Навредливи билборди во Скопје

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
ахаха
Не се замрам, само тепам време.
Сега идам во црква, ќе се молам и за тебе ќе запалам свеќа.
Не еден ѕид, има све да излижам, море толку ќе ја излижам црквата што сидашите од африка ќе се излечат, а сите без нозе ќе станат фудбалери.
Амин:facepalm:
Аааа така ли? Епа не ти текна дека и јас само тепам време? Шо си мислеше ти дека се обидувам да го вразумам некој? Не бе квики, ти нема спас тебе :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Абе тоа што ги навредило ги навредило.
Што е прашај ги дечките од МПЦ. .
И нас не вреѓа нивното проповедање за живот во понизност, скромност, послушност... додека од друга страна практикуваат незаситост за раскош во материјална смисла.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Аааа така ли? Епа не ти текна дека и јас само тепам време? Шо си мислеше ти дека се обидувам да го вразумам некој? Не бе квики, ти нема спас тебе :)
Мене господ ќе ме спаси, на крај краева Исус за мене умрел. Ти си тој што ќе гори во пеколот.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Кој е тој твој народ?
Ти или си многу свилен или па само сакаш да пишеш нешто ете така колку да биде.
Те вреѓале црквите што никнувале како печурки, ок, собери повеќе како тебе и направете нешто против тоа.
Само ме интересира какво е твоето мислење за другите верски објекти, еве на пример џамиите што по 5 пати на ден испуштаат неартикулисани звуци, и што една џамија има озвучување колку сите дискотеки заедно во скопје?
Сограѓаните, појасно ти е можеби?

Билбордов гледам вие си го сфативте како одење против црквата и одма изрипување. Толку не рипнавте за децана што ги утепаа, али нема везе. Замисли да почнеме директно да идеме против црквата, клада на плоштад не ни бега. Под Ацета!

Моето мислење за другите верски објекти е исто како и за црквата. Ми сметаат.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
И нас не вреѓа нивното проповедање за живот во понизност, скромност, послушност... додека од друга страна практикуваат незаситост за раскош во материјална смисла.
Епа имаш повеќе опции:
-побуни се и превеземи нешто
-не оди во црква кога проповедаат или воопшто не оди
-земи сачмарка и види дали господ ќе ги спаси
-дрви го на форум за тоа
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 01:05 ---
Сограѓаните, појасно ти е можеби?

Билбордов гледам вие си го сфативте како одење против црквата и одма изрипување. Толку не рипнавте за децана што ги утепаа, али нема везе. Замисли да почнеме директно да идеме против црквата, клада на плоштад не ни бега. Под Ацета!

Моето мислење за другите верски објекти е исто како и за црквата. Ми сметаат.
Немора да ми персираш, во ред е.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Само морон може да се навреди од билбордот. Нема врска дали си верник или не живееме во општествто ( ваљда ) во кое секој има право на слободно изразување а и секој нормален човек знае да се насмее на своја сметка така да не знам што скокаат "вернициве".
не си во право, желбата за навреда токму ТИ ја покажа овде.замисли ситуација-шеташ со детето твое, син-ќерка сеедно, на едно 7-8-10-тина години, и одеднаш пред тебе скока и прави акробации како пиштол гол човек. објасни ја твојата реакција? ќе се насмевнеш и ќе речеш, еј сине, види го овој или ќе се поставиш заштитнички измеѓу и ќе му ја свртиш главата на детето?! а зошто?! те удри ли тој човек? те каменува ли? те опцу ли?не, само си ја почитува природата и природното во себе, само вистината е-ТОА НЕ Е НОРМАЛНО И НЕ Е МОРАЛНО, така и овој глуп билборд е неморален и е навредлив за Христијаните, тие се Христијани, а не морони како што ги нарекуваш и неавредуваш токму ТИ. засрами се!!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Мене господ ќе ме спаси, на крај краева Исус за мене умрел. Ти си тој што ќе гори во пеколот.
кој чека можеби и ќе дочека...:D
... ене првиот човек веќе скоро три милиони години чека на спасение....:cool:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Епа имаш повеќе опции:
-дрви го на форум за тоа
Колку гледам и ти само последново и го правиш
Со ваков речник и став на нетолеранција кон различните од тебе, тешко дека некој ќе те спаси, а господ најмалку. Ако постоеше пеколот, дефинитивно со понашањево ќе си купиш еднонасочен билет кон истиот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И од твоево философирање може да се каже дека и атеизмот е наметнат. Исто ти е све.
Мене кој ми го наметна атеизмот? Ултра-религизноте родители? Можеби фанатичните верници од наставници кои ги имав?

