Навредливи билборди во Скопје

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Владините реклами, еве, како пример. Не знам, ја вреѓаат мојата инелигенција бе! Не сакам да ги гледам на ТВ. Ме прашал некој, сироти јас, што мислам? НЕ. Кур ги боли. Зошто па јас да се замарам за туѓи какви и да се чувства, заради една реклама/антиреклама/уметнички израз?

Ја ваљда спаѓам у друго. Од 9 години сум решил да ја избришам таквата ментална маглина во мојата глава, и од тогаш не сум се покајал, без разлика кои срања во животот ми се случиле.

А од искуство, со други атеисти и агностици, не верувам дека спаѓаат во горенаведените групи. Дека има такви - има, само во многу мал дел се сигурно. И тераат некоја си мода. Демек јас бунтовен, атеист, попаметен итн. (илузии кои секој прцул што влегол у пубертет ги величи на големо).

Ама овде зборувам сериозно, како серозен човек, на сериозна тема. Ако мислиш дека тоа се булкот атеисти во Македонија, тогаш ти не познаваш ниеден вистински атеист. Туку позери. Кои тераат филозофска мода.
Ја ти зборев за религија, ти ми збориш за логика... Религијата и логиката се север и запад.
Секој добро воспитан и моралн човек не треба да си игра мајтап со нешто што го навредува другот, макар и да е најинтелегентен...

Са тоа во кој спаѓаш мене ич не ми е важно, тоа си е твое.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ја ти зборев за религија, ти ми збориш за логика... Религијата и логиката се север и запад.
Секој добро воспитан и моралн човек не треба да си игра мајтап со нешто што го навредува другот, макар и да е најинтелегентен...

Са тоа во кој спаѓаш мене ич не ми е важно, тоа си е твое.
Кога зборам за владини реклами зборам за било што него логика. А дека се рака под рака со религија, толку барем, познат факт е.

Сега веројатно го сфати мојот пост.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Да бе да секој што е Атеист т.е. секој човек на планетава што неверува во бог/богови такви работи е според тебе комуњар ..................... САД на пр. отсекогаш биле Капиталистичка земја, а денеска во САД 20% Американци јавно се декларираат како Атеисти, исто и во многу други држави ширум светот кои никогаш немале и немаат благе везе со Социјализам/Комунизам па пак имаат висок процент на Атеисти и тоа лица кои јавно се декларираат како такви !
И кај нас огромен дел од МК популацијата се Атеисти, но поради ХХХ причини никој несака така јавно да се декларира ........... пошто нели кај нас се се ќути и премолчува за да не дознае средината нели !
Другар комуњари и комунисти не се исто, а не па хардкор комунисти.
Хардкор комунисти у денешно време, 70+ што нејќат на гробот да им пее поп и да имаат крст, зашто уште на времето Тито така им рекол.
За во САД ич не ми чуе, јас зборев за во Македонија.

А за инфово дека се кријат, не ми останува ништо друго освен да верувам, дека нели ти си тој што немаш друга работа и се занимаваш со ова прашање што и воедно е едно од поважните.

И на крај, колку за паралела, дали ти како атеист би се навредил ако јас, верник земам и залепам на билборд нешто против Атеистите ( што се нема случено)?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:24 ---
Квики, и ти и логиката сте север и запад ама тоа е што е
Ако оваа навреда прави да се осеќаш подобро, ок.
Јас како прво не ни зборев за релеигијата од почетокот, само некои напатени што немаат попаметна работа го тераат муабетот на тој пат.
Само зборев за култура. Ако ти си убеден дека е нешто така како што мислиш, не значи дека тоа нешто е така, никој не ти забранува, ама па и немаш право да го наметнуваш со тоа што вреѓаш други.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:25 ---
Кога зборам за владини реклами зборам за било што него логика. А дека се рака под рака со религија, толку барем, познат факт е.

