Сине, ај напиши ги прашањата (лекциите) ако се сеќаваш.Корпоративно управување- 4 прашања на раскажување
Тоа и јас тек ќе го учам за испитот.се сеќава ли некој шо имаше на прв колоквиум корпоративно за ревизија?
не, и по трговско право тогаш не ни кажа ништо во врска со завршниот ни сега.. а ни на мејл мислам дека она не враќа така да... ке видиме на 20ти како ке бидеТоа и јас тек ќе го учам за испитот.
Инаку на пишување прашањето беше за Внатрешна контрола и видови од истата, а на дополнување се бараше да се наведат 3 начини на назначување/ангажирање на надворешен ревизор. Двете на заокружување не ми текнува како беа.
Инаку испитот претпоставувам дека ќе биде сличен на Трговско Право, 15 зезнати прашања на дополнување и 5 полесни на раскажување. Добар беше тој завршен, не ми окапа раката од пишување како на Монетарна или Статистика. Вас асистентката ви кажа нешто повеќе околу завршниот ?
Распоред извадија ?не, и по трговско право тогаш не ни кажа ништо во врска со завршниот ни сега.. а ни на мејл мислам дека она не враќа така да... ке видиме на 20ти како ке биде
да да на е-учење, курсот соопштенијаРаспоред извадија ?
Англиски-2 само 4те останати теми од книгата ли треба да се учат т.е. од теми 8 (planning) до тема 12 (products), или има уште материјал ?да да на е-учење, курсот соопштенија
хмм во книгата наша има 14 теми... и англиски 1 ни беа првите 7, сега веројатно вторите 7.. според која книга вие учите, кој ви е професор?Англиски-2 само 4те останати теми од книгата ли треба да се учат т.е. од теми 8 (planning) до тема 12 (products), или има уште материјал ?
Иии кога ќе извадат термин за полагање на истиот, осеќам дека ќе биде од денес за утре .....
Market Leader се вика книгата. Мојата (фотокопирана) книга е до 12та тема и потоа следуваат 30ина страни повторување на целиот материјал.хмм во книгата наша има 14 теми... и англиски 1 ни беа првите 7, сега веројатно вторите 7.. според која книга вие учите, кој ви е професор?
хмм изгледа е некоја постара верзија не знам, кај нас МАRKET LEADER NEW EDITION intermediate business english course book.. 8 тема е employment, 9 - trade, 10 - quality, 11 - ethics, 12 - leadership, 13- innovation и 14 - competition..Market Leader се вика книгата. Мојата (фотокопирана) книга е до 12та тема и потоа следуваат 30ина страни повторување на целиот материјал.
Во е-индекс се ставени вкупните поени.заради Круме цело време сум на тоа проклето е-учење и уште човеков изгледа не планира да стави резултати
нема ни тамуВо е-индекс се ставени вкупните поени.
Мала помош.....прашања ако има некој)
Царинска политика
Меѓународен финансиски менаџмент
ФСФПЕУ
ЕМСМП
Меѓународен развој
Девизен систем и девизно работење
Историја на економската мисла
Тnx)