Оф сеа гледам ја што е работава. Ти си борец за женски права у машко тело, оние што црквата не ги сака и у денешно време што се срамат да се кажат педери и се викаат gay?
Не викам дека си, само прашање, еве нешто и потписот ми боде очи.
Потписот ми за да бијам шега со сам себе и општо за хомосексуалноста, поточно некои стеротипи. Да не речеш дека немаме смисла за хумор ние атеисти/хомосексуалци, особено хумор на наша сметка.

Дека само жените и хомосексуалците (и мала група свесни хетеросексуалци) се бореле за женските права - знаеме. Инаку не ви се згади тоа од ваша уста да излегуваат веќе илјада пати преџвакани мисли и шовинистички ставови? После ние педерите сме ширеле зарази. Не ми е ни чудно што толку брзо со владинава промоција, цела раја станаа born again христијани, а до вчера му му мочаа на соседот у двор и му је ебеа жена му, правеа измами за да спечалат пари на туѓа мака, и газеа туѓи кариери за да направат место за својата и така ебано натаму .... да не должам.

Јас не сум се срамел да кажам дека сум хомосексуалец, геј или педер. Без разлика кој од каква причина го искористил тој термин кога се работело за мене или некој друг како мене. А за тоа како јас се чувствувам во мето тело, јас, и само јас можам да знам, а ти можеш само да шпекулираш. Не се осеќам како помалку машко затоа што мојот сексуален магнет влече на друга страна од твојот. Па ти суди ме, вреѓај ме, прај ме умоболен или што и да ти сака душата.

Макар тоа било единственото нешто кое ме прави ненормален, тоа е само многу мал дел од тоа кој сум јас како личност. Во тој случај би бил 99% нормален. Тоа е пак далеку понормален од разно разни ликови кои се шетаат недискроминирани по државава, а некои и кои се дел од тајфата кои ја водат државава денес.

Тоа што се залагам за права на жените е поради тоа што во денес нема многу хетеросексуални мажи кои би го подржале тоа. Бидејќи модерниот маж се плаши од модерната жена, која не мора да му се потчинува, има глас, може да одлучува сама за себе, да биде успешна, нити е во било кој друг поглед зависна од него. Е, сега единственото нешто кое остана, а може мажот да ја загради во ќош жената е бременоста. Затоа најгласни беа традиционалните мажи кога се работеше за абортус, бидејќи и со тоа право, жената ќе беше комплетно слободна.

И денес тие мажи го дрват за убер-феминизмот, како тоа го уништило семејството, како жената почнала да живее во облаци, да се однесува демек шовинистички према мажот итн.

Пак останаа хомосексуалците и мала група еволуирани хетеросексуални мажи кои не им пречи тоа и/или го подржуваат. Останатите, впрочем и ти, сигурно ќе ви беше рај да се вратеа 50те години, кога жената се бркаше во кујна, се тепаше легализирано под брачен изговор, и немаше право ни да гласа на политички избори.

Сигурно опшстевото и било какви права кои постојат денес, немало да бидат да не било луѓе кои барем малку еволуирале во разумот. А не овдека да го дрват за општа култура, каде самите ги исповреѓаа сите кои барем ја сметаа целава работа за смешна, а не па за пофалба. Да бидам проклет ако некогаш дозволам било што слично како таа небула во твојата глава, мене ми го замати умот. Особено ако доаѓа под изговор на некаква си квази-духовност и пролив од морални и етички стандарди.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Колку гледам и ти само последново и го правиш

Со ваков речник и став на нетолеранција кон различните од тебе, тешко дека некој ќе те спаси, а господ најмалку. Ако постоеше пеколот, дефинитивно со понашањево ќе си купиш еднонасочен билет кон истиот.
Мојот бог простува.
А дека ја го правам последново не би рекол. Пајташите од МПЦ више издејствува да се тргне ова и со тоа зададоа епски удар кон Атеистите т.н неверници.
Следен чекор дефинитивно ќе биде палење на клада, сега Стево ми се јави ими кажа, него господ му кажал така.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Епа имаш повеќе опции:
-дрви го на форум за тоа.