Сега веројатно го сфати мојот пост.
Ти брат многу си навлезен у политикиве, нема конструктивен муабет со тебе.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Ако оваа навреда прави да се осеќаш подобро, ок.
Јас како прво не ни зборев за релеигијата од почетокот, само некои напатени што немаат попаметна работа го тераат муабетот на тој пат.
Само зборев за култура. Ако ти си убеден дека е нешто така како што мислиш, не значи дека тоа нешто е така, никој не ти забранува, ама па и немаш право да го наметнуваш со тоа што вреѓаш други.
Сакаш да кажеш дека билбордов го наметнува атеизмот и со тоа ги вреѓа другите, ахам океј. Ако е за така, целата религија е наметната бе. Детето кога е мало многу разбира шо е тоа господ шо е црква и слично. Ама неговите родители се тие што го носат и му го наметнуваат тоа без да го прашаат или да почекаат кога ќе биде доволно зрело за да може да размислува за себе. Ја спомна културата, и пак не сфатив шо сакаш да кажеш. Дека било некултурно од страна на тие шо го ставиле билбордот?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ти брат многу си навлезен у политикиве, нема конструктивен муабет со тебе.
Добро, еве, ти ќе го одредиш колосекот на дискусијата.

Велиш нема критика за секуларната мисла и напредок? За што беа кампањине против абортус? Сега чув спремаат таква кампања и за истражувања со матични клетки. Каде треба да се повлече линијата?

Ајде не сум кукал претходно, ама дека е тема на разговор, ете, да кажам што ми лежи на душа и вреѓа. И да, тоа што една жена според некои нема избор кога се работи за нејзиното тело и живот, мене лично ме вреѓа, без разлика како тоа се коси со твоите култоролошки и/или религиозни чувства.

Оваа тема дефинитивно не се занимава со култура, оти ако гледаме од тој аспект, не треба воопшто да дискутираме, оти културата баш тие огрдените и навредените многу добро ја изразија вака јавно сите да ја видат, како прљав веш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
а што беше толку навредливо на билбордот уствари.
што ве навреди поточно ??
вистинска икона ставија па ја оштетија??
може некој да објасни подетално што тоа точно го навредило. или ајде сега во мода е, сите со кревко здравје и осетливи чувства.
се нешто некој се навредува за нешто.
пред некоја недела почнаја да ги облекуваат статуите. демек жените се навредиле.
претходно карневалот во вевчани.
добро ние сме цивилизирана земја во 21 век или некоја затуцана вукојебина од 13 век може и порано.
ајде сега вештерки да палиме и на бајачи да одиме.
а и да сте се навредиле од некоја само вас позната причина.
и сега што, другите треба да умрат само затоа што вие сте се навредиле за нешто. голема работа, ке ви помини.
некако христијаните се правите модерни, вакви такви ама колку што гледам ама не сте ништо подобри од затуцаните муслимани на кои цело време им правите сеир колку биле глупи и заостанати.
му рекло магарето на зајакот колкави уши има:facepalm:
ама тоа е кога религиите в некое општество се носат на рамниште на реалност, и се претставуваат како ептен битна и важна работа. само ме интересира не ви пречи завивањето на оџата секој ден по пет пати. не ви ги пара ушите и не ве вади од контакт. сигурно и камбаните нив ги вреѓаат со самото тоа што им се дава до знаење дека тука има и друга вера или неверници.
дали до овде стигнавме. нели требаше верата да биде мост за разбирање толеранција моралност и шо знам јас таму.
по секојдневните случувања испаѓа дека само го уназадивте народот и општеството и му дадовте уште една причина да се мразат едни со други и то за ке нагласам
ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ И ВЕТЕР ВО МАГЛА
па уште и сакавте на децата на училиште задолжително да му го труете мозокот.
не сакам да речам ама само сталин е лекот за вас. на гулаг па таму преиспитвајте си ги ставовите и барајте ја смислата на животот а не тука од еден билборд сте се навредиле:facepalm:
да си пукниш од мака со кој го делиш воздухот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И на крај, колку за паралела, дали ти како атеист би се навредил ако јас, верник земам и залепам на билборд нешто против Атеистите.
..слатко би се изнасмеал... а можеби и би додал нешто на заебанцијата....

..и ај не го дрви повеќе, од кога тоа црквата е табу тема за хумор и сатира !!!!!!!!!!!

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Сакаш да кажеш дека билбордов го наметнува атеизмот и со тоа ги вреѓа другите, ахам океј. Ако е за така, целата религија е наметната бе. Детето кога е мало многу разбира шо е тоа господ шо е црква и слично. Ама неговите родители се тие што го носат и му го наметнуваат тоа без да го прашаат или да почекаат кога ќе биде доволно зрело за да може да размислува за себе. Ја спомна културата, и пак не сфатив шо сакаш да кажеш. Дека било некултурно од страна на тие шо го ставиле билбордот?
Тие што го ставиле билбордот земаат плата и тоа е тоа. Тие што го смислиле, тие се некултурните, а и тие што го поддржуваат и со тоа сакаат да бидат кул.

