Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Не шири лаги по форумов, има деца што читаат......гледај од тој аспект малку.Ej, Bodi, ne go drvi...
Не шири лаги по форумов, има деца што читаат......гледај од тој аспект малку.Ej, Bodi, ne go drvi...
Што бе?!
Ich ne se sekiraj. Bodi ti e ko doma na taa teritorija. Mozhes za nasoki da go prashash.I'm lost ....
Стварно многу го дрвиш.. ќе го сљуштиш... затоа послушај го советот...Можеш да не бидеш ни атеист ни теист, односно прашањето на верување односно не верување да го тргнеш на страна......едноставно не постои.
Тогаш на сцена доаѓа агностик односно гностик.
Така да на прецизно дефинирани поими можеш да одговараш со знам и не знам. Само што ова бара огромна искреност, пред себе пред се, и да не заборавиме медитативна состојба.
Само што без satori искуство се е излишно, да се зборува.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 23:46 ---
Абе какви црни божества, они знаеле(не верувале) дека тие(така наречени богови) се дојдени негде од друго место(не се од планетава). Читај малку за Египет, инаку религиите(вашите(атеистичките) божества) почнуваат со Акенатон(Мојсеј).....само што он изгледа се збунил малку, ги помешал Енки и Енлил.
Колку сте наивни од одредена точка, а се правите паметњаковичи тоа е едно чудо.
Ej, Bodi, ne go drvi...
Ako не сакаш да дискутираш(или си евентуално глуп) не ме цитирај.Стварно многу го дрвиш.. ќе го сљуштиш... затоа послушај го советот...
Не евентуално ..туку глуп сум, само утеха ми е кога гледам дека има и дибидус поглупи од мене....Ako не сакаш да дискутираш(или си евентуално глуп) не ме цитирај.
Со други зборови 不合作的方式
Абе ај шо збориш?Можеш да не бидеш ни атеист ни теист, односно прашањето на верување односно не верување да го тргнеш на страна......едноставно не постои.
Тогаш на сцена доаѓа агностик односно гностик.
Така да на прецизно дефинирани поими можеш да одговараш со знам и не знам. Само што ова бара огромна искреност, пред себе пред се, и да не заборавиме медитативна состојба.
Само што без satori искуство се е излишно, да се зборува.
1. Грешно си прочитал. Дај линк да видиме...Да ги прашам нешто атеистите може?
1.Прочитав дека во Америка се пронајдени црвени крвни клетки од диносаурс како е ова можно со оглед дека диносаурсите изумреле пред 200 милиони години?
2.Дали го познавате овој феномен за кој научниците сеуште немаат одговор.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sailing_stones
3.Дали постојат паметни теисти?
4.Како ги објаснувате илјадниците документирани паранормални искуства на луѓе ширум светот во последниве 100 и кусур години?
Ako не сакаш да дискутираш(или си евентуално глуп) не ме цитирај.
Со други зборови 不合作的方式
Што си кажал сега........само кога би знаел.Не евентуално ..туку глуп сум, само утеха ми е кога гледам дека има и дибидус поглупи од мене....
Има една работа овде, а таа е дека атеист или теист не би знаел што е агностик.....дијалектика друже. Кога стварно би знаел, а не да ми цитираш википедија(некој атеист или теист што ја напишал) не би бил ни атеист ни теист.Абе ај шо збориш?
Agnosticism is the view that the truth value of certain claims—especially claims about the existence of any deity, but also other religious and metaphysical claims—is unknown or unknowable. Agnosticism as a broad umbrella term does not define one's belief or disbelief in gods, agnostics may still identify themselves as theists or atheists.
Aј и ти 不合作的方式
Сега сум уверен-100% го достигна зенот.