- Член од
- 14 јуни 2008
- Мислења
- 1.369
- Поени од реакции
- 1.075
Ја ти зборев за религија, ти ми збориш за логика... Религијата и логиката се север и запад.Владините реклами, еве, како пример. Не знам, ја вреѓаат мојата инелигенција бе! Не сакам да ги гледам на ТВ. Ме прашал некој, сироти јас, што мислам? НЕ. Кур ги боли. Зошто па јас да се замарам за туѓи какви и да се чувства, заради една реклама/антиреклама/уметнички израз?
Ја ваљда спаѓам у друго. Од 9 години сум решил да ја избришам таквата ментална маглина во мојата глава, и од тогаш не сум се покајал, без разлика кои срања во животот ми се случиле.
А од искуство, со други атеисти и агностици, не верувам дека спаѓаат во горенаведените групи. Дека има такви - има, само во многу мал дел се сигурно. И тераат некоја си мода. Демек јас бунтовен, атеист, попаметен итн. (илузии кои секој прцул што влегол у пубертет ги величи на големо).
Ама овде зборувам сериозно, како серозен човек, на сериозна тема. Ако мислиш дека тоа се булкот атеисти во Македонија, тогаш ти не познаваш ниеден вистински атеист. Туку позери. Кои тераат филозофска мода.
Секој добро воспитан и моралн човек не треба да си игра мајтап со нешто што го навредува другот, макар и да е најинтелегентен...
Са тоа во кој спаѓаш мене ич не ми е важно, тоа си е твое.