- тоа вие верниците треба да се буните... ваши пари трошат..
- не влегуем таму ни под точка разно
- 102.3% ќе ги спаси....:pos:
- е како да не го дрвам... ме стимулираш!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мојот бог простува.
А дека ја го правам последново не би рекол. Пајташите од МПЦ више издејствува да се тргне ова и со тоа зададоа епски удар кон Атеистите т.н неверници.
Следен чекор дефинитивно ќе биде палење на клада, сега Стево ми се јави ими кажа, него господ му кажал така.
Еве еден лајк за смисолот за здрав хумор. Браво:D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Абе тоа што ги навредило ги навредило.
Што е прашај ги дечките од МПЦ. Ако не е важно незнам зашто воопшто дискутираш на темава.
И има некое правило дека во цивилизирана земја не треба да има религија?
како бе што ги навредило ги навредило.
па да знаеме за друг пат да не ги навредиме, ете за тоа.
а пошто се степа тука глеам па си реков ете ти ке ме просветлиш.
ако ти е за утеха незнам ни што тоа жените се навредиле од машки полов орган башка брнзен. ај да се навредеја мажите и така и така ама жените кои сите порано или покасно со сласт уживаат во истиот, малце е глупо. што автоматски и нив ги прави глупи или затуцани како сакаш земи. демек леле колку сме ние поштени, кур со око немаме виденоа овде ни го истопорија очите ке ни ги изади. бре бре бре.
а дома или на друго место очите од истиот ке си ги извадат.

сега ако одиме по таа логика значи на сите што им пречи билбордот и се почуствувале навредени како треба да ги перцепираме???
и само да те постетам дека македонија се секуларна држава, ако знаеш што уствари значи тоа. со самото тоа што ми ја набиваат религијата на нос секој ден јас се чувстувам навреден. и сега што правиме???
и не не значи дека во цивилизирана и напредна држава нема религија, но никој посебно не ја ферма. затоа е и напредна.
ама напротив во држава каде на религиите им се придава големо значење по правило се заостанати.
ти во каква држава сакаш да живееш. во заостаната или напредна, пошто едно со друго не оди баш.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Мене кој ми го наметна атеизмот? Ултра-религизноте родители? Можеби фанатичните верници од наставници кои ги имав?

Потписот ми за да бијам шега со сам себе и општо за хомосексуалноста, поточно некои стеротипи. Да не речеш дека немаме смисла за хумор ние атеисти/хомосексуалци, особено хумор на наша сметка.

Дека само жените и хомосексуалците (и мала група свесни хетеросексуалци) се бореле за женските права - знаеме. Инаку не ви се згади тоа од ваша уста да излегуваат веќе илјада пати преџвакани мисли и шовинистички ставови? После ние педерите сме ширеле зарази. Не ми е ни чудно што толку брзо со владинава промоција, цела раја станаа born again христијани, а до вчера му му мочаа на соседот у двор и му је ебеа жена му, правеа измами за да спечалат пари на туѓа мака, и газеа туѓи кариери за да направат место за својата и така ебано натаму .... да не должам.

Јас не сум се срамел да кажам дека сум хомосексуалец, геј или педер. Без разлика кој од каква причина го искористил тој термин кога се работело за мене или некој друг како мене. А за тоа како јас се чувствувам во мето тело, јас, и само јас можам да знам, а ти можеш само да шпекулираш. Не се осеќам како помалку машко затоа што мојот сексуален магнет влече на друга страна од твојот. Па ти суди ме, вреѓај ме, прај ме умоболен или што и да ти сака душата.

