ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
17 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
4
amnes
DECKI MOZE LI NEKOJ DA MI KAZE PO KAZNENO STO TEMI NAJCESTO DAVA ZA ESEJ...FALA
амнеситија и помилување, конфискација на имот и имотна корист, еутаназија, казнена одговорност на правните лица и алтернативни мерки :)
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 16:17 ---
DA NEGO ZA STO VI VIKA DA PISITE 5 TEMI SE ZNAM
најчесто за да добиеш високи бодови мора да имаш се шо е напишано у книга со поинакви зборови, кратко и јасно, бара да имаш член од закон, устав доколку има, мислење некое од страна и нешо ќе изгуглаш... ама немој да филозофираш пошо ќе те оценуе мујоска а она не сака долгии досадни есеи ГУД ЛАК

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
За колоквиумите писмени тоа го мислев. За кај Бучко, дотерај се убаво и научи си. Не ми предавал тој али според кажувања - фин е и нема да има проблем. Само кај Фрчко да не полагате, тоа да ви кажам.
А др семестар не ни бега ни Фрчковски. А сега јас не верувам дека римско кај Бучковски ќе е така лесно како што викаат сите. Мене ми изгледа како да ќе бара детално и ситници незнам ама мене страв ме фаќа. Дај боже да е ко граѓанско сите изположија со супер оцени а се плашевме дека ќе паднеме.

Член од
17 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
4
А др семестар не ни бега ни Фрчковски. А сега јас не верувам дека римско кај Бучковски ќе е така лесно како што викаат сите. Мене ми изгледа како да ќе бара детално и ситници незнам ама мене страв ме фаќа. Дај боже да е ко граѓанско сите изположија со супер оцени а се плашевме дека ќе паднеме.[/quote
кој ве прашуваше граѓанско родна или тина? бај да веј колквиумите лесни се или??? :):):):)

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Ме интересира ако може некој да ми каже со колку најмалку поени се упишува на правниот во Скопје,од прилика со колку во државна квота?Колку е тешко да се запишеш?Фала однапред! :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.125
Ме интересира ако може некој да ми каже со колку најмалку поени се упишува на правниот во Скопје,од прилика со колку во државна квота?Колку е тешко да се запишеш?Фала однапред! :)
брат ако не си учел средно пошо прашуваш за минималните поени , не ни прашувај за факултетов...А кога веќе си запнал ако не те примат на правни запиши се на новинарство и после некоку недели префрлисе на правни...на новинарство секоаш имат место...

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
каде е правосудната насока на УГД...во Кочани или во Штип?

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
брат ако не си учел средно пошо прашуваш за минималните поени , не ни прашувај за факултетов...А кога веќе си запнал ако не те примат на правни запиши се на новинарство и после некоку недели префрлисе на правни...на новинарство секоаш имат место...
брат сите 4 години сум одличен,последната баш со сите 5ки..само пак некако се плашам пошто знам дека има конкуренција,би требало да имам негде околу 90 поени со државната матура...

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
би требало да имам негде околу 90 поени со државната матура...
Лани последен што беше во државна квота беше со околу 84 поена. Се зависи од конкуренцијата али би требало да влезеш под државна ако имаш 90.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Дечки, да ли знаете дали дава бодови за повисока оцена Борче, т.е. Драган Административно? Мене ми фали 1 и плус бонус, т.е. 2, да знам како да настапам..

Член од
17 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
4
Дечки, да ли знаете дали дава бодови за повисока оцена Борче, т.е. Драган Административно? Мене ми фали 1 и плус бонус, т.е. 2, да знам како да настапам..
мислам дека дава зашо мене ми требаат и ми рече дека ќе ми дае :) ;)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Некој да ми каже до колку бода даваат по предметиве Казнено, Административно и Трудово дали било со одговарање усно или семинарска? На трите по 4 бода ми фалат за 6ка.:facepalm:

Член од
11 јуни 2011
Мислења
24
Поени од реакции
8
Ај некој шо полагал англиски на 7 јуни нека каже шо прашања му се паднаа ... и дали беше тешко?

Kajgana Shop

На врв Bottom