- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 4.245
Ќе биде ваљда, и ја така имамa ako imas napisano samo ogan, ke bide li priznaneno
Ќе биде ваљда, и ја така имамa ako imas napisano samo ogan, ke bide li priznaneno
Не бре ја мрзи да прај само ни кажа кои лекции да ги учиме и се на се околу педесетина се. А незнам шо ми текна и мене да изберам,се изненадив колку работи имам забораено оти во прва и втора само учев историјаНе ви даде професорот прашања?
Според правилникот калкулатор не е дозволено ... но сепак тука кај нас непостојат правила , они се само пишаниКој има полагано до сега математика? Дозволуваат ли користење на формули или калкулатор? Знам дека официјално е забрането, но може ли да се погоди тој што би ни бил надгледен професор да „прогледа низ прсти“ кога би извадиле лист формули или калкулатор?
Премногу глупо ми е забрана на форумли, да се учат на памет. А за калкулатор ај, разбирам зошто не би сакале да го користиме
Не можеш да ризикуваш и да очекувш дека тестаторот ќе ти дозволи дигитрон да користиш или формули... Има многу, но во однос на формули што ќе треба на факултет да ги знаеш тоа не е ништо. И бројките се премногу едноставни за да треба пресметки со дигитрон. Ако крајно решение ти е дропка, остави го такво, немора да се делиКој има полагано до сега математика? Дозволуваат ли користење на формули или калкулатор? Знам дека официјално е забрането, но може ли да се погоди тој што би ни бил надгледен професор да „прогледа низ прсти“ кога би извадиле лист формули или калкулатор?
Премногу глупо ми е забрана на форумли, да се учат на памет. А за калкулатор ај, разбирам зошто не би сакале да го користиме
Секако пола од формулите можат да се изведат една од друга но се губи повеќе време така. А и навикнат сум во средно со дозволени формули и калкулатори, па да се надеваме дека ќе нема некои големи пресметки па да ми треба калкулаторНе можеш да ризикуваш и да очекувш дека тестаторот ќе ти дозволи дигитрон да користиш или формули... Има многу, но во однос на формули што ќе треба на факултет да ги знаеш тоа не е ништо. И бројките се премногу едноставни за да треба пресметки со дигитрон. Ако крајно решение ти е дропка, остави го такво, немора да се дели
Не знам колку ви кажаа ама доколку полагаш основно формули за калота, топкин исечок, засечок, засечена пирамида, засечен конус не треба. Исто така, секој формула што содржи тригонометриска функција не треба. Не сум сигурен, aмa мислам декa ниту формулите од комбинаторика (повтоување, бз повторување, кобинации, варијации, пермутации) не требаат.Секако пола од формулите можат да се изведат една од друга но се губи повеќе време така. А и навикнат сум во средно со дозволени формули и калкулатори, па да се надеваме дека ќе нема некои големи пресметки па да ми треба калкулатор
Тригонометриски функции ќе нема на тестот. Формулите за комбинаторика до сега мислам дека требаше да се користат во 2 задачи (од тестовите од 2009 па наваму) и тоа во примери како 2 коцки за играње (каде што е очигледно дека бројот на настани би бил 36). Па и не е проблем за комбинаторика, ако не ти текнува формулата можеш и рачно да ги пишуваш сите можни настани, и онака имаш времеНе знам колку ви кажаа ама доколку полагаш основно формули за калота, топкин исечок, засечок, засечена пирамида, засечен конус не треба. Исто така, секој формула што содржи тригонометриска функција не треба. Не сум сигурен, aмa мислам декa ниту формулите од комбинаторика (повтоување, бз повторување, кобинации, варијации, пермутации) не требаат.
Да, безвезе е да се учат на памет, амa тоа е. Така одлучиле
Не... Пишаа и погоре повеќе пати, НИШТО не беше погодено, ни тема ни прашањаи која беше темата македонски..со тунелот? многу ме интересира
Едната беше за романтизам нешто а слободната беше за влијанието на масовните медиуми врз луѓето така нешто .. а за англиски во Вторник немам појма што треба да се учи, слушам нешто неформално писмо друго што би требало да има ?и која беше темата македонски..со тунелот? многу ме интересира
Слободната беше: „Дали масовната комуникација ги зближува или оддалечува луѓето“ , а за таа за романтизмот не ми текнува како беше точно ама беше за роматичарските јунаци и пишеше без раскажвање на делата. Ко го прочитав ова последното, се откажав од неаи која беше темата македонски..со тунелот? многу ме интересира
Абе разлистајте ги тестојте англиски и јасно ќе ви биди. Формално, неформално, молба, жалба, покана, прифаќање/одбивање на покана, e-mail. То можи да ти се падни.Едната беше за романтизам нешто а слободната беше за влијанието на масовните медиуми врз луѓето така нешто .. а за англиски во Вторник немам појма што треба да се учи, слушам нешто неформално писмо друго што би требало да има ?