Навредливи билборди во Скопје

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Браво бе. Јако христијански. Сите христијани сте вакви (никакви) или само ти?
Си отворил ли воопшто на форум религија? Каде сте таму вие најголемите (ѓомити) христијани? Посебно на теми за ислам и за куран, се криете ко пи...
А чив тоа ти став почитуваш? Си се запрашал? Самиов твој пост ти е доказ. Засрамисе прво за твоето однесување. И после сакате почит..... е нема бе пријател. Респект се заслужува, на тацна на готово никој нема да ти го даде.
А зашто ја морам да го заслужам твојот респект,а? Нели е човечки да почитуваш друг човек и негов став,ако си против неговиот став,барем држи се на некоја морална линија и почитувај го..ако и тоа неможеш барем не навредувај.. тоа е етички и човечно. Зашто да дозволам некој да се исмејува со мојата вера или било која друга,зошто да се исмејуваш на будистот,ако он сака будист да биде,а тоа за тебе е глупо твој проблем бе пријателе..остави го него нека верува во ''глупоста'' ,негово право,а ти си никој и ништо да му го мериш тоа право и да го ставаш ранг подоле од другите кои се неверници.
Викате,зошто ни пречи исмевањето,демек тоа уметност било,реклама обична или што ти знам..ајде ја утре ќе земам твоја слика и ќе ти ставам рогови на неа,облечен у сукња и преку чело ќе ти напишам педер и тоа ќе го закачам на билборд..за мене а и за многу други ќе биде смешно,ќе биде и уметност,иновативна реклама или слично..ама тебе ќе те навреди,нема да ти е сеедно и ќе се чувствуваш понизно. Иста е ситуацијава и сега,само во друга конотација..ама тоа некој неможе да го свати.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А зашто ја морам да го заслужам твојот респект,а? Нели е човечки да почитуваш друг човек и негов став,ако си против неговиот став,барем држи се на некоја морална линија и почитувај го..
А ти Цитро златен, да не заборави да си го аплицираш твојот совет кај тебе прво, онака, од искуство, па да можеш на друг да му го делиш?

Не викам дека си грешка за тоа што го збориш, ама дефинитивно викам дека негуваш хипокризија.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А зашто ја морам да го заслужам твојот респект,а? Нели е човечки да почитуваш друг човек и негов став,ако си против неговиот став,барем држи се на некоја морална линија и почитувај го..ако и тоа неможеш барем не навредувај.. тоа е етички и човечно. Зашто да дозволам некој да се исмејува со мојата вера или било која друга,зошто да се исмејуваш на будистот,ако он сака будист да биде,а тоа за тебе е глупо твој проблем бе пријателе..остави го него нека верува во ''глупоста'' ,негово право,а ти си никој и ништо да му го мериш тоа право и да го ставаш ранг подоле од другите кои се неверници.
Викате,зошто ни пречи исмевањето,демек тоа уметност било,реклама обична или што ти знам..ајде ја утре ќе земам твоја слика и ќе ти ставам рогови на неа,облечен у сукња и преку чело ќе ти напишам педер и тоа ќе го закачам на билборд..за мене а и за многу други ќе биде смешно,ќе биде и уметност,иновативна реклама или слично..ама тебе ќе те навреди,нема да ти е сеедно и ќе се чувствуваш понизно. Иста е ситуацијава и сега,само во друга конотација..ама тоа некој неможе да го свати.
Каде бе креле виде дека јас тебе те навредив? А ти го направи тоа и тоа со вулгарни и непристојни зборови. Ако јас сум немал респект не знам кој имал на форумов. Ако за тебе не е навреда попска ујдурма да ви потпикнува под нос, ѓомити некое чудо било, ти веќе имаш проблем, јас немам со тоа.
И научи што е будизам, и влези на форум религија и види дали воопшто сум напишал еден пост на тема будизам не тука да какаш овде.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се сеќавате што се случи кога во Данска излезе карикатурата на Мухамед???