Никој неќе да каже дека билбордот наметнува атеизам, само сакам да кажам дека ги навредува христијаните и лугето што веруваат дека имало чудо во црквата.
Не те прашав дали веруваш или не у тоа чудо, ни па дали си атеист, вонземјанин или вахабист.
А за оваа твоја пасија со атеизам, неатеизам, религија итн. што си гледал у Заитгаист и што те одвојува од другарчињата и во твои очи те прави фраер, земи напиши книга, не го ставај ко универзален зачин кај ќе стигнеш.
И од твоево философирање може да се каже дека и атеизмот е наметнат. Исто ти е све.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:44 ---
Добро, еве, ти ќе го одредип колосекот на дискусијата.

Велиш нема критика за секуларната мисла и напредок? За што беа кампањине против абортус? Сега чув спремаат таква кампања и за истражувања со матични клетки. Каде треба да се повлече линијата?

Ајде не сум кукал претходно, ама дека е тема на разговор, ете, да кажам што ми лежи на душа и вреѓа. И да, тоа што една жена според некои нема избор кога се работи за нејзиното тело и живот, мене лично ме вреѓа, без разлика како тоа се коси со твоите култоролошки и/или религиозни чувства.

Оваа тема дефинитивно не се занимава со култура, оти ако гледаме од тој аспект, не треба воопшто да дискутираме, оти културата баш тие огрдените и навредените многу добро ја изразија вака јавно сите да ја видат, како прљав веш.

Оф сеа гледам ја што е работава. Ти си борец за женски права у машко тело, оние што црквата не ги сака и у денешно време што се срамат да се кажат педери и се викаат gay?
Не викам дека си, само прашање, еве нешто и потписот ми боде очи.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Тие што го ставиле билбордот земаат плата и тоа е тоа. Тие што го смислиле, тие се некултурните, а и тие што го поддржуваат и со тоа сакаат да бидат кул.

Никој неќе да каже дека билбордот наметнува атеизам, само сакам да кажам дека ги навредува христијаните и лугето што веруваат дека имало чудо во црквата.
Не те прашав дали веруваш или не у тоа чудо, ни па дали си атеист, вонземјанин или вахабист.
А за оваа твоја пасија со атеизам, неатеизам, религија итн. што си гледал у Заитгаист и што те одвојува од другарчињата и во твои очи те прави фраер, земи напиши книга, не го ставај ко универзален зачин кај ќе стигнеш.
И од твоево философирање може да се каже дека и атеизмот е наметнат. Исто ти е све.
Постојат и такви што го подржуваат не за да бидат кул, туку зошто сметаат дека тоа е правилно.А тие што веруваат дека во црквата се случило чудо, слободно нека одат јаже на врат да си стават. Јас немам другарчиња, имам пријатели, не ми се обраќај како на мало дете. И не дека те интересира ама тоа воопшто не ме одвојува од нив,а уште помалку па ме прави фраер. И престани да замараш со таа култура, нема тука култура у приказнава.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
а што беше толку навредливо на билбордот уствари.
што ве навреди поточно ??
вистинска икона ставија па ја оштетија??
може некој да објасни подетално што тоа точно го навредило. или ајде сега во мода е, сите со кревко здравје и осетливи чувства.
се нешто некој се навредува за нешто.
пред некоја недела почнаја да ги облекуваат статуите. демек жените се навредиле.
претходно карневалот во вевчани.
добро ние сме цивилизирана земја во 21 век или некоја затуцана вукојебина од 13 век може и порано.
ајде сега вештерки да палиме и на бајачи да одиме.
а и да сте се навредиле од некоја само вас позната причина.
и сега што, другите треба да умрат само затоа што вие сте се навредиле за нешто. голема работа, ке ви помини.
некако христијаните се правите модерни, вакви такви ама колку што гледам ама не сте ништо подобри од затуцаните муслимани на кои цело време им правите сеир колку биле глупи и заостанати.
му рекло магарето на зајакот колкави уши има:facepalm:
ама тоа е кога религиите в некое општество се носат на рамниште на реалност, и се претставуваат како ептен битна и важна работа. само ме интересира не ви пречи завивањето на оџата секој ден по пет пати. не ви ги пара ушите и не ве вади од контакт. сигурно и камбаните нив ги вреѓаат со самото тоа што им се дава до знаење дека тука има и друга вера или неверници.
дали до овде стигнавме. нели требаше верата да биде мост за разбирање толеранција моралност и шо знам јас таму.
по секојдневните случувања испаѓа дека само го уназадивте народот и општеството и му дадовте уште една причина да се мразат едни со други и то за ке нагласам
ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ И ВЕТЕР ВО МАГЛА
па уште и сакавте на децата на училиште задолжително да му го труете мозокот.
не сакам да речам ама само сталин е лекот за вас. на гулаг па таму преиспитвајте си ги ставовите и барајте ја смислата на животот а не тука од еден билборд сте се навредиле:facepalm:
да си пукниш од мака со кој го делиш воздухот.
Абе тоа што ги навредило ги навредило.
Што е прашај ги дечките од МПЦ. Ако не е важно незнам зашто воопшто дискутираш на темава.
И има некое правило дека во цивилизирана земја не треба да има религија?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:49 ---
Постојат и такви што го подржуваат не за да бидат кул, туку зошто сметаат дека тоа е правилно.А тие што веруваат дека во црквата се случило чудо, слободно нека одат јаже на врат да си стават. Јас немам другарчиња, имам пријатели, не ми се обраќај како на мало дете. И не дека те интересира ама тоа воопшто не ме одвојува од нив,а уште помалку па ме прави фраер. И престани да замараш со таа култура, нема тука култура у приказнава.
Ти се обраќам така зашто така се однесуваш.
Да имаше барем малце мозок немаше да се замараш со тоа што мислат и во што веруваат комшиите.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079