Макар тоа било единственото нешто кое ме прави ненормален, тоа е само многу мал дел од тоа кој сум јас како личност. Во тој случај би бил 99% нормален. Тоа е пак далеку понормален од разно разни ликови кои се шетаат недискроминирани по државава, а некои и кои се дел од тајфата кои ја водат државава денес.

Тоа што се залагам за права на жените е поради тоа што во денес нема многу хетеросексуални мажи кои би го подржале тоа. Бидејќи модерниот маж се плаши од модерната жена, која не мора да му се потчинува, има глас, може да одлучува сама за себе, да биде успешна, нити е во било кој друг поглед зависна од него. Е, сега единственото нешто кое остана, а може мажот да ја загради во ќош жената е бременоста. Затоа најгласни беа традиционалните мажи кога се работеше за абортус, бидејќи и со тоа право, жената ќе беше комплетно слободна.

И денес тие мажи го дрват за убер-феминизмот, како тоа го уништило семејството, како жената почнала да живее во облаци, да се однесува демек шовинистички према мажот итн.

Пак останаа хомосексуалците и мала група еволуирани хетеросексуални мажи кои не им пречи тоа и/или го подржуваат. Останатите, впрочем и ти, сигурно ќе ви беше рај да се вратеа 50те години, кога жената се бркаше во кујна, се тепаше легализирано под брачен изговор, и немаше право ни да гласа на политички избори.

Сигурно опшстевото и било какви права кои постојат денес, немало да бидат да не било луѓе кои барем малку еволуирале во разумот. Е не овдека да го дрват за општа култура, каде самите ги исповреѓаа сите кои барем ја сметаа целава работа за смешна, а не па за пофалба. Да бидам проклет ако некогаш дозволам било што слично како таа небула во твојата глава, мене ми го замати умот. Особено ако доаѓа под изговор на некаква си квази-духовност и пролив од морални и етички стандарди.
Слушај другар, ја нит те навредив нит сакам да те навредам. Само сватив зашто толку ги мразиш чичковците од црквите.
Од друга страна ти ме оценуваш мене, незнам како дека ми прија кога тепаат жени и дека мрзам хомосексуалци.
Зборот педер не го пишав за да те навредам, го пишав затоа што педер= маж што сака мажи.
Што е до мене, ич не ми смета да има хомосексуалци, кој што сака нека си прави, на крај краева, помалце конкуренција, повеќе просперитет ( ако ме разбираш на што мислам) :vozbud:

Од друга страна ти како таков најдобро треба да разбереш дека има луѓе со свои убедувања и верувања (во случајов навредената страна, не МПЦ туку вистинските верници), и дека нема ништо лошо во тоа.

И ова со абортусов, замисли мајка му на Тесла да и текнело дека она нејќе моментално да има дете и дека сака да си го проживее животот.
Мава абортус и што после? Може ова што сега дискутираме на форум ќе беше научна фантастика, стрикно во книга.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 01:24 ---
- тоа вие верниците треба да се буните... ваши пари трошат..
- не влегуем таму ни под точка разно
- 102.3% ќе ги спаси....:pos:
- е како да не го дрвам... ме стимулираш!
Стимулирајте се со шкорпион, ја сум од тие обратните од вас ;)
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 01:25 ---
Еве еден лајк за смисолот за здрав хумор. Браво:D
Здрав е, лижел ѕидови у црква.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
...После ние педерите сме ширеле зарази. Не ми е ни чудно што толку брзо со владинава промоција, цела раја станаа born again христијани, а до вчера му му мочаа на соседот у двор и му је ебеа жена му, правеа измами за да спечалат пари на туѓа мака, и газеа туѓи кариери за да направат место за својата и така ебано натаму .... да не должам...
чекај малку, кочи, дали ова значи дека под дифолт ние нормалните сме апаши, неморални, неверни, арамии,дрогираши..да не должам..а вие педерите сте морални, чесни, верни, не сте дрогираши?! нема арамии меѓу вас педерите?!?!:facepalm: дај адреса да ти пратам јаже да си се обесиш сам, не земај на душа некој неморален, арамија, неверен..да не должам..

Kajgana Shop

На врв Bottom