Зафрканции на телефон?

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
На непознати не им имама праено зафрканции...али на домашниве и роднини.....Ѓи имам пукнато.Од адвокати,судови,странци...па се до прашалници и анкети.Крпата на уста и шибај хехех......Најново пред едно 4-5 дена...јас в село и и звонам на баба ми која е в град
Јас:Добар ден
Баба :Добар ден
Јас :Се јавуваме од Пензискиот фонд,сакаме да спроведеме анкета за пензионерите во Македонија.Дали можете да одвоите некое време да ви поставам неколку прашања?
Баба: Можит
ЈАс:Колку пензионери сте ви вашето семејство?
Баба : Само јас..
И така ја дупчам уште 10 минути...и на крај ја прашувам:Кога земавте повеќе пензија...додека беше Црвенскоски или Груевски на власт.........
Бабa:МОре аир да не видат и двајцата...и ми ја спушти слушалката:pos2:

последно ова беше, пред неколку години. ми беше досадно па ај викам ќе вртам рандом броеви, вртам и се јавува оттаму жена.
Ж: ало?
јас: здраво, ми треба Марија
ж: аа Марија сега треба да излезе од бањата, а кој ја бара?
јас: ( прво име што ми падна на памет) Бојан овде
ж: о Бојан кај си бе ти? ех ако ја фатам мајка ти да и кажеш. од кога ја викам да дојде...
јас: аха ќе и кажам
ж: а вчера како си помина? Марија се фалеше, многу убаво...
Јас: не знам, не се сеќавам...
ж: како така?
јас: пијан бев и башка се нашмркав пред тоа
Ж: бојан? ама..... ( остана без зборови)
јас: само ја барав марија да и кажам прслукот го заборави кај мене. може да дојде секое време. фала пријатно
и исклучив, бегај ќе се расправам со будали...мајка ти да дојде, татко ти. и од тогаш немам свртено

Еве што се случи скорото.Му титнав на еден другар кој не ми го знаеше бројот.Потоа тој ми ѕвонеше да види кој е и јас решив да се заебавам.Разговорот течеше вака:
Т:Кој е таму?
Ј:Тони (не се викам Тони)
Т:Кој Тони?
Ј:Блер?
Т:Кој?
Ј:Тони Блер.
Т:Од кај си?
Ј:Од Англија.
Т:Шо сакаш?
Ј:Скопско.
Тииит
Ј-јас
Т-тој

Ауу памтим у осмо одд. викнавме едно 7-8 таксиња позади школо, демек да не носат на ескурзија на Кале. Поминаа 10 мин и гледаме се редат таксиња одпозади, па после го лапнавмо кај директорот :D

Мислам дека лани сум ебал матер со друштвото од дупење на луге со броеви на другари и рандом броеви.Му досагавме на еден другар бурекџија во 3 сабајле(а од 5 на работа) "Дали би сакале да се вработите" овој сирот поспан незнае што му се случува одговара да ..па дали сака за 700 денари да работи во БТР кога нема програма да прави ШШШШ.....да чува кокошки во аквариум,да ми ги бања 2 пати неделно рибите хахахах....мнооооооооооооооооооооооооооооооогуууу луге настрадаа лани....хахахаххахахахаха

.. Hahahhahah lelelel legnav od smeenje ... I jas so drugarkite kako pomali zezavme lugje po telefon .. Ednas vo komsii pravea svadba i bea dosle kaj nevestata, site na svada a jas i drugarka mi se dogovorivme da se javime doma kaj nevestata i se javuva tatko i...
J:Dobar den! Dali e toa kukjata na Aneta
T:Da, kazete koj ja bara
J:Shvalerot, ako moze da se vidime se dogovorivme nes za sinokje pa ne dojde(toj celiot zbunet)
T:ej ne se zafrkavajte so mene Aneta pravi svadba
J:Eee greska ste se dogovorivme za naredniot mesec
i covekot celiot iznerviran ja treska slusalkata potoa doznaa cela naselba za toa imale identifikator i moite me kaznija bez telefon cela nedela ama vazno umrev od smeenje :D :D:vozbud:

Зафрканција СО телефон
Имаше тема за зафрканции со професори, ама ме мрзи да ја барам..
Пред 2-3 минути се зезавме со другарки, се потсеќавме на старите добри времиња. Во прва имавме еден професор историја, човекот во години, а ние историја последен час во петок. Досада не пука, ни се оди дома, збеснувавме цел клас, а копиљаци, кај ќе бегаш? Плус, страв ни беше уште од класната, таа пудлицата се понашаше :)
И ајде ќе се зезаме :)
Земавме мобилен и пошо музичко нали, го ставивме во кутијата на клавирот, а како рингтон ставено тоа високото што пишти :)
И на сред час, професоров почнува да ни збори нешто, таков беше човекот, ќе почне да филозофира, ќе забега од главната тема на маубет и си праи муабет за нешто сосем трето, врска нема со материјалот. Ѕвониме на телефонот и тоа пишти ли пишти, ние сите наудрени се праиме, а професоров уопрно прашува кој пушта тоа? Сите мртви ладни, никој не знае.
Ѕвони пак. Професоров се напна.
- Кој го пушта тоа, единица ќе му стаам за крај на година.
Ама толку беше смешен човекот. Ич не му стои да биде лош и строг. И го кажува ова и се смешка онака, пријателски. Плус, каков што беше смотан еден, ах ме фаќа смеа сега :D
Ѕвони, ѕвони, ѕвони, ние сите се пукаме од смеа веќе xDD
- Е готово, излегувајте сите имате неоправдани сите, кај класната ќе одговарате, невоспитани, безобразни вакви такви...
Времиња xDD

Повеќе пати,за празникот кога се врти мазник со паричка,сме се јавувале со сестра ми и се зафркававме-Ало!Ајдее,за многу годиниКај кого се падна паричката?Некои кажуваа имиња,некои прашуваа кој е..:P
Порано дома имавме две телефонски линии,една на горниот спрат,една долу кај баба ми.И се јавив од нашиот број горе,и почнав да и кажувам дека сум од Трпејца,дека порачала неколку кила риби и дека кај да е ќе и стигнат...Па кутра жена почна да се правда дека не порачала ништо од Трпејца..Па ајде почнав да ја прашувам за ќерка и,како е..дали ја мажиле..бла бла(а ќерка и жена од 50 години).
Еднаш па кога беше актуелно Супер Бинго со Игор Џамбазов,нели се јавуваа по домовите и ако кренеш слушалка требаше да кажеш-Гледам супер Бинго,и се добиваше награда,пари или незнам што.Е така еднаш слегов кај баба ми долу,и од тој број им ѕвонев на моите горе,а во истиот момент на ТВ Игор вртеше кај некој дома и чекаше да му кренат слушалка,се работеше за голема сума пари.Ѕвонам јас,горе моите трчаат,скокаат побрзо да стигнат до телефонот хахаха..И татко ми вика-Гледам Супер Бингоо..! и јас му реков..да и јас гледам..и се изнервира многу..таман се израдва
--- надополнето: 6 јуни 2012 во 04:22 ---

слушнете ги овие..болни..ако ги немате досеа слушнато :D

Ало,живинарска фарма ?
Не,грешка сте ?
Како може грешка,зошто тогаш ми се јавуе кокошка ? :P

Иначе од еден клип на јутјуб од вакви заебанции најголем впечаток ми остави ова.

Странец:Ало бојан?
Боки13:Да.
Странец:Кој е на телефон.

Мислам дека сум се превртел од смеа на воа..

Ало,живинарска фарма ?
Не,грешка сте ?
Како може грешка,зошто тогаш ми се јавуе кокошка ? :P

Иначе од еден клип на јутјуб од вакви заебанции најголем впечаток ми остави ова.

Странец:Ало бојан?
Боки13:Да.
Странец:Кој е на телефон.

Мислам дека сум се превртел од смеа на воа..

http://www.youtube.com/watch?v=_DSI7FB2tcQ

Pozdrav do maki i pantek :)
Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy тролањееееееееееееееееееееееееее :D

На некој му ѕвониш и му викаш: Брат во гужва сум, чао.
По можност на твој другар, а да знаеш дека моментално вози кола, точак да е во некоја активност.:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom