Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Мала помош.....прашања ако има некој:))

Царинска политика
Меѓународен финансиски менаџмент
ФСФПЕУ
ЕМСМП
Меѓународен развој
Девизен систем и девизно работење
Историја на економската мисла

Тnx:))

Член од
7 јуни 2012
Мислења
94
Поени од реакции
28
се сеќава ли некој шо имаше на прв колоквиум корпоративно за ревизија?:unsure:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
се сеќава ли некој шо имаше на прв колоквиум корпоративно за ревизија?:unsure:
Тоа и јас тек ќе го учам за испитот.

Инаку на пишување прашањето беше за Внатрешна контрола и видови од истата, а на дополнување се бараше да се наведат 3 начини на назначување/ангажирање на надворешен ревизор. Двете на заокружување не ми текнува како беа.

Инаку испитот претпоставувам дека ќе биде сличен на Трговско Право, 15 зезнати прашања на дополнување и 5 полесни на раскажување. Добар беше тој завршен, не ми окапа раката од пишување како на Монетарна или Статистика. Вас асистентката ви кажа нешто повеќе околу завршниот ?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
94
Поени од реакции
28
Тоа и јас тек ќе го учам за испитот.

Инаку на пишување прашањето беше за Внатрешна контрола и видови од истата, а на дополнување се бараше да се наведат 3 начини на назначување/ангажирање на надворешен ревизор. Двете на заокружување не ми текнува како беа.

Инаку испитот претпоставувам дека ќе биде сличен на Трговско Право, 15 зезнати прашања на дополнување и 5 полесни на раскажување. Добар беше тој завршен, не ми окапа раката од пишување како на Монетарна или Статистика. Вас асистентката ви кажа нешто повеќе околу завршниот ?
не, и по трговско право тогаш не ни кажа ништо во врска со завршниот ни сега.. а ни на мејл мислам дека она не враќа така да... ке видиме на 20ти како ке биде :D

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
не, и по трговско право тогаш не ни кажа ништо во врска со завршниот ни сега.. а ни на мејл мислам дека она не враќа така да... ке видиме на 20ти како ке биде :D
Распоред извадија ?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
да да на е-учење, курсот соопштенија :)
Англиски-2 само 4те останати теми од книгата ли треба да се учат т.е. од теми 8 (planning) до тема 12 (products), или има уште материјал ?

Иии кога ќе извадат термин за полагање на истиот, осеќам дека ќе биде од денес за утре ..... :unsure:

Член од
7 јуни 2012
Мислења
94
Поени од реакции
28
Англиски-2 само 4те останати теми од книгата ли треба да се учат т.е. од теми 8 (planning) до тема 12 (products), или има уште материјал ?

Иии кога ќе извадат термин за полагање на истиот, осеќам дека ќе биде од денес за утре ..... :unsure:
хмм во книгата наша има 14 теми...:confused: и англиски 1 ни беа првите 7, сега веројатно вторите 7.. според која книга вие учите, кој ви е професор?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
хмм во книгата наша има 14 теми...:confused: и англиски 1 ни беа првите 7, сега веројатно вторите 7.. според која книга вие учите, кој ви е професор?
Market Leader се вика книгата. Мојата (фотокопирана) книга е до 12та тема и потоа следуваат 30ина страни повторување на целиот материјал.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
94
Поени од реакции
28
Market Leader се вика книгата. Мојата (фотокопирана) книга е до 12та тема и потоа следуваат 30ина страни повторување на целиот материјал.
хмм изгледа е некоја постара верзија не знам, кај нас МАRKET LEADER NEW EDITION intermediate business english course book.. 8 тема е employment, 9 - trade, 10 - quality, 11 - ethics, 12 - leadership, 13- innovation и 14 - competition..

Член од
7 јуни 2012
Мислења
94
Поени од реакции
28
заради Круме цело време сум на тоа проклето е-учење и уште човеков изгледа не планира да стави резултати :mad:

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Мала помош.....прашања ако има некој:))

Царинска политика
Меѓународен финансиски менаџмент
ФСФПЕУ
ЕМСМП
Меѓународен развој