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ако е така требаме пола реклами да ги симнеме од ТВ. Особено од наше производство. Јас не сум зел да се жалам на форум вака дека моите чувства било повредени додека сум гледал нешто на ТВ.
Ај те молам навед барем една таква реклама.
Плус ова не е реклама, што значи дека намерно е ставено од некој "уметник" за да шири навреди.
Да имало други вакви работи сигурно МПЦ би се побунила, како што го направи ова со случајов.

И другово со Миленко и Сорос не го коментирам, само може да кажам дека у Македонија атеистите воглавно се делат на:
-хардкор комунисти
-тинејџери
-тинејџери во душа
-луѓе што се срамат од својата религија
-друго

Сите овие набројани стануваат верници кога имаат тешки здравствени или друг вид на проблеми во животот.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
А зашто ја морам да го заслужам твојот респект,а? Нели е човечки да почитуваш друг човек и негов став,ако си против неговиот став,барем држи се на некоја морална линија и почитувај го..ако и тоа неможеш барем не навредувај..
те цитирам: "Значи атеистите кога се работи за вера се најголеми гомно-јадачи евер. И тоа кога се работи за Христијанство..а ако се работи за Ислам несмеат да писнат,зашто може куранот у уста да им го начукаат. Начекале лабава почва и се празнат со своите негативности,типично дегенскисе прават учени,образувани луѓе."

Кој прв почна да вреѓа? -Ти. И ти најде да кажуваш за почитување на други мислења.

На секој врската со Бог му е личносна. Тоа е нешто што го живеат тие навредените. Јас никогаш не се вмешувам во муабет што немам некое познавање или искуство во тоа. Би се чувствувал глупаво. Во првиот пост реков дека сум навреден. Добра ти ноќ
A на кој уствари му е гајле ако си навреден? Па и да не му е на секој врската со бОГ, самиот тој или личноста како шо викаш ти, шо има тоа врска? Билбордот е направен директно за случката со "чудото", и така како што ти ЦЕЛОТО тоа го поврзуваш со религијата, и "те боли" на некој начин, така и јас можам да си претпоставам дека можам да те навредам на било кој начин поврзан со пресветиот. Нели?

Иначе рано ми е за спиење, благодарам во секој случај

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Каде бе креле виде дека јас тебе те навредив? А ти го направи тоа и тоа со вулгарни и непристојни зборови. Ако јас сум немал респект не знам кој имал на форумов. Ако за тебе не е навреда попска ујдурма да ви потпикнува под нос, ѓомити некое чудо било, ти веќе имаш проблем, јас немам со тоа.
И научи што е будизам, и влези на форум религија и види дали воопшто сум напишал еден пост на тема будизам не тука да какаш овде.
Нигде не те персирав ја дека ти си кажал или лично си ме навредил..ОК извини,мислев на атеистите генерално.. А за тоа дали е поповска ујдурма,божја работа или хемиски процес секој си тумачи на свој начин..али некој да ми вика дека сум глуп и неписмен што верувам у чудо, (не ти, генерализирам) нема да го прифатам..ако се ја декларирам како верник,мене тоа ми смета..

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Сите овие набројани стануваат верници кога имаат тешки здравствени или друг вид на проблеми во животот.
Веруј ми ако имам тешки здраствени проблеми, црквата е последно место на кое би отишол.Незнам зошто воопшто мислиш дека таму ќе одам. Хмм, болница?

Може вака, ти кога ќе се разболиш нека те пратат во црква,а мене во болница. Deal?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
само може да кажам дека у Македонија атеистите воглавно се делат на:
-хардкор комунисти
-тинејџери
-тинејџери во душа
-друго
Значи така сакаш да играш? ОК, така и ќе играме да видиме до кај можеш да одиш

Верниците христијани во Македонија се делата на:
- Верници од мода (од 1991 ва навака посветени комунисти кои немаа што друго да прават)
- Криминалци кои за своите недела се исповедаат во црква и „купуваат“ место во рајот
- Хипокрити кои на ниеден верски принцип и закон не се осврнуваат, а се прават верници
- Маријалисти кои за пари проповедаат вера а ни самите не веруваат во неа (попови, лопови и слични)
- Покварењаци кои ни Д од доблест немаат а се прават малтене светци
- други 0,02% кои можеби се прави верници

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Уште една тема сврзана на лична база.