--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:44 ---

Оф сеа гледам ја што е работава. Ти си борец за женски права у машко тело, оние што црквата не ги сака и у денешно време што се срамат да се кажат педери и се викаат gay?
Не викам дека си, само прашање, еве нешто и потписот ми боде очи.
Мене ме навредува самото тоа што мојот народ верува во некое си „чудо“, а до некаде и црквине кои никнуваат на секое ќоше ко печурки по дожд па никому ништо. Вие за еден билборд што не опстои ни 2 дена ќе испоумрете од мака :tapp:

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Ти се обраќам така зашто така се однесуваш.
Да имаше барем малце мозок немаше да се замараш со тоа што мислат и во што веруваат комшиите.
A со твоето коментирање тука ти не се замараш?
Ја па незнам шо се замарам со тебе, се гледа дека одамна ти е испиен мозокот... Оди во црквата, ако го излижеш со јазикот едниот ѕид, лечи од настинка

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Мене ме навредува самото тоа што мојот народ верува во некое си „чудо“, а до некаде и црквине кои никнуваат на секое ќоше ко печурки по дожд па никому ништо. Вие за еден билборд што не опстои ни 2 дена ќе испоумрете од мака :tapp:
Кој е тој твој народ?
Ти или си многу свилен или па само сакаш да пишеш нешто ете така колку да биде.
Те вреѓале црквите што никнувале како печурки, ок, собери повеќе како тебе и направете нешто против тоа.
Само ме интересира какво е твоето мислење за другите верски објекти, еве на пример џамиите што по 5 пати на ден испуштаат неартикулисани звуци, и што една џамија има озвучување колку сите дискотеки заедно во скопје?
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:59 ---
A со твоето коментирање тука ти не се замараш?
Ја па незнам шо се замарам со тебе, се гледа дека одамна ти е испиен мозокот... Оди во црквата, ако го излижеш со јазикот едниот ѕид, лечи од настинка
ахаха
Не се замрам, само тепам време.
Сега идам во црква, ќе се молам и за тебе ќе запалам свеќа.
Не еден ѕид, има све да излижам, море толку ќе ја излижам црквата што сидашите од африка ќе се излечат, а сите без нозе ќе станат фудбалери.
Амин:facepalm:

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Зошто навредлив? Баш е интересен билбордот. :D

Смислата за хумор кај граѓаните е скоро нула. :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom