ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
thelaw

И двете прашуваа зависи кај која ќе се паднеш. Јас лично бев кај Родна и мислам дека она полесно прашуваше и Тина беше сосема ок ама знаеше нешто да праша некој со намера да го збуни, но ако ти е совладан материјалот 8ца ептен лесно се добива. Мене ме праша за ограничена деловна способност, отстапувања од принцип на слободна иницијатива и да и набројам само видови застапништво и ми вика 10ка и ја ваква o_O не ми се веруваше бев меѓу првите и очекував ќе ме прашува повеќе ама ептен лесно ептен. Иначе колоквиумите мене потешки ми беа пошо позната си е она по нејзините колоквиуми со само 1 сменето зборче ама се поминува. Само обрни внимание мн на дефинициите од збор до збор какви што се. Ние сега полагаме на 15 прашања со 8 се поминува на влезен колок јас првиот со 9 бода го поминав со 1 читање на книгата пошо планирав граѓанско да го оставам а вториот убаво си го читав и 14че.Не читај површно, за испит ќе помине и тоа ама колоквиоумите се зезнати :)

O

Orion.

Гостин
thelaw

И двете прашуваа зависи кај која ќе се паднеш. Јас лично бев кај Родна и мислам дека она полесно прашуваше и Тина беше сосема ок ама знаеше нешто да праша некој со намера да го збуни, но ако ти е совладан материјалот 8ца ептен лесно се добива. Мене ме праша за ограничена деловна способност, отстапувања од принцип на слободна иницијатива и да и набројам само видови застапништво и ми вика 10ка и ја ваква o_O не ми се веруваше бев меѓу првите и очекував ќе ме прашува повеќе ама ептен лесно ептен. Иначе колоквиумите мене потешки ми беа пошо позната си е она по нејзините колоквиуми со само 1 сменето зборче ама се поминува. Само обрни внимание мн на дефинициите од збор до збор какви што се. Ние сега полагаме на 15 прашања со 8 се поминува на влезен колок јас првиот со 9 бода го поминав со 1 читање на книгата пошо планирав граѓанско да го оставам а вториот убаво си го читав и 14че.Не читај површно, за испит ќе помине и тоа ама колоквиоумите се зезнати :)
Само тие 3 прашања и ги одговори и ти стаи 10ка?:eek:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Може ли некој да ми прати mail од асистентот по Трудово право.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Само тие 3 прашања и ги одговори и ти стаи 10ка?:eek:
Мене ме праша принцип на совесност и чесност,ограничување кај облигационите права и видови приговори и ми стави 9ка.Толку по 3 прашања прашват на испит...

O

Orion.

Гостин
Мене ме праша принцип на совесност и чесност,ограничување кај облигационите права и видови приговори и ми стави 9ка.Толку по 3 прашања прашват на испит...
Јас сеа пред некој ден го полагав, ми остана од прва и не му се замарав до сеа, 64 извадив од 80 прашања на испит и сеа треба и есеј да правиме. Леле требаше да идам усно:( Уствари усно искочи полесно, прашањава на испитот беа тросмислени:) Али нема везе ќе извадам 8 најверојатно

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
каде е правосудната насока на УГД...во Кочани или во Штип?
Штип ! Оваа година сите насоки на правен се во Штип, само оние кои почнале во Кочани остануваат во Кочани, новите студенти на правен студираат во Штип.

Член од
17 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
4
Може ли некој да ми прати mail од асистентот по Трудово право.
alek272@yahoo.com ако ти предава алек :)

--- надополнето: 12 јуни 2012 во 09:36 ---
Некој да ми каже до колку бода даваат по предметиве Казнено, Административно и Трудово дали било со одговарање усно или семинарска? На трите по 4 бода ми фалат за 6ка.:facepalm:
па малку покасно ти текнало освен ако одиш у септември за еден знам дека трудово ја прашуе книгата и тоа професорот те прашуе, административно ќе ти дае, а канено треба на 12 т.е денеска да се одоговара у 11 на три тематски целини у е2, те праше мујоска :)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
па малку покасно ти текнало освен ако одиш у септември за еден знам дека трудово ја прашуе книгата и тоа професорот те прашуе, административно ќе ти дае, а канено треба на 12 т.е денеска да се одоговара у 11 на три тематски целини у е2, те праше мујоска :)
Здравје тогаш, Август.
Ондак ми останува деновиве да идам кај Административно да видам дали ќе ми даде семинарска да му напраам за 4-5 бода, би требало да ми искочи во пресрет. :P

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ми требаат материјали или евентуално семинатска по Управно процесно право на тема НАЧЕЛО НА СЕРВИСНА ОРИЕНТАЦИЈА, ПРИНЦИП НА ЕФИКАСНОСТ И ПРИНЦИП НА МАТРИЈАЛНА ВИСТИНА. Ве молам доколку има некој било што да ми прати. Благодарам однапред. Поздрав.

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
od kade se uci za esej po eu ?fala :)
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 21:03 ---

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Има некој бруцош што полагал завршен испит Уставно? Како идат прашањата, знам само дека биле 13.

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
od kade se uci za esej po eu ?fala :)
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 21:03 ---
od nikade konkretno.Nesto od kniga nesto po tvoe.Jas imav politickite kriteriumi za priem vo EU i problemot so imeto vo kontekst so ispolneti politicki kriteriumi.Najcesto e so filozofiranje,ako gledas vesti minimum 10 poeni.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Dali moze nekoj da mi gi napise temite za esej po filozofija i nekoj sto polaga gpp da kaze se pagjaat li prasanjata sto gi imase po fotokopirnicite

Kajgana Shop

На врв Bottom