Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сакаш каде сакаш :smir:

Наскоро ќе биде готов тестот од мојата ЧИСТОКРВНА MSI конфигурација

MSI+logo.jpg

Epa vaka,
sakam da go pojacam kompjuterot , so graficka i ram.
Ako ne ve mrzi da mi kazete kolku ke me kosta
RAM 1 GB , i kade mozam da go najdam.
GeForce od FX 6000 pa se do GeForce FX 8600 da mi kazete kolku ke me kosta i od deka ke mozam da ja zemam.
Ako mozi da e nekoja prodavnica sto ima zastapnistvo vo Strumica , Bidejki sum od strumica.
Pozdrav i fala odnapred.
Tie sto ke mi pomognat ke doBiat zelenko (Bel BumBar :D)

Epa vaka,
sakam da go pojacam kompjuterot , so graficka i ram.
Ako ne ve mrzi da mi kazete kolku ke me kosta
RAM 1 GB , i kade mozam da go najdam.
GeForce od FX 6000 pa se do GeForce FX 8600 da mi kazete kolku ke me kosta i od deka ke mozam da ja zemam.
Ako mozi da e nekoja prodavnica sto ima zastapnistvo vo Strumica , Bidejki sum od strumica.
Pozdrav i fala odnapred.
Tie sto ke mi pomognat ke doBiat zelenko (Bel BumBar :D)

Zemi si MSI - 8400 GS na 512 ddr 2
msi_8400gs512_exp.JPG

Mislam deka vo maloprodazba poveke od 35 € nema da i baraat

Кажи ми, знаеш ли што е разликата од NVIDIA и MSI???

И кој е подобар?
И зашто?

Nekoj raboti gi mesas.

Bosh pravi delovi i za Toyota i za Dacia

Koj e pokvaliteten, Toyota ili Dacia ?

Nemora da znaci ako site proizvoditeli na graficki go koristat istioit chip od nvidia ili ati davaat isti performansi. Zasto asus i palit se sekogas poeftini od MSI ?

Кога сакаш каде сакаш :smir:

Море тебе памет не ти доаѓа. Доста провоцираш како мало дете, еве покажав заинтересираност, кажи датум и место и да се такмичиме. А не да се маваш у груди ко Тарзан.

Nemora da znaci ako site proizvoditeli na graficki go koristat istioit chip od nvidia ili ati davaat isti performansi. Zasto asus i palit se sekogas poeftini od MSI ?

Изгледа ти некои работи ги мешаш, сите оние графички што се на база на ист чип од било кој производител имаат ЕДНАКВИ перформанси, освен во случај кога производителот ке произведе фабрички оверклокуван модел. А не се сеќавам кога во последниве неколку години Асус бил поефтин од МСИ на домашен или странски пазар, а Палит се поевтини бидејќи имаат поголем промет од Асус, МСИ и Гигабајт заедно.

P.S. За која фирма работиш? Риверсофт, Датапоинт, RHS?

Sakas da kazes deka Palit poveke prodava od MSI i deka graficka karta na Palit i MSI davaat ednakvi performansi?

Asus sekogas bil poeftin od MSI a za Gigabajt nema sto da zborime, ova im e vtor pocetok posle bankrotot koj go doziveaa. Ploca od bankrotirana firma ne blagodaram.

Sakas da kazes deka Palit poveke prodava od MSI i deka graficka karta na Palit i MSI davaat ednakvi performansi?

Asus sekogas bil poeftin od MSI a za Gigabajt nema sto da zborime, ova im e vtor pocetok posle bankrotot koj go doziveaa. Ploca od bankrotirana firma ne blagodaram.

Кога биле банкрот gigabyte жити се ..... :pos::pos::pos:
Да не мислиш на Abit?

We have another wannabe expert....
Појма да се немало, да се тресело на форуми бреее, убоо те праша Сефир, можеш да си кажеш за која фирма работиш?

2008 godina MSI belezi najgolema prodazba, i najinteresno e sto nekoj gi falese HP i Dell a istite zimaat roba od MSI :pos2::pos2:, Pred dve godini Gigabajt bese bankrotiran.

Da abit bankrotira sega skoro dodeka Gigabajt 1998 ili 1999, prasaj nekoj od rema kompjuteri ke ti objasni podetalno.

A da mi kazes kade da zemam grafi4ka mSI

Ti od Strumica bese ?

Hmmmmmm

Idi u Diginet naracaj ke ti dojde :smir:

Eve ti gi karakteristikite, malce da se pozanimavas

NVIDIA NX8400GS-T2D512E, GeForce 8400GS,Dx10, 512 MB DDR2, 459MHz/533MHz, PCI Express x16, TV Out, Dual DVI, SLI, HDCP,HDTV-Ready, FGOD

2008 godina MSI belezi najgolema prodazba, i najinteresno e sto nekoj gi falese HP i Dell a istite zimaat roba od MSI :pos2::pos2:, Pred dve godini Gigabajt bese bankrotiran.

ДА и јас долго време ги поштуев мси, и можда хп и дел и зимаат делови од мси (ја тоа не знам), ама мси е СР*ЊЕ на склопување и останати ситници кои овозможуваат еден лап-топ да работи нормално. Мојот лап-топ (ER710) загрева ко рерна, додека хп-то на братучед ми кое има ист процесор никад му се нема изгасено поради топлина...

ДА и јас долго време ги поштуев мси, и можда хп и дел и зимаат делови од мси (ја тоа не знам), ама мси е СР*ЊЕ на склопување и останати ситници кои овозможуваат еден лап-топ да работи нормално. Мојот лап-топ (ER710) загрева ко рерна, додека хп-то на братучед ми кое има ист процесор никад му се нема изгасено поради топлина...

Edno mozam da ti kazam. Od prodadeni 2000 lap topa nitu eden nemal ovakov problem, ova e izoliran slucaj i ne ja isklucuva tvojata odgovornost. Samo sto se konsultirav so servis, od 2000 komada vrateni se na servis samo dva i toa radi problem so baterijata. Mali ne siri dezinformacii.

Нема да трошиме пари, ќе го ангажираме списанието Клик. Мислам дека овде има преставници од повеќе фирми и ќе им дадеме конфигурации на тест ( јес да моментално тестираат една наша конфигурација). Иначе свесен сум за квалитетот на Гигабајт, но МСИ е пионерот на масовното производство.

Кажи ми, знаеш ли што е разликата од NVIDIA и MSI???

И кој е подобар?
И зашто?

Твој одговор, сам си паѓаш на финта. Прашањето намерно ми беше вака глупо поставено, да видам што ќе одговориш, еве го твојот одговор, што значи ти викаш дека Тојота е подобро од Дачија....... ЛОГИКА?

Nekoj raboti gi mesas.

Bosh pravi delovi i za Toyota i za Dacia

Koj e pokvaliteten, Toyota ili Dacia ?

И колку те плаќаат MSI за да трескаш глупости?
И кажи барем што ти е целта? Да убедиш некој во нешто? Во што???

Милојко - MSI Шумадинац/Моравац :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom