Assassin's Creed III

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Чинела не чинела мене ми е доволно да ме вовлече пофторно. Бидејчи последниот дел не го играв бидејќи беше досадна.
Корун и Бибил почнаа да се согласуваат, ја тебе лајк ти давам - стварно иде 21/12...

Него, во право си, ПРЕДОСАДНИ беа експанзиите за двојката, не знам како уопште ги шиткаа ко цели игри. Во оваа фала богу нешто интересно и ново има.

Е сега, оваа ќе биде крајот на некој story arc, но ако не им тргне на Ubi со новите франшизи, ќе се вратат со нешто како Ascension на God of War, новата Gears...

Односно продолжение, но без бројка, туку само нов наслов...

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Корун и Бибил почнаа да се согласуваат, ја тебе лајк ти давам - стварно иде 21/12...

Него, во право си, ПРЕДОСАДНИ беа експанзиите за двојката, не знам како уопште ги шиткаа ко цели игри. Во оваа фала богу нешто интересно и ново има.

Е сега, оваа ќе биде крајот на некој story arc, но ако не им тргне на Ubi со новите франшизи, ќе се вратат со нешто како Ascension на God of War, новата Gears...

Кај ја начна темата за Корун и Бибил..инаку истото го размислував дека има шанса да се вратат на Ascensions или God of War...или пак ке им дојде нешто во главата да прават експанзии и да ги шиткаат како цели игри..што ништо не е чудно сепак нели парите го вртат светот ?!?!
П.С Но сепак пак ке се повторам ако има добра приказна нека прават експанзии не ми смета само да не ја уништат како CoD што ја утупија и сега вадат пари на името :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кај ја начна темата за Корун и Бибил..инаку истото го размислував дека има шанса да се вратат на Ascensions или God of War...или пак ке им дојде нешто во главата да прават експанзии и да ги шиткаат како цели игри..што ништо не е чудно сепак нели парите го вртат светот ?!?!
Нека прават, нека дообјаснуваат, нека измислуваат, што повеќе (од приказната) тоа подобро, а за пари.....

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Апсолутно точно, никогаш нема да дојде крајот :).

Ќе ја земам пример Forza 3-4 игри по ред истото игра која беше феноменална но никогаш не ја играв целосно. Ми се допаѓа како серијал, но е претерано насочена кон фановите на колите. Сега што го прават овој дел ми се допаѓа, ќе донесе нови играчи ќе си крене популарност па потоа ќе се врати пофторно каде што беа.

Правилен потег да го продолжиш животот на една игра. Бидејќи без разлика на подобрувања на звуци, коли, графика, Forza ќе останеше иста за мене.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Апсолутно точно, никогаш нема да дојде крајот :).

Ќе ја земам пример Forza 3-4 игри по ред истото игра која беше феноменална но никогаш не ја играв целосно. Ми се допаѓа како серијал, но е претерано насочена кон фановите на колите. Сега што го прават овој дел ми се допаѓа, ќе донесе нови играчи ќе си крене популарност па потоа ќе се врати пофторно каде што беа.

Правилен потег да го продолжиш животот на една игра. Бидејќи без разлика на подобрувања на звуци, коли, графика, Forza ќе останеше иста за мене.
Не збориме за истото нешто очигледно.

Јас премногу почитувам кога една франшиза е верна на самата себе, односно кон корените со кои започнала. Forza како серијал почна за љубителите на колите и треба така да остане, исто како што и Madden е за љубителите на фудбал, а Colin McRae беше за љубителите на рели трки.

Едноставно, не можеш да сакаш да се смени некој серијал, само за да дојде по твој вкус. Ако не ти се свиѓа, не го играј и крај на муабетот.

Кај AC3, не зборам за промена на гејмплеј кон нова публика, туку едноставно промена на лик, временски период, воведување на нови работи кои сепак остануваат во рамки на корените на серијалот.
Сосема друга е приказната за DiRT да речеме, или пак новите NFS или други игри кои се шират за пошироката публика.

