Ќе биде неформално,но темата не ја знам за жал :/a da ne ja znaete slucajno temata na esejot ?? i dali ke e formalno ili neformalno pismoto ? fala vi mn
Fala ti premnoguЌе биде неформално,но темата не ја знам за жал :/
да, а за да бидат нормални к1= -1/к2односот на две прави како идеше пример за да бидат 2 прави паралелни коефициентот треба да биде ист или нз што anyone?
De beодносот на две прави како идеше пример за да бидат 2 прави паралелни коефициентот треба да биде ист или нз што anyone?
Ако ги имаш координатите на точките користи формули за растојание меѓу две точки и ќе ги најдеш страните. Формулата е:знае некој равенка за плоштина на триаголник зададен со три точки?
heronova formula pojma neam kako bese xdзнае некој равенка за плоштина на триаголник зададен со три точки?
Херонова не важи во неговиот случај. Убаво ти кажаа apples, најди ги координатите како растојание од две точки и после е лесно.heronova formula pojma neam kako bese xd
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 02:55 ---
ај некој случајно ако си прави лифче за препишување или било какво ливче со формули нека го слика или ако го пишува во ворд нека го постира да го ископираме утре пред сколо
Ова е нешто шо иам јас формули,Некој ги има сите геометрија формули да ми ги прати или слабо?
p=sqrt{s(s-a)(s-b)(s-c)} kade s=(a+b+c)/2 {poluperimetar )heronova formula pojma neam kako bese xd
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 02:55 ---
ај некој случајно ако си прави лифче за препишување или било какво ливче со формули нека го слика или ако го пишува во ворд нека го постира да го ископираме утре пред сколо
Вака беше оваа? или ја утнавАко ги имаш координатите на точките користи формули за растојание меѓу две точки и ќе ги најдеш страните. Формулата е:
d=(x2-x1)^2+(y2-y1)^2 ***ova posle ednakvoto celo pod koren***