- Член од
- 23 јуни 2009
- Мислења
- 10
- Поени од реакции
- 0
Дај кажете која тема ке биде за писмото англиски ?
Овие одговори по Македонски се вртат на фб дали е од клучот појма немам ..
Овие одговори по Македонски се вртат на фб дали е од клучот појма немам ..
Пиреј:
5. опис (доказ: Description gives you details. Narrative tell s the story.)
Злосторство и казна:
1. чувство на страв (незнам)
мислам дека ова со описл, раскажување или монолог предизвика најмногу дилеми кај сите.. и тоа сите се двоумиме меѓу опис и раскажување.. да не испадне на крај да е монолог(а може да е бидејќи Јон сам зборува).. Јас лично мислам дека е раскажување тоа и заокружив. Од другиве само датумов ми е го имам згрешено(и тоа на цела училница ни е грешен -_- ) и не се сеќавам кај Злостор и казна на првото што имам одговорено.
Епа најтежок испит нормално дека ќе има и најслаби резултати, на тие што им се паднале добри професори што им давале да препишуваат и плус имале добра група со повеќе одлични ученици што учеле ќе имаат добри резултати. Ќе видиме баш.Јас мислам дека без разлика колку има грешни и точни, годинава ќе има најслаби резултати
Неформално писмо и Есеј ќе има 85 %Епа најтежок испит нормално дека ќе има и најслаби резултати, на тие што им се паднале добри професори што им давале да препишуваат и плус имале добра група со повеќе одлични ученици што учеле ќе имаат добри резултати. Ќе видиме баш.
За утре ништо немам чепнато да учам, мора тоа есеј/цв да разгледам ..
А зборови од колку до колку треба да има ?Неформално писмо и Есеј ќе има 85 %
Не тоа не се брои.Еј дечки кај формалното писмо дали се бро и зборојте од адреата горе шо треба да се пишува ?
Есејот од 140 - 180А зборови од колку до колку треба да има ?
Јас бев во група во која имаше 3ца ученици кои врвеа супер одлични 4 години, групно го решававме тестот и пак незнаевме многу прашања.Епа најтежок испит нормално дека ќе има и најслаби резултати, на тие што им се паднале добри професори што им давале да препишуваат и плус имале добра група со повеќе одлични ученици што учеле ќе имаат добри резултати. Ќе видиме баш.
За утре ништо немам чепнато да учам, мора тоа есеј/цв да разгледам ..
А адреса која да се пиши? че има даено? За потпис долу, не смејш име твое или пак македонско, албанско (во случај да не се поклопи со некој од дург град) За тоа шо прајме?Не тоа не се брои.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 18:19 ---
.