Глупо е да се брани чудово затоа што веќе е докажано спротивното. Ако не се сеќавате на изнесувањето на Владимир Петрушевски (професор) за тоа како е највозможно да се случило „чудото“. Но повторно џабе е. Ситиот на гладниот никад нема да му верува.

(во овој случај ситиот е верник)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Плус ова не е реклама, што значи дека намерно е ставено од некој "уметник" за да шири навреди.
Да имало други вакви работи сигурно МПЦ би се побунила, како што го направи ова со случајов.

И другово со Миленко и Сорос не го коментирам, само може да кажам дека у Македонија атеистите воглавно се делат на:
-хардкор комунисти
-тинејџери
-тинејџери во душа
-друго

Да бе да секој што е Атеист т.е. секој човек на планетава што неверува во бог/богови такви работи е според тебе комуњар ..................... САД на пр. отсекогаш биле Капиталистичка земја, а денеска во САД 20% Американци јавно се декларираат како Атеисти, исто и во многу други држави ширум светот кои никогаш немале и немаат благе везе со Социјализам/Комунизам па пак имаат висок процент на Атеисти и тоа лица кои јавно се декларираат како такви !
И кај нас огромен дел од МК популацијата се Атеисти, но поради ХХХ причини никој несака така јавно да се декларира ........... пошто нели кај нас се се ќути и премолчува за да не дознае средината нели !

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нигде не те персирав ја дека ти си кажал или лично си ме навредил..ОК извини,мислев на атеистите генерално.. А за тоа дали е поповска ујдурма,божја работа или хемиски процес секој си тумачи на свој начин..али некој да ми вика дека сум глуп и неписмен што верувам у чудо, (не ти, генерализирам) нема да го прифатам..ако се ја декларирам како верник,мене тоа ми смета..
Ти си се декласрирал како христијанин, јас се декларирам како атеист и се што ќе кажеш (а е невистина) за атеистите нормално дека ме навредува. Ти беше тој кој прв употреби некакви погрдни зборови кон атеистите, значи си ме навредил и мене. Ако навистина си се придржуваш на она што христијанството (барем би требало) ве учи доблесно ќе беше да се извиниш, но толку од твоето христијанство. Секоја чест.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Следно е... јавно спалување на вештерки!:D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Владините реклами, еве, како пример. Не знам, ја вреѓаат мојата инелигенција бе! Не сакам да ги гледам на ТВ. Ме прашал некој, сироти јас, што мислам? НЕ. Кур ги боли. Зошто па јас да се замарам за туѓи какви и да се чувства, заради една реклама/антиреклама/уметнички израз?

-хардкор комунисти
-тинејџери
-тинејџери во душа
-друго

Ја ваљда спаѓам у друго. Од 9 години сум решил да ја избришам таквата ментална маглина во мојата глава, и од тогаш не сум се покајал, без разлика кои срања во животот ми се случиле.

А од искуство, со други атеисти и агностици, не верувам дека спаѓаат во горенаведените групи. Дека има такви - има, само во многу мал дел се сигурно. И тераат некоја си мода. Демек јас бунтовен, атеист, попаметен итн. (илузии кои секој прцул што влегол у пубертет ги величи на големо).

Ама овде зборувам сериозно, како серозен човек, на сериозна тема. Ако мислиш дека тоа се булкот атеисти во Македонија, тогаш ти не познаваш ниеден вистински атеист. Туку позери. Кои тераат филозофска мода.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
мене на пример ме навредија со чудото....што манипулираат со народот....за да се возат во мерцедеси.....
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 00:11 ---
мене на пример ме навредија со чудото....што манипулираат со народот....за да се возат во мерцедеси.....ваква слобода мора да има за да почне да размислува народот....верувам во господ,али билбордов само ја покажа целата црква како институција и средство за манипулација на народот....

Kajgana Shop

На врв Bottom