Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Би сакал некој доверлив,кој било кој го знае да каже дали е фер продавач или што било,туку дај прашај ти и кажи ми.Битно младо пилило да се,по можност од оваа година :D
ај баш после ке прашам и ке ти кажам дали има млади:)

V

Vollstandig

Гостин
Добро дали знаете некој да продава млади розели,ама за по евтина цена докај 2000 денари оти ми треба за поклон за женска ми а и јас би сакал,многу и се бендиса тој во пет шопот 3000 денари само беше на приватно би требало да е поевтино и да не знае некој по колку живеат време?? за било какви информации,пишете ми во ЛП или пак овде...
птицата изгледа вака:
Прегледај го приврзокот 44401
Од скопје нарачај си има и млади парови и постари за работа, иако млади розели ти е поарно да земиш. Отвори на пазар3 и ќе најдиш огласи кај шо продаваат папагали од одгледувачници.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Абе луѓе, папагалот не го имав пуштено 4-5 дена од кафез и ми закржлавел. Не може да лета... чаре?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Абе луѓе, папагалот не го имав пуштено 4-5 дена од кафез и ми закржлавел. Не може да лета... чаре?
Хаха, не закржлавел. Се митари. :D изглеа. :)
И пуштај ги почесто, малце е еднаш во 5 дена. :unsure:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Хаха, не закржлавел. Се митари. :D изглеа. :)
И пуштај ги почесто, малце е еднаш во 5 дена. :unsure:
Абе тој пуштен е нон стоп, ама сега не можев да го пуштам имав гости. И овие два дена го тренирам пак да летат ама немат кондиција некако, место на дисциплина летање се префрлил на дисциплина трчање.
Иначе да...се митарит, го капев во еден леген денес и од ко го искапив порасположен ми изгледат. Дури и на ручек ми дојде, вчера не сакаше, изгледа ми се налутил што не го имав пуштено подолго време.
Ај се надевам дека за 2-3 дена пак ќе се бркаме низ собиве ко ќе сакам да го приберам во кафезот.

Член од
20 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
4
имам еден проблем ако може некој да ми каже некое решениа, во последно време посебно оваа недела на папагалчето што го имам Тигрица почнаа нешто перуви да му паѓаат, а во храната му ставам и витамини ама не знам што е работата. ако некој знае нешто или бил во таква ситуација да ми каже што да направам.:( јас го имам веќе 4 месеци а кога го купив ми кажаа дека е старо 3 месеци значи има 7 месеци до сега, ама за да му пагат пердувчиња ми изглеада рано пошто е младо.

Член од
17 јуни 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
Сакам да купам папагал тигрица да прашам колку пари се заедно со кафез одприлика.

L

Lu

Гостин
имам еден проблем ако може некој да ми каже некое решениа, во последно време посебно оваа недела на папагалчето што го имам Тигрица почнаа нешто перуви да му паѓаат, а во храната му ставам и витамини ама не знам што е работата. ако некој знае нешто или бил во таква ситуација да ми каже што да направам.:( јас го имам веќе 4 месеци а кога го купив ми кажаа дека е старо 3 месеци значи има 7 месеци до сега, ама за да му пагат пердувчиња ми изглеада рано пошто е младо.
Најверојатно се митари во летниов период.

Сакам да купам папагал тигрица да прашам колку пари се заедно со кафез одприлика.
Околу 1.000 денари.

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Најнормално без гајле :) ... имам папагал веќе 7 години и секоја година посебно летниот период од корен му се менуваат пердувите .

Член од
20 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
4
Најнормално без гајле :) ... имам папагал веќе 7 години и секоја година посебно летниот период од корен му се менуваат пердувите .

ама и тие ли ги менува поголемите пердуви што се, тие на крилјата ?
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 12:05 ---

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.197
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 12:05 ---

Сите ги менува од глава па се до опашот. Остај го ќе се митари уште некоја недела ќе помине, ставај му витамини во храната и менувај ја водата барем 2 пати на ден, лето е затоа ;)

Член од
20 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
4
Сите ги менува од глава па се до опашот. Остај го ќе се митари уште некоја недела ќе помине, ставај му витамини во храната и менувај ја водата барем 2 пати на ден, лето е затоа ;)

:) аха фала многу, јас мислев немој несто да е болно, затоа што до сега ги менуваше само помалите пердуви, а не знаев дека ги менува и другите големите пердуви. фала ви многу :icon_lol::cool:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Kakvi se ovie.Koga gi kupiv mi rekoa ne se znae uste se mladi.
Да,млади се :D
Тигрици се тоа :D Плавото е машко а жолтото ми изгледа како женско,но сеуште се млади,значи на тоа на кое клунчето му е плаво е машко,а ако е крем боја или бледо е женско мислам не клунчето туку ноздрата :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Освен тигрици, нимфи, дали се наоѓаат низ државава други видови на папагали? Поголеми некои.

Kajgana Shop

На врв Bottom