ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Денес бил денот на распадот на СССР и русите славеле низ варшавските улици со патриотски песни. Сепак колку и да биле испровоцирани пољаците како домаќини морало да покажат повисок степен на толеранција. Во сите постирани видеа се гледа како полски хулигани подмукло напаѓаат руски навивачки групи. Ниско и срамно од нивна страна.

Btw руската амбасада изјавила дека веста што провеа за убиениот руски навивач е не точна.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
изгледа на ова видео е тој што се збори дека добил тешки повреди, се виде дека по еден удар падна на шина од трамвај и имаше доста голема рана на главата многу крвареше. страшно не знам што да кажам.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Тебе жал да не те фати ако погодат некој во око џандарине со гуменине куршуми и да остани некој без око ? Нека се тепаат бе ова ми е чист мерак мене.
Не знам друже ја не оправдувам никакво насилство,наместо да гледаат фудбал они се тепаат,па налет друго и невини страдаат.нека размислат друг пут на какви земји им даваат да организираат првенства.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Значи не бил само Балканот црна дупка на Европа..и Полска и Русија биле :icon_lol:

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
изгледа на ова видео е тој што се збори дека добил тешки повреди, се виде дека по еден удар падна на шина од трамвај и имаше доста голема рана на главата многу крвареше. страшно не знам што да кажам.
Најверојатно е Русин ептен го јадеше.Тој со адидас тегетот тренерка го има на секоја слика и клип :pos:

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Денес бил денот на распадот на СССР и русите славеле низ варшавските улици со патриотски песни. Сепак колку и да биле испровоцирани пољаците како домаќини морало да покажат повисок степен на толеранција. Во сите постирани видеа се гледа како полски хулигани подмукло напаѓаат руски навивачки групи. Ниско и срамно од нивна страна.

Btw руската амбасада изјавила дека веста што провеа за убиениот руски навивач е не точна.

Епик хистори фејспалм.

СССР се растурал 2 години .

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Епик хистори фејспалм.

СССР се растурал 2 години .
Така пренесоа хрватите, а искрено и јас инфото не го проверив. Можеби и грешка сум разбрал, но датумов бил поврзан нешто со СССР.

ПС - Ете што било

Денеска е ден на Русија, официјален државен празник со кој се одбележува одвојувањето од Советскиот Сојуз. На 12-ти јуни 1990-ата година, Првиот пратенички состав на Руската Федерација, изгласа декларација за самостојност.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Не знам друже ја не оправдувам никакво насилство,наместо да гледаат фудбал они се тепаат,па налет друго и невини страдаат.нека размислат друг пут на какви земји им даваат да организираат првенства.
Ееееепа зато бе другарче јас го пишав то што го пишав :D

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.108
Поени од реакции
25.170
Полскава полиција ептен потфрли искрено. Несмеа да дозволат вакво нешто, мора да бидат во повеќе број и подобро организирани, се најавуваше дека ќе има вакво нешто и мораа да бидат поспремни. Им се тепаат сред центар, луѓе со фантомки и во голем број им шетаат низ градот, за време на тепачка они незнаат главата кај им е, страв им е на нив да не им се пуштат. Се што е со фантомка мора да се апси и секоја поголема маса на луѓе да се апси или раздели.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Русите провоцираат ,тешки провокатори се,тоа ти е исто како Срби или грчишта да ми дојдат и да провоцираат,да викаат Македонија е српска или грчка а плус и да вејат знамиња и пароли.. Исто и на утакмицата во Скопје иако не беа многу,провоцираа и скандираа Косово е Србија,кој им курац бре,тоа можат у Белград да го скандираат а не у Скопје.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ова ти е како низ Тел Авив да се шеташ со кукаст крст...
Абе ај, да не биле советите кај ќе беше Полска сега тие ги мрзат комунистите не ги сакаат бидејќи на сила ги втурнаа во комунизам, а не Русите како народ

Kajgana Shop

На врв Bottom