Ова со Forza не ми смета лично, бидејќи е предобра франшиза за Мајкрософт да си ја заебе. Едноставно, истражуваат нови работи со енџинот, како ноќно возење и возење на земја, за во Forza 5 да распалат со се ова. Ако е вистина дека е истиот физикален engine од 4ката внатре, тогаш ќе биде rock-on игра.
Но, тоа е муабет за друга тема. :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.172
Поени од реакции
30.340
Зошто цел баталјон би одел во hand-to-hand combat со мускети против обучен убиец?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Додека парче ги правиш другите овие те гледаат и ич к#р не им чуе наместо да те испукаат онака кеифот да си го измаваат на тебе они чекаат да ги убиеш...добра логика....

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
кога имало логика во АЦ?
Leap of Faith од 50 метри височина во 15 цм сено , fuck logic :D

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Јак е филингот кога зимаш копје и го фрлаш 100 метра далеку а траекторијата му е права ко на куршум, нема промашување :D

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Еве некои интересни информации од Q&A :

About the game itself:

Will there be a downloadable AC III Demo before October? (Naddy YA) // Will we see an AC 3 Beta? (Carsten Holm Jensen)
Alex Hutchinson (AH): Nope, this is not planned for ACIII, we are focused on the main launch.

Is rumor that if you want to play AC3 on computer you can’t play on keyboard, correct? (Aleksa Smolovic)
AH: Nope its just a rumour everything will be supported.

Will series story complete in ac3? (Innocent Malik) // Is Assassin's Creed going to continue after Assassin's Creed 3? (Muhammad Talal Hassan) // Is ACIII the conclusion to the series, or will there be sequels, like AC Brotherhood? (Zsolt Lakatos)
AH: We want to work more on concluding the storylines to make room for new stories... it also has the advantage of giving closure on some long running plotlines.

How long is Assassin's Creed3? Will it have more sequences than Assassin's Creed 2? (Harry Fakouras) // How long is Assassin's Creed 3? (Jack Katzenberger)
AH: The game is more than 30 hours long.

Will there be a ton of fun side mission in AC 3, like AC 2 and AC Brotherhood? (Garrus Vakarian)
AH: Absolutely, but we don't want to ruin the fun of discovering them for yourself.

About in-game functionalities:

Will Connor's assassin outfit be covered in snow during blizzards, and will it also be covered in dirt when he slides in the streets of Boston or in the frontier? That would be awesome If you can keep it that realistic. (Chad Awad)
AH: In short, blood and rain will indeed affect the outfit but not dirt or snow.

They said we could climb trees in AC3, my question is, why wasn't this done before? Nothing really changed except environment and weapons. I understand it could have been glitchy but, wasn't it worth trying? (Rüzgar Aydın)
AH: The biggest challenge is creating the physics for organic shapes... no two trees are the same and that required a big investment. We are thrilled to be able to offer these features on the new ACIII.

Is Connor able to swim? (Giorgos Mavronas) // Can we swim in Assassin's Creed 3? (Jack Katzenberger) // Can u dive and swim? (Cameron Mayfield)
AH: Connor will be able to swim and dive.

Will Connor in AC3 have eagle sense or how does his work? (Andrew Velazquez)
AH: Yes he will have Eagle sense.

Will we be able to upgrade our horses in AC 3, like more stamina, more health, speed upgrade, stuff like that, so we can have a badass horse we can call whenever we want? (Garrus Vakarian)
AH: Horses are back, but they will not feature upgrade.

Can we start naval battles at any time or just in the main missions? (Patrik Szegedi)
AH: Both, some of the naval battle scenes are tied to the main story, but you will also unlock side stories as you progress.

About the world of Assassin's Creed III:

Will the weather change naturally or will it change according to the story? (Cameron Irvine)
AH: The seasons change in line with the main storyline. That said fog and rain will change naturally.

What other places Connor gonna visit? (Saar Ben-Kiki)
AH: Many many locations, but most of them are under wraps for now.

Член од
7 август 2011
Мислења
1.071
Поени од реакции
2.223
Will series story complete in ac3? (Innocent Malik) // Is Assassin's Creed going to continue after Assassin's Creed 3? (Muhammad Talal Hassan) // Is ACIII the conclusion to the series, or will there be sequels, like AC Brotherhood? (Zsolt Lakatos)
AH: We want to work more on concluding the storylines to make room for new stories... it also has the advantage of giving closure on some long running plotlines.

Само да нема уште една.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Мора да има уште епизоди , фалат
Assassin's Creed : Splinter Cell (модерно време)
Assassin's Creed : Deus Ex (иднина)
.. хронолошки гледано.

Kajgana Shop

На врв Bottom