошто овој удар што го спомнав голем дел од голманите ќе го проследеа со поглед.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Како тоа Холандија има шанси да ја помине групата?
Ако Холандија ја победи португалија,а данска изгуби од германија.
холандија,португалија,данска по 3 бода... кои се правилата? меѓусебен дуел или гол разлика,овде би требало да е гол разликата во ваков триаголник.
Но ме интересира какво е правилото кога 2 екипи имаат ист број на бодови?

Kajgana Shop

На врв Bottom